Oot säälittävä anorektikko

Johanna kirjoitti postauksen Älä sano näin lihavalle. Tästä tuli mieleeni kirjoittaa samantyylinen postaus toisesta näkövinkkelistä; Älä sano näin hoikalle. Nykyään toisten ulkonäön kommentointi taitaa olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Aina olet liian laiha, liian lihava, liian lihaksikas tai jonkun mielestä jopa anorektikko! Tässä siis asioita, joita minulle on sanottu ja joita olen kuullut muille hoikille sanottavan. En tarkoita tässä vakavasti alipainoisia ihmisiä tai syömishäiriöisiä (vaikka nämä eivät ole hyviä lähestymistapoja heidänkään kohdalla).

anorektikko

”Pitäisköhän sun alkaa syömään enemmän?”

Eiköhän jokainen syö sen verran kun hyvältä tuntuu. Jos näin ei ole, tuskin tällainen töksäytys muuttaa asiaa suuntaan tai toiseen.

”Oot säälittävä anorektikko.”

Minulle suunnattu kommentti tuntemattomien tyttöjen taholta teini-iässä. Voitte kuvitella että itkin tämän kommentin jälkeen.

”Ota kakkua, niin saat linjat kuntoon.”

Osta aivot niin saat pääsi kuntoon. Hehe.

”Miehet tykkää että on muotoja.”

Kiitos tiedosta.

”Hyi kun oot laiha!”

Hyi kun oot ilkeä.

”Ethän sä syönyt paljon mitään.”

Koominen kommentti, joka tulee vaikka olisit juuri kumonnut kolme lautasellista ruokaa. Usein kommentoijan omalla lautasella on muutama ryppyinen salaatinlehti.

”Nyt näyttää siltä että olet liian ohut.”

Nyt näyttää siltä että en jaksa kuunnella juttujasi.

En ymmärrä miksi ihmiset ovat välillä niin huonoja ilmaisemaan itseään. Viestini on sama edelleen; jos olet huolissasi jonkun terveydestä, asia kannattaa ottaa varovaisesti puheeksi kertomalla että on huolissaan. Ei töksäyttämällä edellä mainittuja argumentteja ja odoteta toisen avautuvan mahdollisista ongelmistaan (joita ei siis yleensä edes ole). Jos et ole huolissasi ja haluat vain jostain kumman syystä kommentoida toisen ulkonäköä ole vaikka mieluummin hiljaa. 🙂 Ymmärrän ihmisten huolen jos joku on poikkeuksellisen alipainoinen tai yhtäkkiä laihtunut suuresti, mutta on hassua että koko ikänsä hoikkana olleet ihmiset kuulevat näitä. Hassua on myös että huolta on usein niin vaikeaa ilmaista kauniisti.

Oletko kokenut vastaavia anorektikko -puheita?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Painoindeksi on hölmö keksintö Ruokaan liittyvät paheeni x 6Tahaton laihtuminen Voiko pelkällä liikunnalla laihtua? Rehellistä mättöä #ruokapäiväkirja Milloin normaalista tuli liian laiha? Kesä shortsit ja jalkaläskit Kehon muodonmuutos; ennen ja jälkeen kuvat Pitää olla jotain mistä ottaa kiinni

Taru

4 vastausta artikkeliin “Oot säälittävä anorektikko”

 1. Noi kommentit ovat niiiin tutun kuuloisia! Sain yläasteella kuulla jatkuvasti samansuuntaisia kommentteja, ja ne kyllä oikeesti jäivät mieleen. Mä oon saanut kuulla muun muassa tällaisia:
  ”Ooks sä anorektikko kun oot oikeesti tosi laiha?”
  ”Kattoka miten laihat Anniina jalat on!”
  Ja sitten noi perus syö, syö, SYÖ kommentit. Niitä saa nykyäänkin kuulla sukulaisilta. Silleen no anteeks nyt vaan, kun oon sattunut saamaan tällaiset geenit, että vieläkään mikään roskaruokamättö ei tuppaa tarttumaan. 😀

  Ei mut joo musta jotenkin tuntuu siltä, että ajatusmaailma on se, että hoikkuutta saa kommentoida, sillä onhan se kauneusihanne ja tavoiteltu asia. Varmaan joidenkin kommenttien taustalla on siis ihan puhdas uskomus siitä, että kehuu toista, eikä oikeesti vaan oo sitä tilannetajua tai ymmärrystä siitä, että se kommentti voi oikeesti tuntua tosi pahalta. Mä käytän itse sanaa hoikka, sillä laiha on mun korvaan tosi negatiivisen kuuloinen, eikä sen synonyymitkään mitään hirveän nättejä ole. Mun mielestä toisen painoa ei pidä kommentoida, jos ei kysytä, ja kysyttäessäkin sen vastauksen voi muotoilla nätisti :’) Super hyvä postaus, tykkäsin!♥

  http://anskisss.blogspot.fi/

  • Kiitos kommentista ja kiva kun tykkäsit! Jep, moni ei ajattele edes sanovansa mitään törkeää. Siksi onkin kiva herätellä ihmisiä tällaisilla postauksilla. 🙂 Oon samaa mieltä ettei kannata kommentoida jollei aio kehua. 🙂 Kivaa viikkoa sinne!:)

 2. Tuttua huttua minullekin. Olen jo viisikymppinen, mutta edelleen hyvin hoikka, yli 170 cm ja alle 55 kg. Anorektikko, riuku, heinäseiväs, pulkannaru ja kaikki muukin on kuultu. Silti vieläkin yllätän itseni pahoittamalla mieleni joidenkin henkilöiden kommenteista, ilmeisesti immuuniksi niille ei tulekaan. Tsemppiä teille nuoremmille, yrittäkää te kasvattaa – ei vyötärönympärystä – vaan paksumpi nahka!

  • Kiitos kommentista! Jep, pitää vain laittaa toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos! :S Kivaa viikkoa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta