Shut up and listen

chillaaan (1 of 1).jpg

chillaaan 2 (1 of 1).jpg

Kuunteleminen on tärkeä taito. Sen tärkeyden huomaa yleensä vasta silloin kun huomaat, ettei toinen kuuntele yhtään mitä sanot; ei kommentoi ollenkaan, katsoo johonkin muualle tai sitten puhelimen näpräyksen lomasta sanoo ”mmm” tai kenties alkaa kesken sun lauseen kertomaan omia asioitaan: ”Mullekin kävi tollee…”. Minulta on monesti myös kysytty kuulumisia ja ennenkuin saan suuni edes auki tyyppi onkin jo kääntynyt muualle. Okei, miksi kysyit edes? 😀

Kuuntelemisen taitoa ei monesti osata arvostaa, vaan puheenlahjat ovat usein ne jotka huomataan. Hyvä kuuntelja saa kiitosta usein vasta jonkun pahemman kriisin keskellä. Voin ainakin omasta puolestani sanoa, että mä kyllä arvostan tyyppiä, joka oikeasti kuuntelee. Kovin moni ei osaa nykyään kuunnella toista. Sitä melkein hätkähtää jos huomaa toisen kuuntelevan kunnolla; katsoo silmiin, antaa sun puhua loppuun ja vaikuttaa aidosti kiinnostuneelta susta ja siitä mitä kerrot.

smilee (1 of 1).jpg

Olen joskus kokenut itse ja nähnyt myös vierestä tilanteita, joissa joku saattaa kääntyä pois kesken toisen lauseen ja alkaakin puhua jollekin kolmannelle. Siis mitä ihmettä? Siitä tulee hieman tyhmä olo, kun olet selittämässä innoissasi jotain ja toinen vain kääntyy pois yhtäkkiä. Tuskin tulee juteltua toista kertaa.

En haluaisi ajatella että kukaan tekisi tahalleen toiselle näin. Kyseessä saattaa olla vain ajattelemattomuus, mutta siksi olisikin hyvä sanoa näistä asioista suoraan; jos toinen ei edes tajua loukkaavansa sinua niin miten hän voisi korjata asian? Rohkeasti vain sanomaan, asian voi ilmaista myös ystävälliseen sävyyn. Toinen saattaa olla kiitollinenkin että huomautit ystävällisesti asiasta.

istuva (1 of 1).jpg

Onneksi kuunteluntaitoa voi opetella, aivan kuten mitä tahansa taitoa. Ja te joilla tämä lahja jo on, älkää kadottako sitä ikinä. <3

Millainen on teidän mielestä hyvä kuuntelija?

Seuraa blogia FacebookBloglovin’, Blogit.fi, Blogipolku.fi

Kuvat: Suvi

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta