Miksi en alkanut luomaan uraa personal trainerina?

Olen kertonut täällä käyneeni Personal Trainer -koulutuksen vuonna 2014. Silti täällä blogissani se ei kovin paljon näy. Tietysti kirjoitan välillä ravinnosta, treenistä ja jaan vinkkejä niihin aiheisiin liittyen. Silti en myy omia valmennuksia täällä tai missään muuallakaan, enkä pyri muuten rakentamaan uraa sillä saralla. Miksi Personal trainerin työ ei olekaan osa elämääni tällä hetkellä?

Kun valmistuin PT Coaching Academysta, huomasin ettei asiakkaiden haaliminen ja oman firman perustaminen tuntunutkaan enää niin yksinkertaiselta. Hetken päästä Personal trainerin työ ei ajatuksenakaan tuntunut enää niin hohdokkaalta; vaikka halusin auttaa ihmisiä terveellisimpien elämäntapojen pariin, rakastin liikuntaa ja ruuan kanssa kikkailua, en silti nähnyt itseäni esimerkiksi ohjaamassa salilla tai muualla. Kirjoitin imperfektissä, sillä vaikka pidän treenistä ja terveellisestä ruoasta, ne ovat nykyään tavallinen kiva osa arkea, enkä koe niihin samanlaista paloa enää. Oikeastaan minulle tuli jonkunlainen ähky noista asioista, joka on nyttemmmin vaihtunut neutraalisuuteen.

Personal trainerin työTuntui myös, että joka toinen on nykyään Personal Trainer ja ettei minulla ollut mitään tiettyä omaa juttua, jonka parissa toimia. Osa oli erikoistunut fitnesskisaajien valmentamiseen, osa juoksuun ja osa pysyvään elämänmuutokseen. Oma koulutukseni oli painottunut muutos- ja motivaatiovalmennukseen ja siinä varmasti olisinkin hyvä nyt kun jälkeenpäin miettii. Silloin tuntui kuitenkin, ettei minulla olisi mitään uutta tarjottavaa.

Nettivalmennuksien tarjoamista harkitsin myös, mutta sekin vain jostain syystä jäi. Itse asiassa nyt kun miettii, se voisi ollakin ihan varteenotettava vaihtoehto. Toisaalta nettivalmennus on aina haastavampaa ja riskialttiimpaa kun ei pääse näkemään asiakaasta. Reilu pari vuotta sitten kun aloin tosissani suunnittelemaan asiaa, huomasinkin olevani raskaana ja yhtäkkiä nettivalmennuksien tekemiselle ei tuntunutkaan olevan enää aikaa. Minulla oli juuri silloin myös opinnäytetyön tekeminen amkissa kesken, joten tekemistä riitti.

Personal trainerin työPersonal trainerin työ alkoi kiinnostamaan silloin kun fitnessvillitys oli suurimmillaan. Itsekin hetkellisesti hurahdin tuohon ja ajattelin liikunta-alan olevan minua varten ja ainoa oikea vaihtoehto. Jonkin ajan päästä en ollutkaan enää varma, haluanko luoda uraa liikunta-alalla.

Joskushan näin käy, kun yrittää muuttaa harrastuksen työksi. Se ei tunnukaan enää niin kivalta. En myöskään halunnut alkaa työskentelemään ketjusaleilla PT:nä, sillä työsopimukset eivät olleet minusta reiluja. Ilmaista työtä olisi pitänyt tehdä tuntikaupalla, eikä mitään takuuta mistään tuloista ollut ollenkaan.

Personal trainerin työKoenkin tällä hetkellä enemmän omakseni tarjota neuvoja ja vinkkejä hyvinvointiin täällä blogissani. Vaikka blogissani on paljon muutakin sisältöä, on kokonaisvaltainen hyvinvointi kuitenkin yksi sen kantavista teemoista. Tämän takia kirjoitan mm. myös parisuhteista, työstä ja unelmien tavoittelusta. Bloggaamisen suhteen en ole kokenut sellaista kyllästymistä ja koenkin löytäneeni tästä oman juttuni. 🙂

Ainiin, minulla taitaa olla omat Pt-nettisivut vielä olemassa, mutta en enää muista osoitetta tai salasanaa. Älkää siis ihmetelkö, jos joskus törmäätte sivuihini. 😀 Sitä paitsi, eihän sitä koskaan tiedä, jos into hommaan löytyisikin joskus. Se jää nähtäväksi. 😀

Onko siellä joku muu PT -koulutuksen käynyt, jonka personal trainerin ura ei lähtenytkään lentoon?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

 

Taru

2 vastausta artikkeliin “Miksi en alkanut luomaan uraa personal trainerina?”

  1. Sulla on kyllä tosi nätti vartalo! Mistä noi housut on, näyttää kivoilta! Noinhan se monilla on, kun pitäisi elättää itsensä sillä harrastuksellla, siitä tulee pakko eikä se ole kivaa. Toi salien on kyllä kans, joskus luin noista jonkun jutun, palkan saat kun asiakas ostaa ohjelman, vaikka sun työhön kuuluisi ilmaisia tunteja uusille jäsenille. toki yrittäjänäkin tulot tulevat asiakkaista, mutta siinä ei sentään ole salia välikätenä.

    • Oi kiitos! 🙂 Oon saanut noi lahjaksi, David on merkki. 🙂 Niin totta, yrittäjänä sali ei vedä rahoja välistä. Mukavaa viikonloppua ja kiva kun kommentoit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 7
Tykkää jutusta