TÄNÄÄN NOLLATAAN!

df86 (1 of 1).jpg

Monella meistä on ollut elämässään kausi, jolloin juhlitaan paljon alkoholia käyttäen. Näin oli myös minulla. Nelisen vuotta sitten minusta alkoi kuitenkin tuntumaan, että tämähän ei olekaan niin usein hauskaa enää enkä tätä joka viikonloppu tai edes kerran kuussa enää jaksa ja halua. Baarielämään kyllästyin myös samoina aikoina ja olenkin kirjoittanut siitä tekstin Baarissa on tylsää.

 

Minun mielestäni jokainen saa tehdä miten tykkää. Jos ei huvita juoda, ei tarvitse. Jos huvittaa niin sitten juo (alkoholiriippuvuuteen pitää hakea apua tottakai). Sitä en kuitenkaan ihan ymmärrä miksi juomattomuutta joutuu usein selittelemään, mutta juomista ei. Usein on itsestäänselvää että juodaan, tottakai! Sitä kuka ei juo tai lähde baariin, ihmetellään. Kysytään onko sulla aikainen herätys huomenna vai miksi ei? Oikeasti syy on usein vain se ettei halua, erittäin hyvä syy siis. Onneksi tämä kysely on kohdallani jäänyt taakse jo vuosia sitten, mutta tiedän että moni kohtaa tätä jatkuvasti.

 

Toinen, mikä minua kummeksuttaa on usein joissain työpaikoillakin vallitseva kulttuuri: ”Sitten kun tää projekti on ohi niin sitten on hillittömät bileet ja vedetään perseet!” Onko se sitten palkinto? Minusta saavutuksia saa mielellään kyllä juhlistaa, mutta ihmetyttää se miten itsestäänselvää tuntuu olevan että kaikki haluavat juhlistaa saavutuksia juomalla itsensä humalaan. Jos valtaosa porukasta haluaa näin juhlistaa niin fine,  mutta kukaan ei edes kysy mitä haluaisitte tehdä. Pidetään jotenkin itsestäänselvänä että kaikki haluavat varmasti ryypätä ja tanssia pilkkuun asti. Veikkaan että osa porukasta tekisi mielellään jotain muutakin (Tämä ei ole minun kokemukseni, mutta läheisen kyllä.)

turku5 (1 of 1).jpg

En myöskään oikein ymmärrä: ”Tänään nollataan!!!” ilmaisua. Itse olen joskus tuota kuuluisaa nollaamista kokeillut ja voin kertoa että pää ei seuraavana aamuna tunnu kovin nollaantuneelta, heh. Jos elämä tuntuu niin rankalta että pitää usein nollata viinalla niin kannattaisiko tehdä jotain? En mitenkään pahalla sano, mutta ei se kovin hyvältä kuulosta. Onko joku teistä saanut ongelmansa viinalla ratkaistua?

 

Minäkin tykkään bilettää, muutaman kerran vuodessa. Siksi noin harvoin, koska minua alkaa niin hirveästi nukuttamaan siinä vaiheessa kun muut ovat lähdössä baariin. 😀 Ja seuraava päivä menee lörinäksi. Paremmin myös saan ilon irti kun harvoin käyn. Jos tykkää bilettää ei siinä mitään. Olisi vain mukavaa huomata että ihmiset keksisivät muitakin tapoja viettää aikaa yhdessä. Asioita voitaisiin juhlistaa muillakin tavoilla kuin viinin juomisella ja baariin lähtemisellä.

 

df87 (1 of 1).jpg

Loppuun kuva minusta juomassa siideriä.

Kuulostanko nyt aivan kuivikselta? Mitä mieltä sinä olet tästä? 🙂

Seuraa Facebook & Instagram

 

Lue myös:

Saako äiti olla kännissä?

 

***

 

Many of us have sometimes celebrated a lot. I also did. About four years ago I get tired of it. Often people are partying with alcohol and today I’m going to talk about it. I think that everyone are free to do what they want; if you want to drink and party, it’s fine. And if not, that’s fine too. But I think it’s weird that you have to explain why you don’t drink. Like you have to bee some concrete reason for that, like morning shift at work. No one will ask why you drink.

 

I’m also wondering why often at work everyone thinks that it’s obvious that after some project everyone wants to go out and party. And drink a lot also. Because it isn’t true. It would be nice if there where ofter options sometimes. (This is not my experince, but my close person’s) I also don’t get the thought that you have to party and drink your worries away every weekend. If your life is so hard, try to do something about it! Everyone knows that you can’t solve the problems with drinking. I like to party also, a few times in a year. If you like to party more often, that’s ok. But it would be nice to see that people would like to celebrate in other ways also.


 

 

 

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta