Pitääkö lapsen olla tyylikäs?

dfs14 (1 of 1).jpg

Raskausaikana en ostellut into piukeana vauvalle vaatteita tai muitakaan vauvan juttuja. Ja jos totta puhutaan, emme tähän päivään mennessä ole yhtäkään vaatetta vauvalle itse ostanut ja hän täyttää pian 10kk. Miten tällainen tilanne on päässyt siunaantumaan? Pidämmekö lasta perunasäkkiin puettuna?

Ei sentään. Tiesin jo raskausaikana, että saamme siskoni pojan vanhoja vauvan vaatteita vaikka meillä tyttö onkin. Minulle ei ole niin justiinsa jos tytöllä on dinosauruspaita.:D Ajan saatossa vauva on saanut lahjaksi vaatteita isovanhemmilta ja sukulaisilta ja innokkaat mummit kuskaavat uusia releitä säännöllisesti vaikkei kaikkia edellisiäkään ole ehditty käyttää. Olen myös neuvolasta ottanut vaatteita lapselle (meidän neuvolassa on pöytä johon vanhemmat saavat tuoda lapsen vanhoja vaatteita, joita saa muut tulla ottamaan) Emme ole siis kokeneet toistaiseksi tarvetta uusille vaatteille. Ainiin, jokunen viikko sitten ostimme lapselle kengät! dfs15 (1 of 1).jpg

dfs10 (1 of 1).jpg

Onko sitten niillä lapsen tai vauvan vaatteilla kuinka paljon väliä itselleni? Mies on ainakin suoraan sanonut että hänen puolestaan vauvan voisikin pukea vaikka siihen perunasäkkiin, mutta itse olen huomannut kaivavani kaapista niitä lahjaksi saatuja mekkoja mieluummin kuin autokuvioisia paitoja (mekot miellyttävät enemmän omaa silmääni). 😀 Jos silmään ei osu jotain erityisen kivaa vaatetta nopeasti, puen usein ensimmäisenä käteen osuvat. Puen siis mielelläni lapsen söpösti, mutta näkisin itseni panostamassa enemmän lapsen vaatetukseen ulkoisesti vasta, kun hän on siinä iässä että itse haluaa tietynnäköisiä vaatteita (ja saa toki pukeutua vaikka siihen autopaitaan). Enkä silloinkaan ostaisi överikalliita – enhän osta sellaisia itsellenikään. Varsinkaan kun kasvavalla lapsella yksi vaate ei ole käytössä välttämättä kovin pitkään.

 

Tiedän, että osalle lapsen pukeminen kauniisti on jo vauvasta lähtien tärkeää. Miten on – Puetteko ensimmäiset käteen sattuvat vaatteet lapselle vai vierähtääkö vaatekaapilla tovi jos toinenkin etsiessä yhteen mätsääviä asuja? 😉

***

When I was pregnant, I didn’t bought any clothes for the baby. I knew that she will get clothes from my sister’s child. It’s no big deal for me to dress up a girl in a dinosaur shirt. To be honest: The baby is 11 months old now and we still haven’t buy any clothes for her! It has not been necessary; we’ve also received them as a gift.

Does is matter, have your baby beautiful clothes or not? In my view, it doesn’t matter so much, but of course I prefer nice clothes if possible. However, I wouldn’t invest baby’s or little child’s clothes much money, only because appearance.

Tell me your opinion!

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta