Sijoitusvinkit, joita itse noudatan

Sijoittamisesta tulee helposti mieleen pukuherrat keskustelemassa tärkeistä bisneksistä. Pari vuotta sitten, en tosiaankaan ajatellut ryhtyväni sijoittavaksi – varsinkaan tämänhetkisillä tuloillani. Jostain syystä ajattelin sijoittamisen olevan rikkaiden ja asiaan vuosikausia perehtyneiden puuhaa. Onneksi nyt olen oivaltanut, että jokainen meistä voi ryhtyä sijoittajaksi. Olen lukenut aiheesta viime aikoina jonkin verran; tässä tekstissä jaan sijoitusvinkit, joita itse pyrin noudattamaan.

Muistakaa etten mikään virallinen ole sijoitusneuvoja – olen vain kokenut yllämainitut hyviksi nyrkkisäännöiksi. 🙂

Sijoita pitkään

Aika on sijoittajan paras ystävä. Jos esimerkiksi sijoitat rahastoon, arvo saattaa heitellä lyhyen ajan sisällä paljonkin. Ei siis kannata hermostua, vaikka sijoitussalkkusi menisi välillä miinuksen puolelle. Aika tasaa tätä heittelyä ja pidemmällä aikavälillä katsottuna, homma kääntyy lähes aina plussan puolelle. Lisäksi korkoa korolle-efekti kasvattaa sijoitustesi arvoa, kun maltat sijoittaa pitkään.

Hajauta

Sijoittamisessa on aina riskinsä, mutta otan sen mieluusti – suuremmaksi riskiksi koen sijoittamatta jättämisen. Hajauttamalla sijoituksiasi, tasaat riskiä. Itse olen ainakin toistaiseksi sijoittanut Nordean Säästö 50-rahastoihin sekä Nordnetin Superrahastoihin. Rahastoissa sijoitukset ovat jo valmiiksi hyvin hajautettuja, eikä tarvitse itse perehtyä hommaan niin paljon. Hajauttaminen kannattaa myös suoraan osakkeihin sijoittaessa – ja tällöin kannattaa tietysti käyttää enemmän aikaa tuottohistorioihin ja sijoituskohteisiin tutustumiseen. Itse en ole tähän vielä ryhtynyt.

Sijoitusvinkit, Sijoittaminen, Sijoutusvinkkejä, Sijoittaminen, säästäminen, raha, talous,

Mitä pienempi sijoitus, sitä korkeampi riski kannattaa

Pieniä summia sijoittaessa, mielestäni kannattaa tehdä vähän korkeariskisempiä sijoituksia. Pienelle rahalle on vaikeampi saada tuottoa ilman korkeaa riskiä – eikä sijoituksen arvon huonontuminen kirpaise niin paljon summien ollessa pieniä. Itse olen valinnut hieman korkeariskisemmän rahaston, koska aion sijoittaa pitkään ja summat ovat toistaiseksi pieniä. Suuria summia sijoittaessa, tuottoa tulee joka tapauksessa korkoa korolle efektin ansiosta, vaikka riski olisikin matalampi.

Sijoita vain rahaa, jonka olet valmis häviämään

Häviäminen ei ole kivaa, mutta sijoittamisessa sitäkin voi tapahtua. Sijoita siis vain sen verran rahaa, ettei taloutesi murenisi jos menettäisitkin rahat. Mitä vain voi tapahtua, eikä koskaan voi tietää. Jokainen meistä sietää riskejä eri tavalla ja jokaisen täytyy itse miettiä, millaisia riskejä on valmis ottamaan.

Sijoita – älä säästä!

Itsestäänselvyys kun sijoittamisesta puhutaan – rahoja ei kannata säästellä tilillä, vaan sijoittaa kaikki ylimääräinen lisätuoton saamiseksi. Miksi makuuttaisin rahoja tilillä, kun voisin saada ne tuottamaan?

Mitkä ovat sinun mielestäsi parhaat sijoitusvinkit?

Sijoitatko sinä? Millainen on oma sijoitusstrategiasi?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Visualisoi unelmasi todeksiRyhdyin yrittäjäksi – miten menee?4 hyvää syytä – miksi sijoittaa rahastoon?Muiden tulot kiinnostaa – olenko kyylä?Miten aloitin rahastosijoittamisen?”Raha ei tuo onnea!” – joopa jooTaksilla ajelua – rahapäiväkirjaKaikki työpaikkani ja palkkaniOnko koulutuksen puute häpeä?

Taru

6 vastausta artikkeliin “Sijoitusvinkit, joita itse noudatan”

 1. Pitkälti samoja ajatuksia kuin sinullakin! Joskus vuosia sitten mietin sijoittamista mutta ajattelin, että ihan turha laittaa paria kymppiä kuukaudessa mihinkään. Väärin! Pienikin summa on parempi kuin ei yhtään.

  Laitan itse 100e/kk rahastoon, taitaa olla dansken 75 -rahasto. Aloitin säästämään sinne muistaakseni 2008. Välillä summa on ollut vain 30e/kk, mutta joka kuukausi jotain. Tällä hetkellä voittoa on 1200e. Viime kuussa aloin tutustua enemmän Nordnetin osakkeisiin ja ostin ensimmäiset osakkeeni. Ensi viikolla menen juttelemaan pankkiin uuden rahaston avaamisesta johon alan laittamaan 50e/kk. Säästöjä alkaa olemaan kohta jo ihan kivasti!

  • Oho aika hyvin tullut voittoa rahastosta. 🙂 Mekin säästetään kuukausittain pieniä summia, niin ei tunnu liikaa budjetissa. 🙂 Joo ennen ei yhtään osannut ajatella sitä korkoa korolle efektiä. 😀

 2. Sijoittaminen on ennakointia ja kauas katsomista. Mielestäni ensiksi tulee miettiä, että minkälaista riskiä on valmis ottamaan ja kestämään. Itse olen kokenut asuntosijoittamisen kohtuullisen stressittömäksi sijoittamisen muodoksi, toki tätä varten on sitten otettava lainaa. Osakkeet ja hajauttaminen on yhtenä vaihtoehtona, jos haluaa sijoittaa pienempiä summia. Osakkeita varten en kuitenkaan itse uskaltaisi ottaa lainaa. Tiedän, että joku hyödyntää myös kuluttomia ja korottomia lainoja, esim. http://www.vertaalaina.fi/ilmainen-ensilaina.html tehdäkseen sijoituksia, jos omaa rahaa ei ole. Riskien ottaminen, taloudellinen puskuri yms. asiat vaikuttavat siihen, minkälainen sijoittaminen tuntuu itsestä hyvälle. Toisaalta sijoittamisen faktat on hyvä selkeyttää, jotta ei toimisi rahan kanssa ainoastaan omien tunteiden/pelkojen pohjalta. Sijoittamisessa kannattaakin asettaa pitkän tähtäimen suunnitelmia ja toimia sitten suunnitelmiensa mukaan. Yleensä voitot palkitsevat pitkäjänteisen sijoittajan.

 3. Hyvä kirjoitus, asia olisi itsellekin nyt ajankohtainen kun jonkin verran perintöä sain… mutta nyt seuraa todella tyhmä kysymys, miten te käytännössä olette hoitaneet nämä sijoitus, rahasto yms- asiat? Mistä voi tietää, mihin edes kannattaa ottaa yhteyttä ja miten? Kannattaako se oma pankki ns. sivuuttaa, ja alkaa kysellä muualta? Mutta mistä?
  On pää levitä, kun on tässä muutakin huolta, muttei rahoja haluaisi tililläkään makuuttaa. Auttakaa! 😀 🙂

  • Kiitos! Pankki voi olla hyvä vaihtoehto, kannattaa kysellä! Olen kuitenkin lukenut, että vertailussa passiiviset indeksirahastot pitkässä juoksussa paremmin. Itselläni on rahasto omassa pankissa, mutta myös Evervestillä. Kannattaa liittyä Facebookissa Vauras nainen-ryhmään, siellä jutellaan näistä asioista. Tässä myös hyvä aiheeseen liittyvä blogi: https://www.sijoittaja.fi/ 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta