Näin onnistut valokuvissa x5!

poseerausValokuvaus ja kuvissa poseeraus ovat nykyään osa elämääni lähes päivittäin. Vaikka kuvissa oleminen on mielestäni tosi hauskaa, pakkohan se on myöntää; toisinaan kun olemme kavereiden kanssa valokuvailemassa, mietin onko tämä nyt ihan höpsöä ja turhamaista. Sitten taas tajuan, miten hölmöä on miettiä edes moista; Usein molemmat osapuolet bloggaavat ja haluavat valokuvia blogiinsa sekä myös itse oppia lisää valokuvauksesta. Tämän saman kun voi vielä toteuttaa hyvässä seurassa naurun kera, mikäs sen parempaa. Puhumattakaan valokuvaamisen voimaannuttavasta vaikutuksesta.

Olin jo teininä aikamoinen linssilude ja jo silloin pidimme kaverini kanssa valokuvaussessioita. Tämä samainen kaveri on itseasiassa ottanut myös tämän postauksen kuvat. Silloin kuvat laitettiin tosin IRC-galleriaan ja Facebookiin. Tähän saatoimme käyttää kokonaisen päivän ja vaihdella vaatteita moneen otteeseen. Ja hauskaa oli. 😀 Valokuvaus kiinnosti jo tuolloin, nykyään vielä enemmän.poseerausOn palkitsevaa huomata visuaalisen silmän- ja valokuvaustaitojen kehittyminen. Kuvien editointi on myös mielekästä ja siinäkin kehittyy nopeasti kun vain alkaa tekemään. En myöskään lähde kieltämään valokuvauksen itsetuntoa kohentavaa vaikutusta; onhan se mukavaa kun pikkuhiljaa kuvissa osaa olla luontevammin ja onnistuneet otokset tulevat ilman tuntikausia kestävää hikoilua kameran edessä. Juttelin tästä itseasiassa jokin aika sitten ystäväni Niinan kanssa. Hän on myös kirjoittanut aiheesta täällä sekä täällä. 🙂

poseeraus poseeraus poseeraus poseerausMielestäni kannattaa ihmeessä olla valokuvattavana jos se yhtään kiinnostaa. Siinä oppii myös itsestään; miten käyttäydyt uudessa ja jännittävässä tilanteessa. Muistan itsekin, miten alussa tunsin itseni todella jäykäksi kameran edessä. Onneksi se helpottuu mitä enemmän sitä tekee. En tosiaankaan väitä olevani mikään poseerauksen maailmanmestari, mutta kyllä kuvissa olemiseni on parantunut.

Valokuvat ovat myös hauskoja muistoja; itse ainakin nauran vedet silmissä vanhoille valokuville ja vetistelen katsoessani tyttäreni kuvia, vaikka hän olisi viereisessä huoneessa nukkumassa. Valokuvat herättävät tunteita, koskettavat ja tuovat inspiraatiota. Joskus herättävät tietysti myös ärsytystä, tunnehan sekin on. 😉 Odotan innolla, että pääsen syksyllä opiskelemaan lisää valokuvauksesta, vaikka kyllähän tässä on oppinut jo paljon pelkästään tekemällä. 🙂

poseeraus poseerausMoni sanoo ettei tykkää olla kuvissa, koska ei onnistu niissä. Kuvissa poseeraus voi tuntua jännittävältä ja epäluontevalta aluksi. Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla onnistut kuvissa ja poseeraus tuntuu luontevammalta!

1. Ole kuvattavana mahdollisimman paljon

Mitä enemmän olet kuvattavana, sitä helpommalla onnistuneet kuvat tulevat. Aivan sama juttu kuin kaiken muunkin kanssa; Tekemällä oppii!

2. Yritä rentoutua

Helpommin sanottu kuin tehty. Paras tapa rentoutua on ehkä miettiä jotain hauskaa tai vähän vain hullutella. 😀 Pienen hölmöilyn jälkeen tulee rennompi fiilis ja kuvissa olo ei tunnu enää niin jäykältä.

3. Liiku!

Tämä on ehkä yksi tärkeimpiä! Paikallaan pönöttäessä kuvat helposti näyttävät jäykiltä ja virallisilta. Parhaat kuvat tulevatkin mielestäni silloin kun vaihtelee rohkeasti asentoa ja ilmeitä. Tee käsilläsi tai hiuksillasi jotain, katso eri suuntiin. Hidas kävely tai pyörähtely kameran edessä näyttää myös usein paremmalta, kuin täysin pysähtynyt poseeraus.

4. Harjoittele etukäteen

Jos näet upean kuvan, mieti miksi se on upea ja miten henkilö poseeraa? Harjoittele etukäteen hyvältä näyttäviä poseerauksia ja etsi inspiraatiota kuvista etukäteen. Pinterest on tähän tarkoitukseen erittäin kätevä!

5. Ole rohkea ja ennakkoluuloton

Joskus luonnossa hölmöltä näyttävä ilme ja asento voi toimia valokuvassa erittäin hyvin! Kokeile rohkeasti erilaisia juttuja, äläkä mieti liikoja miltähän mahdat näyttää (hyvä muistutus myös itselleni)!

Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä! Onko kuvissa poseeraus omasta mielestäsi helppoa vai vaikeaa? 🙂

Kuvat: Suvi S., edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Bloggaamisen itsekeskeisyys ahdistaa

Näin muokkaan kuvia

My day | Luontevasti kameran edessä

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta