Paljon haluaisin saada palkkaa?

Viime aikoina olen innostunut tekemään täällä blogin puolella rahapäiväkirjoja ja seurailemaan muutenkin tarkemmin rahan käyttöäni. On ollut silmiä avartavaa tutkailla, mihin ne omat rahat oikeasti menevät. Kuten ensimmäisessä rahapäiväkirjassani mainitsin, rahasta ei kovin paljon puhuta. Ainakaan niissä piireissä, joissa itse olen ollut. Tuntuu että sitä pidetään tunkeilevana, turhamaisena ja ahneena. Raha-asiat ovat alkaneet kiinnostaa minua vasta viime vuosina ja olenkin paljon miettinyt, millaisen elintason haluan saada tulevaisuudessa. Toisin sanoen, paljon palkkaa haluaisin saada?

Joskus nuorempana ajattelin pienen palkan riittävän, kunhan nautin työstäni. Nykyään ajattelen toisin; haluan nauttia työstäni, mutta haluan myös hyvän palkan. 😀 Molempi parempi, eikös niin? Moni alihinnoittelee työnsä, enkä halua tehdä sitä virhettä. Mutta ei mennä tänään siihen – paasasin tästä aiheesta toissa viikolla kokonaisen postauksen verran. Pääset lukemaan postauksen tästä!

Paljon palkkaa Paljon palkkaa Paljon palkkaa

Paljon palkkaa on tarpeeksi?

Takaisin palkka-asioihin. Minimi toivepalkkani on tällä hetkellä 3000e/kk. Se kuulostaa omaan korvaan hyvältä, ainakin näin alkajaisiksi. En todennäköisesti olisi tuohon summaan tyytyväinen loppuikääni – palkalla kun on yleensä tapana nousta. Elämme aika säästeliäästi, joten tuollaisella summalla saisin helposti rahaa säästöön isojakin summia. Sanottakoon tähän heti perään, että palkkatoive riippuu myös tehtävästä ja vastuualueista! En ryhtyisi presidentiksi tuolla palkalla, hahah.

Kurkkasin Helsingin Sanomien Talousosiosta, mikä on suomalaisten keskipalkka tällä hetkellä ja siellä luki näin: ”Suomalaisten suurin palkkaryhmä on 2 500–2 600 euroa kuukaudessa tienaavat, kun keskipalkka on 3 600 euroa.

Keskipalkka vaihtelee aika reippaastikin lähteestä liittyen. Muutamia vuosia sitten luin jostain keskipalkan olevan 2600e. Vaikea siis sanoa, mikä on todellisuus. Kuten linkittämässäni jutussa lukikin – summat vaihtelevat laskutavasta riippuen.

Tuohon 3000e kuukaudessa olisin siis tyytyväinen – toistaiseksi. Tottakai haluan saada joskus enemmän. Pärjään kyllä todella vähälläkin, se on totisesti todistettu opiskeluvuosina. Se onko se kivaa, onkin toinen juttu: Ei ole.

Paljon palkkaa

Paljon palkkaa

Paljon palkkaa

Miksi haluan tienata hyvin?

Kyse ei ole siitä, että haluaisin ostaa jotain Burberryn tai Chanelin juttuja, ei hemmetissä. Minulle hyvä taloudellinen tilanne edustaa varmuutta, turvaa, aikaa ja vapautta. Jos taloudellinen tilanne on hyvä, voit esimerkiksi palkata siivoojan –> säästät aikaa. Jos rahaa on hyvin, voit syödä toisinaan ulkona (se ei poissulje terveellisyyttä) ruoan laittamisen sijaan –> säästät vaivaa. Raha mahdollistaa myös monia muita mukavia juttuja, kuten matkustelu, mieluisa asunto, hyvät vakuutukset jne.

Raha mahdollistaa myös hyvän tekemisen –> Hyväntekeväisyyteen voi lahjoittaa vaikkapa tuhansia sen muutaman euron sijaan (vaikka sekin on parempi kuin ei mitään). Nuo edellä mainitut asiat onnistuvat toki myös pienemmillä tuloilla, mutta enemmän harkintaa ja suunnittelua se vaatii. Rahaa ei myöskään saa samalla tapaa säästettyä. Yllättävät menot voivat aiheuttaa stressiä, jos ylimääräistä ei ole.

Jonkun korvaan kuulostan ehkä laiskalta vätykseltä – tuo ei halua edes tehdä ruokaa tai siivota omia sotkujaan. Mutta jos mietit asiaa tarkemmin, voit ehkä huomata ettet välttämättä itsekään aina jaksaisi tehdä kyseisiä juttuja – jotkut eivät haluaisi tehdä niitä koskaan. Valinta ei olisi ainakaan omalla kohdallani vaikea; jynssäänkö mieluummin likaa irti kaakeleista vai hellisinkö lastani, tekisin uutta musiikkia miehen kanssa sekä tapaisin perhettä ja kavereita? Arvaat jo varmaan kumman valitsisin.

Paljon palkkaa sinä haluaisit tienata? Onko raha sinulle tärkeää?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Paljastuksia bloggaamisesta! Feikit somettajat – missä menee raja? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Kohti unelmaduunia! Bloggaaminen – itsekeskeisten tyttöjen harrastus? Irtisanouduin työstäniTurhaa rahanmenoa – rahapäiväkirjaLaiskat ihmiset palkkaa siivoojan!

Taru

23 vastausta artikkeliin “Paljon haluaisin saada palkkaa?”

 1. Kolme tonnia on ihan ookoo palkka, mutta parilla tonnillakin pärjää. Kokemuksesta voin sanoa että myös tuplasti nuo summat saa tuhlattua kuukaudessa, eli tuntuu vähän siltä että se mitä tulee, se menee, riippumatta siitä paljonko se on.

  Itse olen sitä mieltä että vapaus on rahaa tärkeämpää, mutta rahakin on tärkeää, siinä olet oikeassa.

  • Jep, varmasti rahan kulutus nousee kun tuloja on enemmän. 😀 Mulle noi molemmat on tärkeitä, haha. :D<3

 2. Puhutaanko siis brutto-vai nettopalkasta? Koska jos haluaa 3000 käteen, pitää palkan olla jo lähempänä 5000 eur.

 3. Mä oon samoilla linjoilla Even kanssa: vapaus ja mahdollisuus itse vaikuttaa työnkuvaan merkkaa mulle ainakin paljon enemmän kun käteen jäävä summa. Ei kolme tonnia mikään kummoinen palkka ole loppupeleissä: siitä ei jää käteen paljoa yli 2000e. Toisaalta palkka voi olla paperilla vaikkapa vähän reilu 2000, mutta sisältää lisiä tai jotain verottomia korvauksia, niin kappas, summa joka jää käteen onkin sama kun 3t:sta. Meidän perheessä mun miehen bruttopalkka on yli tonnin enemmän mutta käteen jää abt sama summa kun mun palkka koostuu eri tavalla. Mut siis anyway, mä en osaa sanoa mitään tiettyä summaa, toivon että voidaan jatkaa tämäntyylistä elämää kun nyt: tehdä työtä josta nautin, opiskella ja kehittyä edelleen, asua tässä isossa omakotitalossa, laittaa rahaa kaikkeen tarpeelliseen itselle ja lapsille ja matkustella ja viettää, no tällaista autuasta ”keskiluokkaista” elämää kera perheen 😉

  • Samaa mieltä. Ei 3000 ole mikään iso summa, enkä varmasti siihen olisikaan loppuikää tyytyväinen. 😀 Kuulostaa just hyvältä teidän tilanne. 🙂

 4. Olisin tyytyväinen, jos käteen jäävä osuus olisi 2000e luokkaa eli bruttona onkohan joku 3000e? Tällähetkellä käteen jää 1650e. En asu pääkaupunkiseudulla, missä palkat ovat varmasti suuremmat. Toki pienemmillä paikkakunnilla auto on pakollinen, koska julkista liikennettä ei ole. Ja tämähän syö rahaa. Monesti ärsyttääkin kun helsingin herrojen mielestä on ok nostaa autoiluun liittyvät kulut, mutta helppo se on huudella hyvien kulkuyhteyksien parista 😀

 5. Ihanan avointa tekstiä ja loistava aihe! Mä olen tällä hetkellä töissäkäyvä opiskelija, josta lähtee ihan pian toi töissäkäyvä pois, joten itse painelen menemään aika minimeillä vielä 😀 mutta sitten pari vuotta valmistumisen jälkeen, toi sun toivepalkka vastaa varmasti aika hyvin munkin toivetta.

 6. Mulla on neljä vuotta kokemusta paskasta palkasta siihen nähden mitä työmäärä on ollut ja sitä virhettä en enää tee. Oli todella mukava katsoa että mun tilalle palkattu henkilö sai sen mitä itse olin pyytänyt ja ilman suurempia neuvotteluja (ja nyt eroa siis oli 1100€) edestä. Meillä ainoana erona oli että hänellä oli AMK -paperit ja minulla itseopittua taitoa sekä ”vain” ammattikoulun ja ammattitutkinnon paperit. Sain silti n. 1600€ bruttona, kun hän sai alusta alkaen 2700€. Meidän erona olikin nuo tutkintopaperit sekä se, että osasin työni – hänet irtisanottiin 4kk jälkeen ja minä tein tuota työtä 4 vuotta. Että kyllä, money merkkaa ja paskalla palkalla vaativaa työtä en enää tee.

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Toi on kyllä niin ärsyttävää! Mä en tajua miks ihmisiä ei kiinnosta se mitää osaa. 😀 Eiks se oo tärkeintä? Ja tietty se et on hyvä tyyppi. Mäkään en kyllä aio enää ihan polkuhintoihin suostua.

 7. Minä olen ihan tyytyväinen palkkaani. Vaikka en pyri säästämään. Jokainen päivä voi olla kenellä tahansa viimeinen. Joten.elän kuin viimeistä päivää. Lapsiin menee yllättävän paljon rahaa. Enemmän kuin minun shoppailuuni. Kun he ovat nuoria naisia.

 8. Itse olen tehnyt työtä, josta sai suhteellisen hyvää palkkaa ja etenemismahdollisuudet olivat hyvät (eli palkka olisi tullut nousemaan), mutta työ itsessään ei ollut yhtään minua. Tehtyäni sitä työtä päätin, että en halua tehdä työtä josta en nauti. Ja teinkin tuon päätöksen sen kustannuksella, että en tule tienaamaan välttämättä niin paljon. Lähdinkin siis opiskelemaan alaa, joka on suorastaan alipalkattua, mutta minun unelma. Tämä ei kuitenkaan kumoa sitä, etteikö tavoitteenani ole tienata hyvin tai tarpeeksi. En kylläkään tiedä vielä, mikä on tarpeeksi 😀 Hankalaa 😀 Joka tapauksessa kyllä se raha on tärkeää, yhtä tärkeää kuin työssä viihtyminen 🙂

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

  • Kiitos kommentista! Samaa mieltä! 🙂 Työssä viihtyminen on kyllä ihan ykkösasia!

 9. Toivepalkka olisi kyllä enemmän kuin tonni 😀 Tällä hetkellä työttömänä ja osa-aikaisena kakkuleipurina ei kovin paljoa herkutella sekä tietysti sairaus estää tekemästä enempää. Kyllä olisi mukava tienata enemmän ja siihen kyllä pyrinkin. Kuitenkin tärkeää on tykätä työstään. Kuinka paljon tienaat bloggaamisella?

  • Haha, jep tuon voi allekirjoittaa aika moni. 😀 Omat summat vaihtelevat todella paljon riippuen yhteistöiden määrästä. Vielä puhutaan kuitenkin pienistä määristä, mutta tavoitteena on kasvattaa tätä juttua koko ajan. 🙂 Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta