En ymmärrä sitoutumiskammoa

Minulla ei ole kokemusta siitä, miltä tuntuu sitoutumiskammo. Tällä tarkoitan sitä että olisin jättänyt parisuhteen aloittamatta, koska sitoutuminen olisi ahdistanut. Toki olen monesti ollut aloittamatta suhdetta, mutta silloin se on johtunut siitä, ettei tyyppi ole tuntunut sopivalta.

Sitten taas jos kaikki on mennyt kivasti, minulla ei ole ikinä ollut suurta kynnystä parisuhteeseen. Jotenkin en näe syytä miksi olisi; kyllä siitä poiskin pääsee, jos homma ei jossain vaiheessa toimikaan. Moni on minulle ihmetellyt miten pystyn aloittamaan suhteen niin ”helposti”. Minusta tämä on hassu kysymys; mitä tarkoittaa helposti? Pitäisikö sitä jahkailla, vaikka kumpikaan ei näe sille mitään syytä? Vain sen takia, ettei hyppäisi suhteeseen nopeasti. Miksi ei saisi?

Olen monesti kuullut muiden pohdiskelevan, että he haluaisivat seurustella jonkun tapailemansa tyypin kanssa, mutta sitoutuminen ahdistaa. Onko silloin kyse siitä, että se tyyppi on sittenkin väärä vai eikö oikeasti halutakaan seurustella? Miksi voidaan olla kuukausia yhdessä kaikki aika ja nauttia siitä, mutta sitten kun toista pitäisi kutsua seurustelukumppaniksi se muuttuukin ahdistavaksi? Mistä sitoutumiskammo oikein johtuu?

sitoutumiskammo

sitoutumiskammo

sitoutumiskammoJoskus joku sanoi, että sitten ei voi olla muiden kanssa. Mutta jos sinulla ei ole ollut halua sellaiseen aikoihin, muuttuuko mielesi asian suhteen välittömästi kun parisuhde on ”virallinen”? Sitä paitsi, mistä sitä tietää vaikka kumpikin olisitte avoimen suhteen kannalla? Sekin selviäisi asiasta puhumalla.

Toinen kuulemani perustelu on, että haluaa olla suhteessa tosissaan ja olla varma, että se kestää ennen kuin ollaan kunnolla yhdessä. Mutta eihän siitä saa ikinä varmuutta, varsinkaan jos ei edes kokeile olla yhdessä? Eihän se suhde voi kestää, jos se ei pääse kunnolla edes alkamaan. Veikkaan myös, että moni joka on joutunut pettymään aikaisemmissa suhteissaan, voi arastella uuden suhteen aloittamista. Tämän ymmärrän hyvin.

Ehkä omalla kohdallani seurustelun aloitus ei ole ollut joka kerta mikään jätti-iso juttu. Olen ottanut asiat niin sanotusti päivä kerrallaan (minä, maailman suurin suunnittelija!) Vaikka olenkin tosissani jos alan seurustelemaan, en välittömästi ajattele, että tässä ollaan nyt yhdessä hautaan asti. 😀 Se tulee sitten ajan kanssa jos tulee. Tällä hetkellä sitoutumisen tasoni suhteeseeni on suurempaa kuin koskaan aikaisemmin, koska meillä on yhteinen lapsi ja muutenkin tunnen olevani suhteessa, johon haluan sitoutua kaikin puolin. <3

Aloinkin miettimään mitä se sitoutuminen kenellekin tarkoittaa; sitäkö että yhdessä ollaan tuli mitä tuli? Moni ajattelee näin vasta naimisiinmennessä, jos silloinkaan. Ja vaikka mitä sitä lupaisi, elämä ei aina välttämättä mene niin. Siksi ihmissuhteissa on turha miettiä asioita liian pitkälle. Kaikki tekevät kuten parhaaksi näkevät ja on täysin ok olla aloittamatta suhdetta. Itseäni kuitenkin kiinnostaisi kuulla muiden ajatuksia aiheesta. 🙂

Onko sitoutumiskammo sinulle tuttu asia?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen? Aina sä seurustelet ♡ On julmaa jättää lapsi ilman sisarusta ♡  Lenkille suoraan synnytyssairaalasta ♡  ”Kroppa- ja parisuhde menee pilalle kun saa lapsen” + muita ennakkoajatuksia ♡ Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinä ♡ Ulkonäköpaineet ♡ Syyllisyys syömisestä ♡ Stressiä ja kyyneleitä

Taru

4 vastausta artikkeliin “En ymmärrä sitoutumiskammoa”

  1. Sitoutumiskammohan on vaan miesten keksimä tekosyy sille, että saatais seksiä, mutta ei tarvitse alkaa seurustelemaan. Ja valitettavan usein naiset menevät tähän halpaan.

    • Mielenkiintoista. 😀 Itse olen törmännyt enemmän sitoutumiskammoisiin naisiin. Kyllä tuo tilanne voi olla myös aivan toisinpäinkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta