Tarvitseeko parisuhteessa riidellä?

dsg95 (1 of 1).jpg

Tarvitseeko parisuhteessa riidellä? Onko riitelemättömyys hyvä asia? Meneekö sellaisilla pareilla paremmin jotka eivät riitele kuin heillä jotka niin tekevät?

Minä ja mun mies ei oikeastaan onneksi suuremmin riidellä. Tietty meillä on joskus jotain pieniä erimielisyyksiä, mutta yleensä ne ovat pikkujuttuja ja homma on yleensä käsitelty nopeasti ennen varsinaisen riidan syntymistä. Toisaalta, ihmisillä on hyvin eri käsitykset siitä mikä on riita ja mikä ei. Toisille riita on se kun ollaan eri mieltä ja keskustelu hieman äkäistä, toisille se on sitä kun toinen lähtee ovet paukkuen eikä puhuta koko loppupäivänä. Itse en laske pientä erimielisyyttä riidaksi.

Olen välillä miettinyt, miten olemme välttäneet suuret riidat. Uskon, että tähän on vaikuttanut se, ettei kumpikaan jaksa turhaa draamaa. Mielestäni riidan välttämisessä tärkeää on myös se, että osaa pyytää ja antaa anteeksi vaikka ärsyttäisi. Joskus on hyvä halata ja pussata, vaikkei tuntuisikaan aina siltä. ;D Minulle tulee riitelystä aina ihan hirveä olo ja se on yksi syy miksi pyrin välttämään niitä. Tämä ei silti tarkoita, ettei asioista keskusteltaisi, päinvastoin. Sanon asioista yleensä aika helposti, mutta pyrin sanomaan ne ystävälliseen sävyyn ja niin etten nalkuttaisi (aina tämä ei tosin onnistu). Jos asioista ei puhu, niin silloinhan se ärsytys kasaantuu ja joskus räjähtää kunnolla.

dsg116 (1 of 1).jpg

Pelastus riidoilta on myös huumori. Jos erimielisyyden aihe on loppupeleissä merkityksetön (vaikka sillä hetkellä se voikin tuntua suurelta) monesti homma on käsitelty huumorin avulla. Joskus on myös hyvä antaa periksi, eikä kaikesta kannata tehdä ongelmaa (note to self ). Monesti myös jos minua ärsyttää, mietin onko asia sen arvoinen että haluan mahdollisesti pilata tunnelman. Jos on, niin sitten sanon. Aika usein kuitenkin huomaan ettei se ole. Joskus tajuaa vasta jälkeenpäin että olisi sittenkin voinut olla hiljaa.

Joidenkin mielestä riitely puhdistaa ilmaa. Täytyy myöntää että joskus kunnon karjuminen ja kiroilu helpottaa ja vapauttaa, mutta silti on kivempi ettei se karjumisen kohde ole oma puoliso. On kivempi kertoa toiselle itseä ärsyttävästä asiasta ja sitten kirota yhdessä toisen kanssa, ei toiselle. 😀 En siis koe että riitely olisi meillä ikinä puhdistanut ilmaa, sillä siitä seuraa jälkipuintia jota ei aina jaksaisi. Sen sijaan ah aina niin ihana-keskustelu on puhdistavaa. Ei siihen mielestäni riitaa tarvita. Minulle tulee riitelystä mieleen jotkut teiniriidat, joissa toista haukutaan v-sanoilla ja mennään henkilökohtaisuuksiin. Ei kiitos sellaiselle. En ikinä halua että homma menee tuolle tasolle, koska mielestäni sellainen voi vahingoittaa suhdetta pysyvästi.

dsg118 (1 of 1).jpg

Summa summarum mielestäni sekä riitely että riitelemättömyys ovat fine. Kunhan hommassa säilyy kunnoitus mukana. Avoimuudella ja hyvällä asenteella pääsee pitkälle. Mutta ei, pakko ei ole riidellä.

Mitä mieltä te olette? Onko riitely välillä hyvästä? Vai onko se aivan turhaa? 🙂

Seuraa Facebook & Instagram

 

Lue myös:

Kroppa ja parisuhde menee pilalle kun saa lapsen muita ennakkoajatuksia

Mun paras ystävä

 

***

Does people have to fight in a relationship? Me and my boyfriend don’t argue much. On the other hand, people have sometimes very different perceptions about fighting; some people might think that a little argue with partner is same as fight and some people think that fight is very big and serious thing. I think that a little disagreement is not a fight.

 

How we have avoided disputes? Probably one reason is the fact that neither of us don’t want unnecessary drama. Another thing is humour. Warning! Humour is a good solution only in some cases (if the argue is very bad, don’t try to joke :D) You might heard saying ”quarreling clean the air”. But does it? I think that conversation is clearing, and fight is not necessary. But some people disagree with me about this.

 

What do you think?

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Tarvitseeko parisuhteessa riidellä?”

  1. Minä ja mun mies ei riidellä juuri koskaan, ja joidenkin mielestä se on ”epäterveellistä suhteelle”. 

    Väkisinkö pitäisi alkaa sitten riitelemään? 😀 Me nyt vaan ollaan suurimmasta osasta asioista ns. automaattisesti jo samaa mieltä, ja jos jotain pientä ja triviaalia erimielisyyttä tulee, niin tosiaan puhumalla ja huumorilla asiat selviää jo paljon ennen sitä ovienpaiskomis/haistav*ttuvaihetta. 

    Joskus on ollut sellainen ”riidan esiaste” päällä, ja tässä vaiheessa jompi kumpi yleensä pysäyttää tilanteen kysymällä ”hei onko tästä nyt tulossa riita, ja onko tää nyt semmonen asia, josta edes kannattaa alkaa riitelemään?”  Vastaus tuohon on 99-prosenttisesti, että ei kannata – ja orastava riidanalku on tukahdutettu alkutekijöihinsä, ja sovitaan keskustelemalla. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta