Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen?

pettämisen jälkeenEn ajatellut ikinä kirjoittavani tällaisesta aiheesta. Tiedän kuitenkin että moni on menettänyt luottamuksensa ihmissuhteissa ja kokee hankalaksi löytää sen uudelleen. Joskushan suhde saattaa jatkua luottamuksen pettämisen jälkeen, mutta siitä minulla ei ole kokemusta. Tarkoitan tässä tekstissä siis tilannetta jossa epäluotettava parisuhde on jo päättynyt ja mietitään mistä löytää luottamus uudessa suhteessa.

Usein kun kohtaamme epärehellisyyttä, alamme epäileviksi myös sellaisia ihmisiä kohtaan jotka eivät ole luottamustamme pettäneet. Varsinkin uusien ihmisten kohdalla. Tämän vuoksi uutta parisuhdetta voi olla vaikea aloittaa tai siinä tulee vaikeuksia luottamuksen puutteen takia; miksi tuo olisi muka erilainen?pettämisen jälkeenItse olen kohdannut epärehellisyyttä joissakin parisuhteissani, aika moni varmasti on. Suhteet päättyivät ja yllättävän nopeasti suuntasin katseeni tulevaan. Luottamuksen pettämisen jälkeen mietin, olisiko minun vaikea luottaa enää ihmisiin, mutta yllätyksekseni huomasin nopeasti että uskoni ihmisiin ei ollut kadonnut mihinkään. Pystyin avoimesti tutustumaan uusiin tyyppeihin ilman turhaa epäilystä. Ehkä näin oli, koska tiesin että vaikka sama toistuisi selviäisin siitäkin. Järkeilin myös etteivät muut ihmiset ole vastuussa toisten tekemisistä; kokisin itsekin aika inhottavana jos minuun ei luotettaisi jonkun toisen tyypin töppäilyn takia. En ole halunnut myöskään sabotoida uutta suhdetta menneisyyden takia, sillä niin voi helposti käydä.

En tiedä kuulostanko jotenkin tunteettomalta, mutta en ole koskaan kokenut sydämeni murtuneen vaikka luottamukseni olisi suhteessa petetty; Olen ajatellut että just, kiva tyyppi, next! No ei nyt ihan noinkaan. 😀 Ehkä enemmänkin niin, ettei koko asia ole murtuneen sydämen arvoinen. Onhan se silloin pahalta tuntunut, mutta ei se kovin pitkään ole kirpaissut. Olen kai aina ajatellut ettei sen suhteen ollut tarkoituskaan kestää jos ero tulee. Minulla on aina ollut sellainen olo että pärjään kyllä ja niin olen pärjännytkin. En kanna kaunaa mistään ja toivon muille ihmisille hyvää. 🙂 Olen tykännyt olla sinkku, mutta uusi suhde on aina alkanut nopeasti, ehkä juuri avoimuuteni takia. pettämisen jälkeenMielestäni pettämisen jälkeen (ja eron jälkeen) kannattaa kuunnella itseään. Kaikki eivät ota sitä samanlailla kuin minä; joku saattaa olla aivan rikki pitkään ja se on täysin ymmärrettävää. Jos tuntuu ettei treffailu huvita niin älä tee sitä väkisin. Sitten kun olet siihen valmis, niin kannattaa olla avoimin mielin ja muistaa ettei huonot kokemuksesi tarkoita että sama toistuisi. Kyseessä on aina uusi ihminen ja uusi suhde, eikä se koskaan ole samanlainen kuin edellinen.

Jos sinun on vaikea luottaa uudessa suhteessa, siitä kannattaa mielestäni puhua avoimesti uudelle kumppanille syyttelemättä. Toinen varmasti ymmärtää kun kerrot kokemuksistasi. Muut ihmiset eivät ole vastuussa entisten kumppaneiden käytöksestä. Siksi onkin parasta aloittaa puhtaalta pöydältä. pettämisen jälkeenTottakai terve epäluottamus alussa kannattaa, eikä olla aivan sinisilmäinen mutta piruja on turha nähdä siellä missä niitä ei ole. Koska mistään ei voi ikinä olla varma, on turha kuluttaa energiaa ja suhdetta epäilyille. Sataprosenttista varmuutta et voi mistään saada, joten eikö kannattaisi nauttia parisuhteesta ja luottaa? Mikään kyttääminen ja urkkiminen ei varmasti estä toista törttöilemästä jos hän niin haluaa tehdä. Se vain ajaa sinut kauemmas toisen luota. Emme voi hallita kaikkea ja siksi kannattaa päästää irti pahoista ajatuksista (hahhah, koitanpa itsekin tämän muistaa sitten muiden asioiden suhteen. :D) Mikäli siihen ei millään kykene, voi olla hyvä keskustella ammattilaisen kanssa.

Onko teidän parisuhteissa ollut epäluottamusta? Onko sinun ollut vaikea luottaa luottamuksen pettämisen jälkeen?

Seuraa Facebook & Instagram

Lue myös:

Lapsuuteni traumat Tarvitseeko parisuhteessa riidellä Mun paras ystävä Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Pitkä parisuhde vai monia kumppaneita? Haluan avioehdon – enkö luota parisuhteeseen? 8 faktaa meidän parisuhteesta! Erotaanko nykyään liian helposti?

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen?”

  1. Onneksi omaan miesmakuuni ei kuulu ”pahat pojat” tai muut ammattikoulun käyneet playerit, niin ei ole koskaan ollut mitään tuollaisia ongelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta