Kuinka usein äiti saa bilettää?

Minulla on tänään polttarit ja siitä keksin idean tälle postaukselle – kuinka usein äiti saa bilettää? Saako äiti bilettää ylipäätänsä? (Tämä tuntuu tyhmältä kysymykseltä, mutta kysynpä kuitenkin)! Mainittakoon tähän, että tässä tekstissä puhun alkoholin kanssa bilettämisestä, vaikka bilettää voi toki muillakin tavoin!

Kuten tässä postauksessa kerroin, oma bilekauteni loppui jo vuosia ennen raskaaksi tulemista. Pari vuotta kului niin, että kävin ulkona vain pari kertaa. Tänä vuonna olen nähnyt kavereita ja käynyt ulkonakin vähän useammin, mutta silti aika harvoin kuitenkin.

Moni ajattelee lapsen rajoittavan bilettämistä, mikä on totta – jos haluaisi tehdä sitä joka viikonloppu. Omassa tapauksessani lapsi ei ole kertaakan estänyt minun ulos lähtemistäni, koska en käy niin usein. Silloin mies tai lapsen isovanhemmat ovat hoitaneet häntä.

Valitettavasti jotkut moralisoivat, jos äiti haluaa joskus juoda alkoholia (itse en ole onneksi tällaista kokenut, mutta juttuja olen kuullut). Onko sillä oikeasti merkitystä, kudotko villasukkia lapsen mentyä nukkumaan vai oletko kavereiden kanssa juomassa viiniä? Mielestäni ei. Kunhan seuraavana päivänä ei ole missään järkyttävässä krapulassa (paitsi tietysti jos olet jossain reissussa ja joku muu hoitaa lasta niin sitten voit ollakin). Itse lähdenkin usein aikaisin kotiin biletyksistäni, koska haluan ehtiä nukkumaan kunnolla. Haluan myös itselläni olevan aamulla normaali olo.

Saako äiti bilettää Saako äiti bilettääItse en osaa, enkä haluakkaan sanoa mikä on ns. hyvä määrä bilettämiselle. Riippuu varmasti myös siitä onko biletys pari lasia viiniä vai vedetäänkö silloin kaksi kossupulloa ja herätään Las Vegasista. 😀

Uskoisin homman olevan ok, kunhan se ei vaikuta elämään, äitiyteen tai lapseen negatiivisella tavallaa vaan päinvastoin. Osa tykkää ottaa lasin viiniä ja käydä tanssimassa, vaikka olisi kuinka omistautunut äiti. Joku muu taas rentoutuu kotona villasukkia kutomalla. Niin kauan kuin rentoutuskeinot lisäävät hyvinvointia ja jaksamista, kaikki lienee ok.

Olen muutenkin aika suopea mielipiteissäni vanhemmuuden suhteen. Monella tavalla voi olla hyvä vanhempi ja sen vuoksi pyrin välttämään turhaa muiden moralisointia. Mielestäni ihmiset ovat toisinaan turhan jyrkkiä mielipiteissänsä ja usein juuri äiti on se, joka saa paskan niskaansa. Lisäksi näitä hölmöjä olettamuksia tehdään toisinaan todella löyhin perustein. Siitä kirjoitinkin täällä.

Tänään on tosiaan polttaripäiväni. En tiedä mitä tuleman pitää – muuta kuin että 17:30 pitää olla valmiina, en saa syödä paljoa, pitää pukeutua hienosti ja varautua olemaan yö muualla. Haha, aika jännää! Tänään myös selviää, tuleeko polttareihin strippari vai ei 😀 Luultavasti kirjoittelen polttareista viimeistään ensi viikolla ja tänään päivittelen Insta stooria, mikäli suinkin muistan. Hauskaa viikonloppua!

Niin ja lopuksi vastaus saako äiti bilettää -kysymykseen; tottakai saa – herranjestas, miksi ei saisi?

Mitä mieltä itse olet – saako äiti bilettää ja kuinka usein? Käytkö ulkona lasten ollessa pieniä?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kuka on lapsen kasvatuksen asiantuntija? ♥Kun lapsi menetti tajuntansa Kroppa raskauden jälkeen ♥ Mitä opin synnytyksestä x9 ♥ Synnytys ilman epiduraalia ♥ Saako äiti olla kännissä? ♥ Täydellisen elämän suorittaminen ♥ Asia jota kadun ♥ Krapula?Kroppa ja parisuhde menee pilalle kun saa lapsen 

Taru

2 vastausta artikkeliin “Kuinka usein äiti saa bilettää?”

  1. Saa bilettää! Myös silloin kun lapset pieniä. Mistään määristä en osaa sanoa, jokaisella on omat rajansa ja mielipiteensä. Mun mielestä lasten vanhemmilla ylipäätään kuuluu olla ”omaa” aikaa. Oli se sitten puolen tunnin lenkki, ilman lapsia tai kahvittelu kavereiden kanssa.

    Tietty niin ettei lapsi näe vanhempia humalassa, tai niitä ei edes hoideta humalassa/krapulassa. Niin että on joku turvallinen hoitaja. Itse olen monesti siskolle ollut lapsenlikkana, kun ovat miehensä kanssa lähteneet viettämään aikuisten iltaa.

    Sitten on heitä jotka ei kaipaa omaa aikaa yms. ja se heille suotakoon. Jokaisella omat syteeminsä ja ei ole yhtä oikeaa tapaa kun perheet ja lapset niin erilaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 9
Tykkää jutusta