Syötkö sinäkin makeaa vanhasta tottumuksesta?

ck (1 of 1)-2.jpg

Kuten kirjoitinkin tässä postauksessa, olen joskus ollut toivoton karkkihiiri. Makeaa on mennyt kurkusta alas enemmän kuin laki sallii. Jossain vaiheessa tuli onneksi stoppi. Synnytyksen jälkeen makeanhimoni on ollut kadonneena ja vaikka toisinaan makeaa tekisi mieli, himo ei ole ollenkaan samassa mittakaavassa kuin joskus ennen.

Joskus makeansyönti on ollut vähän kuin palkinto tai rentoutumiskeino. Vaikka asianlaita on nykyään hieman toinen, huomaan edelleenkin välillä ostavani karkkia tavan vuoksi, varmaan siksi että mielikuva hyvistä karkeista on niin juurtunut takaraivoon – vuosikaudethan ne maistuivat todella hyviltä. Nykyään kun sitten tämän ajatuksen siivittämänä ostan karkkia, kohtaan pettymyksen joka kerta; ei maistukaan niin hyvältä kuin muisti. Silti niitä saattaa syödä vanhasta tottumuksesta, vaikkei tekisi oikeastaan edes mieli.

ck (1 of 1)-3.jpg

Viime viikolla ostin karkkia ja tämä sama asia tuli taas kerran huomattua. Jossain vaiheessa huomasin, että tekisi enemmän mieli vaikkapa mansikoita. En olisi uskonut että voisin ikinä ajatella tällä tavalla ja aiemmin pidinkin huijareina ihmisiä, jotka sanoivat etteivät pidä makeasta. Nykyään pidän hassuna, että olen edes ajatellut noin. 😀  Itse en ihan tähän kastiin kuitenkaan kuulu, kyllä karkki on kuitenkin hyvää, mutta ei kyllä yhtään niin hyvää kuin ennen. Nykyään minulle saattaa jopa tulla huono olo, vaikka ennen sellaista ei tullut ollenkaan.

ck (1 of 1)-5.jpg

food-eating-candy-chocolate-large.jpg

Onko se karkki niin hyvää kuin aina etukäteen ajattelee vai onko siellä muitakin joiden odotukset ovat todellisuutta korkeammalla?

***

I’ve told you before that I’ve been a sugar addict. I have eaten too much sugar but thankfully at some point I got rid of it. After my childbirth I haven’t craved sugar like before. Nowadays my sugar cravings aren’t as bad as they used to be.

Before I used to eat sugar as a prize and even if that is not the case anymore, I do still sometimes buy candy as a habit. However I have noticed that candy does’t taste as good as it use to. I still sometimes eat candy out of habit, even if I don’t feel like it. 

Last weekend I bought candy and the result is same again; It isn’t so miraculous. I would rather have eaten strawberries instead. 😀 I’ve never believed that I could think this way about candy. 😀 I also have thought that if someone said he or she doesn’t like candy, it’s a lie. Now I know that w are so different; someone lovescandy and someone don’t.

What do you think, is the image of sugar and candy better than the reality? 🙂

Taru

2 vastausta artikkeliin “Syötkö sinäkin makeaa vanhasta tottumuksesta?”

  1. Tää on kyl totta! Sitä vaan aattelee et vitsi, jotain pitää mussuttaa ku kattoo leffaa tai jotakin… mut loppujen lopuksi siitä vaan tulee huono olo. Mitenhän niistä vanhoista tottumuksista pääsis eroon?! 😀

  2. Totta! Aiemmin mullakin tuli tosi usein naposteltua karkkia ihan vaan ajan kuluksi ja palkinnoksi. Usein jotain ei-niin-hyviäkään karkkeja ja pahaan oloon asti (ja vähän ylikin).

    Vuoden ajan oon pikkuhiljaa vähentänyt sokerin syöntiä. Karkin syönti on ollut pitkään minimissä ja nyt on meneillään 7 viikon täysi sokerilakko.

    Se on oikeasti auttanut. Makuaisti muuttuu eikä lisättyä sokeria enää kaipaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta