Apu hampaiden narskutteluun!

Törmäsin vauvavuoden aikana siihen että heräsin aika usein pää kipeänä, kaula- ja leukalihakset täysin jumissa. Olo oli välillä kuin krapulassa konsanaan, tosin ilman edellisen illan juomista. Tätä jatkui pitkään ja eräänä yönä heräsin siihen että puren kovaa hampaita yhteen. Mieskin oli herännyt hampaideni kalinaan. Päänsärkyni johtui siis yöllisestä hampaiden yhteen pureskelusta. Meneehän siinä kaikki lihakset jumiin ja pää kipeäksi jos monta tuntia puree hampaitaan kovaa yhteen. Onneksi nyt minulla on vihdoin purentakiskot.

Purentakiskot, hammaslääkäri, hampaiden narskuttelu, päänsärky, hampaiden yhteen pureminen,Haastattelin kavereitani ja moni heistä kertoikin että tekee samaa stressaantuneena. Ei sinänsä yllättävää että vauvavuotena on tämä ongelma alkanut itselläni. Olin tyytyväinen että syy löytyi ja seuraava etappi olikin mennä hammaslääkäriin ja pyytää yhteenpuremisen estävät hammaskiskot. Marssin yksityiselle hammaslääkärille, koska halusin ratkaista ongelman mahdollisimman nopeasti. Hammaslääkärillä käytiin, uusi aika kiskojen sovitukseen varattiin ja lasku lyötiin kouraan. Jos olisin tiennyt mitä homma tulee maksamaan, olisin ehkä jaksanut odottaa kunnan hammaslääkärille pääsyä…

Purentakiskot, hammaslääkäri, hampaiden narskuttelu, päänsärky, hampaiden yhteen pureminen,Kiskojen sovitukseen tuli aika ja ne tuntuivat heti sopivilta. Siitä lähtien olen siis käyttänyt näitä joka yö. Pari kertaa olen unohtanut. Kahden ensimmäisen yön jälkeen hampaat, ikenet ja leukaperät tuntuivat aroilta ja syöminenkin sattui hieman. Se meni onneksi nopeasti ohi kun totuin kiskoihin. Siitä lähtien nuo kammottavat aamuiset dagen efteriä muistuttavat päänsäryt ovat loistaneet poissaolollaan. Kiskot ovat todella helppohoitoiset; muistaa vain säilyttää ne kosteassa, esimerkiksi märkään wc-paperiin kiedottuna omassa kotelossaan. Lisäksi kiskot täytyy pestä suihkusaippualla päivittäin! Kannattaa siis huuhtoa kunnolla, itsellä on pari kertaa maistunut saippua suussa kun olen huuhdellut huonosti. Ainut ”haitta” jonka olen huomannut on, että purentani on vasemmalta hiukkasen muuttunut mutta toisaalta en ole kokenut sitä haitaksi.

Onko siellä muita jotka stressaantuneena narskuttelevat hampaitaan? Oletko kokenut purentakiskot hyödyksi?

 

Seuraa Facebook & Instagram

 

Lue myös:

♡ Kiihdytä aineenvaihduntaa x8 Vähennä treeniä ja kiinteydy! ♡ Jalat muusiksi 20 minuutissa ♡ Kovatehoinen hiit-kuntopiiri ♡ Lisää liikuntaa x6 ♡ Miten treenaan tällä hetkellä? ♡  Lisää tehoa salitreeniin x5! ♡  Rasvaa polttava porrastreeni ♡ 10 minuutin pikatreeni! 

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta