Joskus on pakko levätä

Olen aina ollut ihminen, joka vaatii luppoaikaa. Aikaa, jolloin ei tarvitse tehdä mitään järkevää tai saada asioita aikaan. Olen kuitenkin aina halunnut viettää näitä löhöilyhetkiä,  vasta kun olen saanut jotain aikaan. Ensin työ, sitten huvi, niin sanotusti. Esimerkiksi jos on paljon tekemättömiä asioita, ei paljoa huvita löhöillä. Kun tehtävät asiat on hoidettu pois päiväjärjestyksestä, voi hyvillä mielin laittaa aivot narikkaan. Välillä se meinaa unohtua, mutta rentoutuminen on ainakin itselleni todella tärkeä juttu!

Rentoutuminen

Rentoutuminen

Lapsen myötä olen kuitenkin huomannut, että vapaan hetken koittaessa rupean hirveällä vauhdilla tekemään asioita, joita en ole ehtinyt tehdä vauvan kanssa ollessa. Tyhjennän tiskikonetta, pyyhin pölyjä, kirjoitan blogia jne. Saatan lykätä syömistä tai juomista, jotta ehdin tehdä jonkun ”tärkeän” asian,  vaikka omasta jaksamisesta huolehtimisen luulisi olevan top listalla aika kärkipäässä.

Vapaan hetken ollessa ohi, huomaan  säntäilleeni ympäriinsä tehden asioita, jotka olisivat aivan hyvin voineet odottaa. Välillä tuntuu kuin kyseinen hetki olisi ainut mahdollinen tilaisuus tehdä rästiin jääneet asiat. Ihan kuin vapaan hetken täytyisi olla jollain tapaa hyödyllinen. Jos näin ei ole, tuntuu kuin aikaa olisi mennyt hukkaan. Näin sen ei mielestäni kuuluisi mennä.

Esimerkiksi viime viikolla, kun lapsemme meni mummolaan hoitoon. Olin suunnitellut jo etukäteen, mitä kaikkea ehtisin sillä välin tehdä. Aloin hirveällä tohinalla tekemään asioita, kunnes huomasin, ettei nyt oikein lähde. Ajatus ei kulkenut ja niin sanotusti veetutti. Ei auttanut muu kuin mennä päikkäreille. Kun heräsin, lasta oltiin jo tuomassa kotiin. Tarinan opetus; joskus pitää levätä! Ehkä muistan tämän ensi kerralla!

Onko itselläsi vaikeuksia päästää irti velvollisuuksista? Vai onko rentoutuminen sinulle itsestäänselvää?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Tämän hetken parhaat Netflix sarjat x 3!Elämäni paras päätös x 10Parhaat motivaatiolauseet x 15Tärkein omaisuus on aika 8 vinkkiä – mistä aikaa liikunnalle?8 x asiat jotka menee yli hilseenHaikeissa tunnelmissaTyöelämän ulkonäköpaineet – mitä voi vaatia?Google kääntäjän parhaat!

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta