Laiskat ihmiset palkkaa siivoojan?

Muutamassa blogissa olen lähiaikoina nähnyt postauksia kotisiivouspalveluista. Siivoushommat ovat päivittäin läsnä arjessa ja jokin aika sitten kävin keskustelua aiheesta parin kaverini kanssa; Onko siivoojan palkkaaminen kannattavaa?

Siivooja kotiin? Yes pliis!

 

Itse olin ja olen edelleen niillä linjoilla, että heti kun menen pidemmäksi aikaa takaisin töihin, palkkaamme siivoojan. Ah, miten ihana ajatus! Joku muu siis ihan oikeasti voisi imuroida, pestä pyykkiä ja pyyhkiä pölyjä meillä?! Ja MOPATA! Siivoojan ottaminen ei ole niin kallista kuin luulisi ja mielelläni maksan siitä, että oma siivoustaakka kevenee. Haluan kuitenkin asua siistissä kodissa, joten sotkun sietäminen ei ole vaihtoehto. ;D Pelkoa myöskään siitä, että lapselle ei opetettaisi siivousta ja omien jälkien siivoamista on täysin turha. Meillä on iso kolmio ja vaikka joku kävisi asunnon viikoittain puunaamassa lattiasta kattoon, siivottakaa riittää kyllä muillekin päiville. Heti kun lapsi on tarpeeksi vanha, hän kyllä saa kerätä omat lelunsa.

Siivoojan palkkaaminen, siivooja kotiin, paljon kotisiivous maksaa, kotisiivous hinta, kotisiivous kallista, mistä siivooja

Kuka muka haluaisi siivota?

Osa tuntuu ajattelevan että ollaanpas sitä laiskoja kun ei edes omia jälkiä jakseta siivota vaan pitää palkata joku muu sen tekemään. Aivan kuin sitä haluttaisiin olla vastuuttomia teinejä ja sottapyttyjä, jotka eivät kykene omia jälkiään putsaamaan. Minä taas olen sitä mieltä, että jos haluaa olla siistissä asunnossa, mutta haluaa lian jynssäämisen sijaan antaa aikaa muille asioille se sallittakoon. Minua ei haittaa jos jonkun mielestä olen laiska, koska tiedän ettei se ole totta. Haluan nauttia elämästäni ja jos koen elämän olevan mukavampaa kun siivottavaa on vähemmän, todellakin aion järjestää asian niin kun siihen kerran on mahdollisuus!

Mielestäni olisi suorastaan elämän tuhlausta hampaat irvessä jynssätä tai kärsiä sotkuisesta kämpästä jos vaihtoehtona olisi siivoojan palkkaaminen. Jos haluaa siivotessa päästä vähemmällä, mutta silti nauttia puhtaasta kodista ja on vielä varaakin siivoojaan niin miksi ei? On myös mielestäni eri asia siivota monen hengen perheen asunto, kuin yksinasuvan vaikkapa pieni yksiö. Yksiön siivoaminen käy luonnollisesti monta kertaa nopeammin koska neliöitä-, tavaraa- ja ennenkaikkea, sotkijoita on vähemmän!

Siivoojan palkkaaminen, siivooja kotiin, paljon kotisiivous maksaa, kotisiivous hinta, kotisiivous kallista, mistä siivoojaItse ainakin koen että stressini vähenisi jos siivottavaa olisi vähemmän. Tiedän ettei siitä kannattaisi ottaa stressiä, mutta minkäs teet. Kuten olen maininnut, siivoamiseni on enemmän siisteyden ylläpitoa eli kämppää ei edes päästetä törkyiseksi. Mutta kyllä sekin vaatii joka päivä siivousta ja pieniä tekoja. Ei kämppä itsekseen pysy järjestyksessä ja kuten jo aiemmin mainitsin, täältä ei siivottava lopu vaikka siivooja kävisikin.

Onko siivoojan palkkaaminen laiskurin puuhaa vai fiksua?

 

Seuraa Facebook & Instagram

 

Lue myös:

Bloggaajan kliseinen sisustus Ei siivota leikitään vaan halihippaa – tarvitseeko sotkua sietää lapsiperheessä? Siisteyden ylläpito arjessa Miksi luovuin lastentarhanopettajan työstä? Mitä tekisin lapsen kanssa toisin? Kun lapsi menetti tajuntansa Varaudu näihin kysymyksiin synnytyksen jälkeen! Mitä opin synnytyksestä x9 Lapsen yksityisyys netissä 

Taru

2 vastausta artikkeliin “Laiskat ihmiset palkkaa siivoojan?”

  1. Palkkasimme siivoojan käymään kodissamme pintoja läpi kerran kuukaudessa kolmen tunnin ajan. Tehtävinään ovat lähinnä siis imurointi ja pölyn pyyhintä, sekä moppaus, vessojen pesu ja keittiön siivous. Yksi kerta kuussa ei tarkoita sitä, etteikö meillä tarvitsisi näiden siivouskertojen välillä siivota. Kämpässä on yli 80 neliötä, joten siivottavaa riittää. Lisäksi meillä on kani papanoimassa pitkin lattioita. 

    Tämä kolme tunti maksaa meille kotitalousvähennyksen jälkeen rapian 50€/kk. Paljon turhempaankin tulee tuommoinen summa laitettua joka kuukausi.

  2. Ennen kuin siivoamisesta tuli ammatti, ajattelin että se olisi jotain supervaivalloista ja aikaavievää. Omassa asunnossakin neliöitä löytyy lähemmäs sata ja ”sotkemassa” sitä on mieheni lisäksi kissa ja koira, mutta kun joka päivä muistaa tehdä vähän ja tietää paikat mitkä sotkeentuvat helposti niin mielestäni olisi turhuutta ja viitsimättömyyttä (laiskuus on mielestäni liian vahva sana koska jokainen on laiska jossain asiassa 🙂 ) laittaa joku tekemään se puolestamme.

    Jos kyseessä on paikka missä ei lompsita likaisissa työkengissä, eli vaikka oma koti, lattioiden moppaaminenkaan ei ole niin vaativaa mitä ajattelisi jos välineet ovat kunnossa. Unholaan voisi vaipua viimeistään tässä vaiheessa ne kamalat lankamopit ja parketit pilaava pesuvesi. Pesuaineella kostutettu mikrokuituliinalla ja lattialastalla saa takuulla puhdasta. Varsinkin jos malttaa liottaa tahrakohdat rauhassa eikä lähde heti jynssäämään.

    Tässä vaiheessa tiedän ettei mulla ole käytettävissä äiti-korttia ja oma mieskin on siistiä sorttia, joten saatan kuvitella että kämpän siistinä pito voi olla hankalampaa 🙂 Varsinkin jos tykkää että kaikki on tiptop. Itse olen jonkin verran suurpiirteinen tietyissä jutuissa . Nykyisessä talous- ja työllisyystilanteessa on varmasti hyvä että kotisiivouksellekin on kysyntää, vaikka itse haluan omassa työssäni keskittyä mieluummin työpaikoille ym. sijoittuvaan siivoukseen missä sotkija on ikäänkuin anonyymi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta