”Sulla ei oo huumorintajuu!”

sit (1 of 1).jpg

Huumorintajuinen tai hyvä huumorintaju. Piirre jolla jokainen kuvailee unelmakumppaniaan, puolisoa, ystäviä ja itseänsä.

Mitä on hyvä huumorintaju? Jos porukassa puolet nauravat jollekin asialle ja puolet eivät, kummalla porukalla on hyvä huumorintaju ja kummalla huono? Hyvän huumorintajun omaavana pidetään usein henkilöä, joka nauraa aivan kaikelle. Vai onko hänellä sittenkin niin huono huumorintaju että hän nauraa myös huonoille vitseille?

Tottakai tämä riippuu ihmisistä, joidenkin huumorintajut sopivat yhteen kuin nyrkki silmään ja toiset taas eivät ymmärrä heidän vitsejä, mutta nauravat kyllä jollekin. Hyvin harvassa ovat ne tyypit joita ei saa hymyilemään ja nauramaan millään. Jokainen varmaan omassa mielessään määrittää hyvän ja huonon huumorin, olemme niin erilaisia. Toisen mielestä kaikki pierukakka-jutut ovat maailman hauskimpia ja toinen ei voi sietää niitä jne.

rock (1 of 1).jpg

Jos vitsi ei naurata, onko vika huumorintajuttomassa kuulijassa vai surkean vitsin kertojassa?

Itse nauran paljon ja monelle asialle. Toisinaan saan hervottomia naurukohtauksia, jolloin vaikutan kuulemma vähän hullulta. Joskus joku on kutsunut huumoriani hölmöksi, mutta silti nauraa sille. Eli kai se on siis silti hauskaa? 😀 Kenties niin typerää että pakko nauraa? Hahah. Ehkä jengi ei vain halua myöntää, että tykkää hölmöstä huumorista.

Sen sijaan en tykkää yhtään sukupuolta halventavasta huumorista, esimerkiksi huumoria jossa kyseenalaistetaan älykkyyteni tai kykyni siksi että olen nainen. Tällainen ei vain naurata ja joskus joku onkin tokaissut ”Sulla ei oo huumorintajua!” tai ”Älä oo niin tosikko!” No en olekaan, mutta jos se oli minusta huono juttu niin silloin se ei naurata. 😀 Älykkyyteni saa kyllä kyseenalaistaa, mutta siihen pitää olla joku muu peruste kuin sukupuoli. 😀

Huumorintaju ja hyvän huumorintajun määritelmät alkoivat kiinnostamaan minua niin suuresti, että klikkasin itseni suomisanakirjan sivuille.

Huumorintaju: Kyky ymmärtää huumoria

Hyvä huumorintaju: Määritelmää kyseiselle sanalle ei löytynyt (eipä tietenkään koska se ei ole sana, vaan kaksi sanaa)

kalliollla (1 of 1).jpg

Miten te määrittelette hyvän huumorintajun?

Seuraa blogia FacebookBloglovin’, Blogit.fi, Blogipolku.fi

Kuvat: Suvi

 

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta