Sosiaalinen media ja illuusiot

Tänään aiheena some illuusio. Sosiaalisessa mediassa julkaistaan usein vain niitä parhaita kuvia ja –hetkiä elämästä. Tiettyjä asioita jätetään tietoisesti kertomatta. Onko tämä siis valehtelemista? Etenkin jälkimmäistä minä kutsuisin enemmänkin yksityisyydeksi. Esimerkiksi itse pyrin olemaan todenmukainen täällä kirjoittamistani asioista ja kirjoitankin paljon omista ajatuksistani. Jätän kuitenkin tietoisesti jotkut asiat kertomatta, enkä tuo niitä blogiin.

Kaikkea ei tarvitse, eikä pidäkään kertoa somessa. Mielestäni vain järkevää sensuroida sitä mitä verkkoon laittaa. Kuten kaikki tietävät, netistä voi olla vaikeaa saada tietoja ja kuvia pois. Mielestäni jokaisella on oikeus tuoda esille niitä asioita elämästään, joita haluaa. Ei tarvitse laittaa epäonnistuneita kuvia, vain siksi, että joku saattaa kokea huonommuutta hyvistä kuvistasi. Ei tarvitse avautua parisuhteesta tai henkisistä ongelmista, vain siksi että jonkun mielestä niiden pitäminen itsellään on pinnan silottamista.

Monet myös markkinoivat itseään työnantajille sosiaalisen median kautta. On siis ihan ymmärrettävää, että tällöin haluaa luoda tiettyä mielikuvaa itsestään. Hyvästä nettiprofiilista voi olla hyötyä työnhaussa.

Paljon myös puhutaan sosiaalisen median luomista paineista. Onnettomuus ja huonommuuden tunne voivat lisääntyä, jos katselee päivät pitkät täydellisiä kuvia ja lukee hauskoja tekstejä. Näin voi olla, mutta mielestäni se ei silti ole hyvä perustelu sille, että ihmisten pitäisi paljastaa itsestään kaikki sosiaalisessa mediassa. Huonommuuden tunteita voi tulla ihan yhtä lailla esimerkiksi muotilehtiä katsellessa. Mielestäni asiaan kannattaa suhtautua vähän samanlailla kuin esimerkiksi musiikkiin, elokuviin tai maalaustaiteeseen; sen ei ole tarkoituskaan aina olla realistista. Joku voi esimerkiksi ilmaista itseään instagram kuvien avulla, eikä niiden ole välttämättä tarkoitus kuvata henkilön elämää tarkasti.

On hyvä suhtautua kriittisesti sosiaaliseen mediaan ja ihmisistä muodostuviin mielikuviin.  Mikäli some luo paineita, suosittelen vähentämään sen käyttöä. Hyvin harva on täysin sellainen verkossa, kuin oikeassa elämässä.

Some illuusio

Some illuusio

Luotteko te tietoisesti verkossa tietynlaista mielikuvaa itsestänne vai pyrittekö olemaan mahdollisimman todenmukaisia? Onko some illuusio sinusta automaattisesti huono juttu?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

 Toiseen ihastuminen – parisuhteen loppu?Meidän parisuhteen salaisuus x 9 Bonusta nettishoppailusta!Me mennään naimisiin!Tärkein omaisuus on aika14 parasta asiaa miehessäni Onko mustasukkaisuus sairasta? Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Vältä krapula – 7 vinkkiä

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta