Vauva tuli parisuhde meni?

Otsikon lausahdusta on tullut kuultua aika monesti. Miten meidän suhteen kävi lapsen myötä? Onko parisuhde vauva-aikana koetuksella?

Luin mielenkiinnolla Monnan postausta siitä, miten vauva vaikuttaa parisuhteeseen. Olen itsekin meinannut kirjoittaa aiheesta monesti, mutta jotenkin se vain jäi. Nyt lapsi on 1 v 4kk ja ajattelin vihdoin tarttua tähän aiheeseen; muuttuiko meidän parisuhde vauva-aikana ja mihin suuntaan?

Kuten olen kertonut, meidän parisuhde oli kovin tuore tultuani raskaaksi –  yhdessäoloa oli takana alle vuosi. Kukaan ei kuitenkaan kyseenalaistanut raskautta niin tuoreessa suhteessa; tai sitten kukaan ei vain kehdannut.

Raskausaika meni ilman mitään erityisiä muutoksia parisuhteessa. Tosin pari kertaa miehelle tuli ”apua mitä me ollaan menty tekemään”-paniikki, mutta sain hänet aina rauhoiteltua. Kerrankin niin päin. 😀 Parisuhde vauva-aikana Parisuhde vauva-aikana

Yhteiselon opettelua

Kyllähän sitä tuli mietittyä vauvan vaikutusta suhteeseen, jossa ei ollut ehtinyt arki tulemaan vastaan. Emme nimittäin edes asuneet yhdessä. Muutimme yhteen vasta muutama kuukausi ennen lapsen syntymää. Meistä tuli perhe niin nopeasti, ettei kovin pitkään edes ehtinyt olemaan vain meitä ja meidän parisuhdetta. Ehkä meidän siksi olikin helppoa sopeutua perhe-elämään – emme olleet vielä tottuneet vuosikausia kestäneisiin rutiineihin ja tapoihin parisuhteessa.

Riitoja on ollut todella vähän, mutta kuitenkin enemmän kuin ennen lasta – emme nimittäin olleet ehtineet kertaakaan riidellä ennen raskaaksi tuloani. Siitä ei siis oikeastaan voi päätellä mitään. Sen voin kuitenkin sanoa, että suhde on vahvistunut – tosin se tuntui vahvalta aiemminkin.

Mitään mullistavaa muutosta en siis kokenut lapsen myötä tulevan. Sitä ns. tasaista arkea ei ehtinyt kunnolla edes olemaan meidän kohdallamme, joten suhde olisi varmasti muuttunut joka tapauksessa.

Tässä siis minun kokemukseni; lapsi muutti parisuhdetta tavoilla, jotka olisivat varmasti tulleet suhteeseen ajan kanssa muutenkin. Ehkä siksi tästä oli vaikea kirjoittaa aiemmin, kun mitään muutosta ei hirveästi ollut. Kai sitä jotenkin odotti, että koska se iso muutos tapahtuu. Ei sitä varmaankin joka suhteeseen tulekaan.

Haastattelin myös miestä aiheesta, mutta olisi tuntunut kankealta kirjoittaa hänen sanomisensa tänne. Hän oli ilmeisesti kuitenkin kanssani samoilla linjoilla asian suhteen.

Olisi kiva kuulla sinun kokemuksiasi aiheesta – muuttuiko parisuhde vauva-aikana?

Facebook & Instagram

Lue myös:

Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen? Raskaus alle vuoden seurustelun jälkeen Kroppa ja parisuhde menee pilalle kun saa lapsen + muita ennakkoajatuksia Epäonnistuneet valokuvat x11! Itsetunto pohjamudissa Yhden lapsen äidillä ei ole oikeutta valittaa? Mitä tapahtui polttareissa – strippari vai ei? Miten kasvatin blogia 40% kuukaudessa? Bloggaaja kirjoittaa bloggaamisesta – tylsää!!!

Taru

2 vastausta artikkeliin “Vauva tuli parisuhde meni?”

  1. Meillä ei ole lapsia, mutta varmaan pelkäisin varmaan todella paljon, että kaikki menisi lasten takia pilalle. Tai siis, meillä on ihan täydellinen suhde, ei ikinä riitoja (2v yhdessä oloa takana), paljon yhteistä vapaa-aikaa ja matkailua sekä hyvät yöunet. Ollaan molemmat sellaisia, että huonosti nukkuneina ei ajatella eikä pahemmin kommunikoida, joka toimii sen kerran pari kuussa ihan ok, mutta jos meillä olisi valvottava lapsi/koira/naapuri, en tiedä, millainen sotku väsymyksen takia tulisi pitkässä juoksussa. Tuttavallani on neljä lasta ja häneen ei tunnu pahemmin seitsemän vuoden univelat vaikuttavan, mutta kaipa tämäkin vaihtelee eri ihmisten välillä.

    Nora / https://dreamerachiever.com

    • Kiitos kommentista! Jep, vaikea sitä on etukäteen tietääkään. 🙂 Kaikki vaikuttaa niin paljon; saako nukuttua, onko tukiverkkoja, millainen elämäntilanne on muuten jne. En tiedä millainen meidänkään tilanteemme olisi jos meillä ei olisi osallistuvia isovanhempia, varmasti olisi rankempaa. Heistä on suuri apu; saa sitä omaakin aikaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta