Mitä olen oppinut parisuhteista x12

Parisuhteet kasvattavat ja niistä oppii yhtä sun toista. Ajattelinkin kertoa mitä olen lyhyen elämäni aikana ehtinyt oppimaan omista parisuhteistani ja muita havainnoimalla. Tavallaan nyt kun tätä listaa katsoo, voisin kutsua näitä myös nimellä ”parisuhde säännöt”. 😀 Aloitetaan!

Parisuhde säännöt

Parisuhde säännöt 1. Hyväksy toinen sellaisena kuin hän on

Jos keksit uudesta kumppanista jo pitkän listan asioita joita et vaan voi hyväksyä, ollaan väärällä tiellä. Jos opit elämään noiden asioiden kanssa, suhteesta voi tulla jotain (tietenkään oman hyvinvoinnin kustannuksella ei kannata olla liian suvaitsevainen). Jos et, ei kannata jäädä suhteeseen ja yrittää muuttaa toista väkisin. Jokainen ansaitsee tyypin jolle kelpaa omana itsenään.

2. Älä leiki salapoliisia

Jos sinua epäilyttää jokin asia tai olet mustasukkainen, älä ala salaa nuuskimaan. Kysy toiselta mieluummin suoraan. Lisäksi asioiden nuuskiminen on epäluottamuslause toista kohtaan ja usein alat nähdä epäilyttäviä asioita siellä missä niitä ei ole.

3.  Huumori auttaa kaikkeen

Monet riidat on tullut vältettyä- ja monet raskaat hetket kevennettyä huumorin avulla. Huumori on mielestäni parisuhteessa todella tärkeää. Jos se kohtaa, arki on paljon hauskempaa.

4. Kaikkea ei tarvitse tehdä yhdessä

Mikä oivallus tajuta ettei kumppanin täydy lähteä mukaasi kirpparikierrokselle tai kauneusmessuille jos sitä ei huvita! Eikä sinunkaan tarvitse lähteä kumppanisi kaikkiin harrastuksiin. Kaikkea ei tarvitse tehdä yhdessä, asioita voi puuhata myös yksin tai kaverin kanssa. Teillä voi synkata, vaikka kaikki mielenkiinnon kohteenne eivät kohtaisikaan.

Parisuhde säännöt
Takki//Zara, Paita//Saksasta ostettu, Housut//Zara, Kengät//Click!,  Aurinkolasit//Glitter

Parisuhde säännöt5. Sen ei tarvitse olla rakkautta ensi silmäyksellä

Joskus se ihastuminen ja rakastuminen tapahtuu ajan kanssa, eikä kuin salama kirkkaalta taivaalta. Monta hyvää tyyppiä voi mennä ohi, jos heti pitäisi kipinöidä.

6. Asiat eivät ole mustavalkoisia

Nyt aivan naurattaa oma ajatusmaailma joskus teininä. Silloin sitä ajatteli että yksi teko, tapa tai piirre ihmisessä voisi niin vahvasti kategorisoida ihmisen sellaiseen, jonka kanssa ei voisi ikinä olla. Ymmärrän jos et halua seurustella murhaajan kanssa, mutta tuolloin kyse oli aika pienistä jutuista, kuten vaikkapa siitä ettei toinen muistaisi ostaa synttärilahjaa. Ei mikään maailmaa kaatava juttu, ainakaan omasta mielestäni.

7. Ei se ole niin vakavaa

Joskus nuorempana kuvittelin (mitä olen oikein ajatellut?), että heti pitää miettiä eroa jos tulee isompi riita tai joku toisessa ärsyttää. Jos näin ajattelisi niin mikään suhde ei kyllä tulisi kestämään. On ihanaa huomata että suhde voi olla hyvä, vaikka kaikki ei koko ajan olisikaan täydellistä.

8. Jos joku vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se usein on sitä

True story!

Parisuhde säännöt

Parisuhde säännöt9. ”Muista olla kiltisti”

Karmeinta mitä toiselle voi sanoa ennen illanviettoa, laivareissua yms. Onko tämän tarkoitus muistuttaa että ethän sitten mene pokailemaan ketään muuta? Toinen varmaan sanoo että joo olin menossa, mutta nyt kun käskit olla kiltisti niin enpäs menekään? 😀 Jos sinulla on tarve muistutella tuollaista tosissasi, mieti mistä kiikastaa.

10. Katso peiliin

Jos joku asia tympii, mieti voitko itse tehdä asialle jotain. On turhaa ajatella että kaikki olisi aina vain toisen vika.

11. Aina ei ole kyse sinusta

Ja sitten toisaalta taas asialla on tämä puoli; kaikessa ei aina ole kyse sinusta. Jos toinen on pahalla tuulella, kyse voi olla myös väsymyksestä tai työstressistä. Kaikki asiat eivät liity sinuun millään tavalla.

12. Älä kysy tyhmiä

Kuten ”Kumpi on kauniimpi/komeempi minä vai toi?” tai ”Oonko mä maailman kaunein/komein?” Tällaisesta tulee vain erittäin hämmentynyt olo. Jatkuva vakuuttelu on turhauttavaa ja joskus totuus voi myös sattua. 😀

Siinä oli oppimani asiat ja parisuhde säännöt, miltäs näyttää? Vielä varmasti tulee monenlaista opittua.

Mitä sinä olet oppinut parisuhteista tai mitkä ovat mielestäsi toimivat parisuhde säännöt?

Kuvat: Suvi, edit by me

Seuraa: Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Aina sä seurustelet Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen? Tarvitseeko parisuhteessa riidellä? Vihkisormukseen tuli reikä!Paljon maksoi mun häämekko? – rahapäiväkirja Meidän parisuhteen salaisuus x 9 14 parasta asiaa miehessäniMiksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Pitkä parisuhde vai monia kumppaneita? 

Taru

6 vastausta artikkeliin “Mitä olen oppinut parisuhteista x12”

    • Kiva kuulla ja kiitos! 🙂 Ja jep tuo kohta 11 on sellainen mikä meinaa välillä itseltäänkin unohtua. :D<3

  1. Pakko kommentoida kohtaan 8 liittyen! Yleensä sanotaan juuri, että on liian hyvää ollakseen totta ja niin totta tosiaan usemmiten onkin. Ensimmäistä kertaa elämässä olen kuitenkin törmännyt ihmiseen/suhteeseen, joka on liian hyvää MUTTA täyttä totta!! Eli joskus, vain joskus voi olla niin onnekas, että tosiaan löytää tämän ”liian hyvän” 🙂

    http://starbox.fi/tuijastateofmind

    • Kiitos kommentista! Ihanaa että sulle on käynyt noin.<3 Itse olen vain luullut näin olevan, mutta aika osoitti muuta. 😀

  2. Huippukiva postaus tääkin 😀 Kutosesta tuli sellanen juttu mieleen, että ehkä niiden ei-ihan-oikeiden tyyppien kohdalla se joku ihan pikkujuttu voi oikeesti ärsyttää aivan liikaa. Ku tavallaan on kiinnostunut, mut sit alitajunta yrittää huutaa et älä ton kanssa ala 😀 Sit taas kun tyyppi on oikea, ni ei merkkaa enää pätkääkään ne pikkujutut jotka jonku muun kohdalla olis haitanneet valtavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta