Turhaa rahanmenoa – rahapäiväkirja

Julkaisin pari viikkoa sitten ensimmäisen rahapäiväkirja -postaukseni ja ilmeisesti aihe oli kiinnostava. Päätin tehdä toisen vastaavan, tässä siis rahapäiväkirja viime viikolta! 🙂 Olen kyllä aina tiennyt, että meidän rahankäyttö voisi olla suunnitelmallisempaa – näistä rahapäiväkirjoista sen kuitenkin konkreettisesti näkee. Toisaalta, en haluaisi olla rahankäytöstä niin tarkka.

Rahankäyttö

Maanantai

Tililtä meni pankin palvelumaksu: 3,25e. Ei kovin paha. 😀

Tiistai

Olin keskustassa tapaamassa kaveria ja kävimme kaupassa ostamassa juotavaa. Ostin vettä ja limua, tietysti. 😀 Summa: 2,09e. Tullessani kotiin hain lähikaupasta vielä iltapalatarvikkeita, summa: 5,70e.

Keskiviikko

Keskiviikkona ei tullut ostettua mitään. Ihme.

Torstai

Koulu alkoi! Sen kunniaksi tuli ostettua koulun kahvilasta Zero kokis, koska Pepsi Maxia ei ollut! Nyyh. 😀 Summa: 2,20e.

Myöhemmin samana päivänä kävin lähikaupassa ostamassa pienet ostokset; vaippoja, mysliä, maitoa jne. Summa 12,93e.

Perjantai

Ostin seutuaikaa matkakorttiini koulua varten. En ollut uusinut opiskelijastatustani, joten sain alennushinnalla aikaa vain elokuun loppuun. Summa: 37,40e.

Lauantai

Pieni kauppareissu Alepassa; limpparia ja Läkerol -pastilleja muun muassa. Poljimme miehen kanssa pyörillä keskustasta kotiin kun myrskysi – kauppaan ehti silti pysähtyä. 😀 Summa: 5,38e.

Sunnuntai

Kävimme Lidlissä vähän isommilla ruokaostoksilla, summa: 60,03e.

RahankäyttöTässä listauksessa on taas meidän yhteiseltä- ja omalta tililtäni menneet ostokset. Mies maksoi ainakin lauantaina ravintolakäyntimme omalta tililtään, joka ei nyt näy tässä. Tämä viikko selvittiin siis huomattavasti pienemmällä rahanmenolla, koska kaikki kuukausittaiset laskut olivat jo maksettu.

Yhteensä rahaa kului tällä viikolla: 128,98e! Epäilen kyllä vahvasti tuota summaa – en voi uskoa että rahaa olisi kulunut noin vähän! Summa tuntuu todella pieneltä, kun vertaa viime viikkoon – varsinkin kun tuo kalliissa lähikaupassa käynti on turhaa rahanmenoa. Pienellä suunnittelulla, näitäkin voisi välttää. Katsotaan…

Olisi mielenkiintoista tietää, miltä näyttää rahankäyttö omassa perheessäsi? 🙂 Ihanaa sunnuntaita!

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

 Mihin käytän rahaa? – rahapäiväkirjaPaljon viikossa menee rahaa ruokaostoksiin? Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Miten hinnoitella blogiyhteistyö? Miksi haluan blogata työkseni? Miksi haluan blogata työkseni? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Tiedetään – kaupalliset yhteistyöt on pyllystä! Kohti unelmaduunia! Menestyksen salaisuus?

Taru

8 vastausta artikkeliin “Turhaa rahanmenoa – rahapäiväkirja”

 1. Hei, ihan loistoidea tämä rahapäiväkirja! Aion kokeilla!

 2. Tää oli mielenkiintoinen!

  Mä pyrin aina suunnittelemaan ruokailut etukäteen, joten isommilla ruokaostoksilla tulee käytyä 1-2 viikon välein. Rahaa menee sitten vaihtelevasti päivästä riippuen – esim. syönkö kotona, yliopistolla, käynkö kahvilla tms. Jos jotain kivaa löytyy kaupoilla pyöriessä, ostan sen jos budjetti antaa myöten. Liian tarkka en halua rahankäytön kanssa olla!

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

  • Toi olis kyllä fiksua suunnitella etukäteen! 🙂 Itse en ole vielä jaksanut siihen ryhtyä..ehkä joku päivä. 😀

 3. Hyvä idea ja tapa seurata rahanmenoa! Itse en ole kovin hyvä tässä, joten pitää harjoitella ja alkaa itsekin seurata rahanmenoa. 120e viikossa kuulostaa kyllä hyvältä suoritukselta!

 4. Hyvä idea tälläinen päiväkirja, auttaa huomattavasti pitämään kirjaa omista ostoksista! Meillä on miehen kanssa yhteinen ruokatili jonka ansiosta omalta tililtä menevät ostokset saattaa rajoittua jopa siihen 20€ viikossa.

  hanna
  http://www.hannamariav.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta