Tämän hetken paras hyvinvointivinkki

säädettävä pöytäHyvinvointi ja siihen pyrkiminen on tärkeä osa elämääni ja iso osa tätä blogiakin. Omalla kohdallani fyysinen hyvä olo on tärkeää jaksamiseni ylläpitämiseksi ja huomaankin olevani kireämmällä tuulella jos en esimerkiksi ole päässyt liikkumaan, olen syönyt huonosti tai jos esimerkiksi päätä särkee.

Jokin aika sitten havahduin siihen että herranjestas, minähän istun suuren osan päivästä! Bloggaaminen ja opiskelu takaavat sen että aika paljon tässä läppärillä tulee istuttua. Vaikka ulkoilen lapsen kanssa ja käyn salilla, se ei hirveästi auta jos muuten pehva on penkissä. Paikat menivät jumiin, päätä alkoi helposti särkeä ja olo tuntui väsyneeltä. Kuntokin tuntui laskevan kuin lehmän häntä.

Lopulta kyllästyin tähän ja päätin hankkia säädettävän pöydän. Viime viikolla kävimme sen Ikeasta ostamassa. Alkuperäinen suunnitelma oli ostaa sähköpöytä. Lopulta päädyin tähän malliin; tässä korkeutta säädetään tuollaisella kepukalla veivaamalla. Näkyy hieman tuossa alemmassa kuvassa vasemmalla; olen taittanut sen tässä piiloon, mutta se vedetään esille sitten kun korkeutta haluaa säätää. Tämä maksoi 199e, halvin sähköpöytä oli melkein 400e. Olen tähän kyllä tosi tyytyväinen. 🙂

Nyt ihmettelen miksi en heti hankkinut tätä! Jotenkin ajattelin että se on liian kallis, kuvittelin jostain syystä joutuvani ostamaan yli 600e sähköpöydän. Nyt kun ajattelen niin mieluummin olisin siihenkin sijoittanut kuin liialla istumisella rikkonut itseni.

Ei sitä jotenkin edes välttämättä tajua miten paljon istuminen vaikuttaa jaksamiseen. Ainakin omalla kohdallani. Muistan kun joskus fyysisesti aktiivisen työn jälkeen menin istumatyöhön ja se tuntui aivan karmaisevalta aluksi! Siihenkin valitettavasti tottui todella nopeasti. Nyt tämä seisominen ja asennon vaihtaminen tuntuu kyllä luksukselta. Koulujuttujakin lukiessa voi samalla vähän pyöritellä käsiä ja vaihtaa painoa jalalta toiselle, eikä tarvitse kököttää aivan jähmettyneenä paikoillaan. Suosittelen siis todellakin! 🙂

Onko sinulle tullut oireita liiasta istumisesta?

Facebook & Instagram

Lue myös:

Kovatehoinen hiit-kuntopiiri

Valituslakko

Pakko päästä kesäkuntoon

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta