Vauva tuli parisuhde meni?

Otsikon lausahdusta on tullut kuultua aika monesti. Miten meidän suhteen kävi lapsen myötä? Onko parisuhde vauva-aikana koetuksella?

Luin mielenkiinnolla Monnan postausta siitä miten vauva vaikuttaa parisuhteeseen. Olen itsekin meinannut kirjoittaa tästä monesti, mutta vauvan ollessa alle vuoden ajattelin että kirjoitan sitten vuoden kohdalla. Nyt lapsi on 1 v 4kk ja ajattelin vihdoin tarttua tähän aiheeseen; muuttuiko meidän parisuhde vauva-aikana ja mihin suuntaan?

Kuten olen kertonut, meidän parisuhde oli kovin tuore kun tulin raskaaksi, yhdessäoloa siis oli alle vuosi. Kukaan ei kuitenkaan kyseenalaistanut raskautta niin tuoreessa suhteessa; tai sitten kukaan ei vain kehdannut. Raskausaika meni ilman mitään erityisiä muutoksia parisuhteessa, pari kertaa miehelle tuli apua mitä me ollaan menty tekemään-paniikki, mutta sain hänet rauhoiteltua aina. Kerrankin niin päin. 😀 Parisuhde vauva-aikana Parisuhde vauva-aikanaKyllähän sitä tuli mietittyä miten vauva vaikuttaisi suhteeseen, jossa ei ollut ehtinyt arki tulemaan vastaan; emme asuneet edes yhdessä. Muutimme yhteen muutamaa kuukautta ennen lapsen syntymää. En tiedä millaiseksi suhde olisi muotoutunut muutamassa vuodessa ilman lasta. Meistä tuli perhe niin nopeasti, ettei kovin pitkään edes ehtinyt olemaan vain meitä ja meidän parisuhdetta. Ehkä meidän oli helppo sopeutua kun emme olleet vielä tottuneet vuosikausia kestäneisiin rutiineihin ja tapoihin parisuhteessa?

Riitoja on ollut todella vähän, mutta kuitenkin enemmän kuin ennen lasta – emme olleet ehtineet kertaakaan riidellä ennen kuin tulin raskaaksi. Siitä ei siis oikeastaan voi päätellä mitään. Sen voin kuitenkin sanoa, että suhde on vahvistunut vaikka kyllä se tuntui vahvalta aiemminkin. Mitään mullistavaa muutosta en lapsen myötä siis kokenut tulevan parisuhteeseen. Sitä ns. tasaista arkea ei ehtinyt kunnolla edes tulemaan meidän kohdallamme, joten suhde olisi varmasti muuttunut joka tapauksessa.

Tässä siis minun kokemukseni; Lapsi muutti parisuhdetta, mutta tavoilla jotka olisivat varmasti tulleet suhteeseen ajan kanssa muutenkin. Ehkä siksi tästä oli vaikea kirjoittaa aiemmin, kun mitään muutosta ei hirveästi ollut. 😀 Kai sitä jotenkin odotti että koska se iso muutos tapahtuu, mutta ei kai sitä kaikille tule.

Haastattelin myös miestä aiheesta, mutta olisi tuntunut kankealta kirjoittaa hänen sanomisensa tänne enkä viitsinyt pyytää itse kirjoittamaan; hänellä menee aikaa muutenkin minun kuvaamiseeni. 😀 Hän oli kuitenkin kanssani samoilla linjoilla asian suhteen.

Olisi kiva kuulla sinun kokemuksiasi aiheesta?

Facebook & Instagram

Lue myös:

Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen?

Raskaus alle vuoden seurustelun jälkeen

Kroppa ja parisuhde menee pilalle kun saa lapsen + muita ennakkoajatuksia

Taru

2 vastausta artikkeliin “Vauva tuli parisuhde meni?”

  1. Meillä ei ole lapsia, mutta varmaan pelkäisin varmaan todella paljon, että kaikki menisi lasten takia pilalle. Tai siis, meillä on ihan täydellinen suhde, ei ikinä riitoja (2v yhdessä oloa takana), paljon yhteistä vapaa-aikaa ja matkailua sekä hyvät yöunet. Ollaan molemmat sellaisia, että huonosti nukkuneina ei ajatella eikä pahemmin kommunikoida, joka toimii sen kerran pari kuussa ihan ok, mutta jos meillä olisi valvottava lapsi/koira/naapuri, en tiedä, millainen sotku väsymyksen takia tulisi pitkässä juoksussa. Tuttavallani on neljä lasta ja häneen ei tunnu pahemmin seitsemän vuoden univelat vaikuttavan, mutta kaipa tämäkin vaihtelee eri ihmisten välillä.

    Nora / https://dreamerachiever.com

    • Kiitos kommentista! Jep, vaikea sitä on etukäteen tietääkään. 🙂 Kaikki vaikuttaa niin paljon; saako nukuttua, onko tukiverkkoja, millainen elämäntilanne on muuten jne. En tiedä millainen meidänkään tilanteemme olisi jos meillä ei olisi osallistuvia isovanhempia, varmasti olisi rankempaa. Heistä on suuri apu; saa sitä omaakin aikaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta