”Kroppa- ja parisuhde menee pilalle kun saa lapsen”

Odotukset vs. todellisuus-postauksia on moni kirjoittanut mitä tulee lapsen saantiin. Ajattelin itsekin avata hieman omia ajatuksiani aiheesta – pitääkö esimerkiksi raskaus pilaa vartalon -väite paikkansa?

MUIDEN AJATUKSET & ODOTUKSET

”Et nuku ainakaan kahteen vuoteen kunnolla”

Alussa vauva valvotti kyllä erittäin paljon öisin. Aloitimme kuitenkin iltarutiinit kun vauva oli parin kuukauden ikäinen ja aikaistimme hänen nukkumaanmenoaikaa aina puolella tunnilla muutaman päivän välein, kunnes pääsimme meidän perheeseen paremmin sopiviin uniaikoihin. Lapsi alkoi nukkumaan vajaa kolmen kuukauden iässä yöt yhtä tai kahta yösyöttöä lukuunottamatta. Satunnaisia yöjokelteluja ja päristelyä tuli ajoittain. Yösyötöt jäivät pois reilu viiden kuukauden iässä. Yölevottomuutta välillä tietenkin on. Eli kyllä olen nukkunut hyvin, en tietenkään joka yö mutta kuitenkin. 😀

”Sun on vaikea opiskella, kun on lapsi”

Senkus hakee kouluun ja menee. Kyllä opiskelijakin saa viedä lapsensa päiväkotiin.

”Parisuhde menee pilalle”

Ei ole mennyt. Mielestäni parisuhteen mönkään menemisestä ei voi lasta syyttää. Tietty voi olla raskaampaa ja joillain pareilla voi olla riitoja enemmän, mutta jos suhde ei sitä kestä niin varmaan se olisi hajonnut ennemmin tai myöhemmin muutenkin. On hyvä etukäteen keskustella arjen muuttumisesta ja molempien rooleista ennen lastakin.

Raskaus pilaa vartalon

Raskaus pilaa vartalon

”Elämä muuttuu täysin”

Tämä riippuu tietty jokaisen perheen tilanteesta. Minä olen kokenut asian niin, että meillä on vauva ja se vaikuttaa ajankäyttöön ja aikatauluihin. Ihan samoja asioita teemme yhdessä ja samoja asioita teen kavereiden kanssa. Minulla on aika samanlaisia tavoitteita elämälleni kuin ennenkin lasta. Myös omaa- ja parisuhteen yhteistä aikaa on.

En halua lapsia, koska haluan hyvän uran”

Kuka ei haluaisi? Tietty äitiyslomasta tulee uralle taukoa, mutta ei se ikuisuutta kestä ja lasten sairastelu voi vaatia poissaoloja töistä. Ymmärrän että jos haluaa työn jota pitää tehdä kellon ympäri, lapselle ei ole aikaa, mutta silloin aikaa tuskin löytyy muillekaan asioille. Uraa voi mielestäni tehdä myös silloin kun lapset ovat pieniä tai jos ei niin sitten kun lapset ovat isompia.

”Nyt ette voi enää matkustella”

Kyllä lapsen kanssa voi matkustaa. Myös ilman lasta voi, sitten kun hän on isompi (Tietty myös silloin kun lapsi on pieni, jos tasavertainen hoitaja jää hoitamaan lasta).

”Ei voi enää bilettää”

Itse en kyllä muutamaan vuoteen ole muutenkaan bilettänyt usein, vaikkei lasta vielä ollutkaan. Jos haluaa joskus juhlia, kyllä sekin yleensä onnistuu.

”Raskaus pilaa vartalon!”

Tämä on tietenkin jokaisen oma kokemus, mutta mielestäni kroppani ei mennyt pilalle. Vaikka se menisikin lopullisesti pilalle, niin olisi se sen arvoista.

Raskaus pilaa vartalon

OMAT ODOTUKSET & AJATUKSET

”Raskauskilojen pudottamiseksi pitää aloittaa dieetti”

Ei onneksi tarvinnut. Ne tippuivat ihan normaalin elämän jatkuessa.

”Kun imetän, laihdun luurangoksi ja minulla on hirveä nälkä koko ajan”

Imetys ei minusta laihduttanut, tuntui pikemminkin että nesteet jumittavat kropassa. Minulla ei myöskään todellakaan ollut yhtään nälkä. Piti väkisin yrittää syödä.

”Lapsi on helppo ottaa mukaan joka paikkaan”

Tämä riippuu tietenkin siitä, millä tuulella vauva on. Yleensä kauppareissu vauvan kanssa vie kyllä enemmän aikaa ja hermoja kuin ilman.

”Minun pitää muuttua kypsemmäksi ja aikuisemmaksi”

En ikinä ole ajatellut ennenkään vauvaa, etten oli kypsä hoitamaan omaa lastani. Olen mielestäni aika samanlainen, prioriteetit vain eri.

Millaisia ennakko-oletuksia ja ajatuksia olette kohdanneet lapseen liittyen? Mitä ajatuksia teillä itsellänne on ollut?

Raskaus pilaa vartalon

Raskaus pilaa vartalon

Mitä mieltä ite olet – raskaus pilaa vartalon ja parisuhteen? Totta vai ei?

Seuraa blogia FacebookBloglovin’, Blogit.fi , Blogipolku.fi

Lue myös:

Kuka on lapsen kasvatuksen asiantuntija? ♥Kun lapsi menetti tajuntansa Kroppa raskauden jälkeen ♥ Mitä opin synnytyksestä x9 ♥ Synnytys ilman epiduraalia ♥ Saako äiti olla kännissä? ♥ Täydellisen elämän suorittaminen ♥ Asia jota kadun ♥ Krapula?

Taru

3 vastausta artikkeliin “”Kroppa- ja parisuhde menee pilalle kun saa lapsen””

  1. Melko samaa jankutusta joo, erokin olisi jo pitänyt tulla. Mutta niin vaan yöt nukutaan, onnellisesti naimisissa. 😀 Minä pelkäsin kyllä kropan pilalle menoa ihan hulluna, mutta ilmeisesti elintavat ja geenit olivat puolellani ja mitään kamalaa ei käynyt, palauduin myös nopeasti ja kuulema keskimääräistä paremmin. Ei tiedä ennen kuin kokeilee, riskiä hommaa. :p

  2. En ole kuullut näitä ennakkoajatuksia tutuilta lainkaan, mutta blogeista sitäkin enemmän! Nyt esikoista odottaessani nämä asiat pyörivät mielessäni, ja haluaisin ajatella, että löydämme oman tavan toimia, emmekä pelkästään olisi ns. totuuksien vietävissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta