Vihkisormukseen tuli reikä!

Okei, aloitetaas ihan alusta! Viime lauantaina kävimme miehen kanssa hakemassa sormukset liikkeestä. Olimme valinneet ne jo muutama viikko sitten, mutta kummankin sormuksen kokoa piti vähän fiksata ja samalla hoidettiin kaiverrukset (jotka olivat niinkin mielikuvituksekkaat kuin meidän nimemme & -merkki ja sydän sekä hääpäivän päivämäärä ;)). Mies siinä hetken tihrusti kaiverrusta – lukiko siinä varmasti hänen nimensä. Lukihan siinä. Itse vain sujautin sormuksen tyytyväisenä sormeeni. Poistuessamme liikkeestä laitoimme sormukset takaisin rasiaan ja laukkuuni – olimme päättäneet käyttää niitä vasta naimisiin mentyämme. Tässä vaiheessa minulle ei tullut mieleenkään, että sormuksen timantin irtoaminen voisi edes olla mahdollista. 😀 Paitsi tietysti jos sormus jäisi jonkun katujyrän alle.timantin irtoaminenHuristelimme sitten vielä Itäkeskukseen shoppailemaan. Kotiin tullessamme, impulsiivisesti päätimme – sormuksia aletaankin käyttämään nyt! Mies sai sormuksen sormeensa ja kun olin sujauttamassa omaani paikalleen – se meni ja putosi kylpyhuoneen lattialle.

Nou hätä, löysin sormuksen välittömästi. Mutta sitten katsoin sitä tarkemmin ja huomasin, että siinähän on reikä (en tiedä havaitseeko sitä kuvista, mutta tuossa ihan keskellä)! Siinä hölmistyneenä katsoimme sormusta, kunnes hiffasimme että yksi pikkuriikkinen timantti oli irronnut. 😀 Kurkkasin sormuksen sisäpuolelle ja huomasin, että kaikki timantit on upotettu sormukseen poraamalla ensin reikä. Se oli minusta vähän outoa – vanhoissa sormuksissani on tehty vain pienoinen monttu, johon timantti on upotettu. Ei siis mitään reikiä.

Etsimme kadonnutta timanttia jonkin aikaa, mutta ei löytynyt. Se oli niin pieni muruinen vain. Varmaan lapsi löytää sen jonain päivänä ja laittaa suuhunsa. 😀

timantin irtoaminenOlimme miehen kanssa sitä mieltä, ettei timanttien kuulu lennellä ympäriinsä jos sormus tippuu lattialle. Ei minkään muun sormuksen kanssa ole käynyt näin. Soitin liikkeeseen, jossa luvattiin korjata sormus kuntoon. Kysyin sitten, että mitä jos timantit irtoavat uudelleen jos sormus putoaa – kannattaisiko siis valita ehkä sittenkin joku muu sormus? Hän totesi vain, että se on ihan normaalia että timantit voivat irrota jos sormus putoaa. 😀 Itse taas olen jotenkin kuvitellut, että timantit olisivat niin hyvin kiinnitetty ettei tällaista tapahtuisi. Hänen mukaansa kaikki timantit kiinnitetään poraamalla ensin reikä, mikä myöskin hieman kummeksutti – ei ainakaan vanhoissa sormuksissani ole ollut näin.

En ole vielä vienyt sormusta korjaukseen, teen sen kuitenkin tällä viikolla. Toivon todella että jatkossa timantit pysyvät kyydissä, eikä timantin irtoamisesta tarvitsisi enää murehtia – vaikka sormus välillä käpälästä lähtisikin…

Onko itsellesi käynyt sormuksen kanssa vastaavaa? Olisi kiva tietää, onko tällainen timantin irtoaminen ihan peruskauraa. 😀

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kuuluuko stripparit polttareihin? Paljon maksoi mun häämekko? – rahapäiväkirjaBonusta nettishoppailusta! Meidän parisuhteen salaisuus x 9 Paljon haluaisin saada palkkaa? Me mennään naimisiin! 14 parasta asiaa miehessäni ”Sulla ei oo huumorintajuu!”Millainen äiti olen?

Taru

10 vastausta artikkeliin “Vihkisormukseen tuli reikä!”

 1. Mä en oo todellakana tajunnut, et timantit vaan vois irtoilla ;D Mulla kahes sormuksessa yhteensä 17 timanttia ja ykskää ei onneksi oo irronnut!! ei kyllä oo ollu ku vasta reilun vuoden toinen ja toinen reilu puol vuotta 😀 Mut ymmärsin kultaliikkeen puheista, et ei normaalisti pitäis irtoilla kyllä.

  • No älä! 😁 Okei no niin mäkin olen ajatellut..toivotaan et pysyy jatkossa.☺

 2. Ei ole irronnut ainakaan vielä, onneksi! Valitsin kyllä molemmat sormukset kotimaiselta valmistajalta, koska joskus joku vinkkasi minulle, että niissä on juurikin parempi takuu, jos kivi irtoaa tms. En tiedä pitääkä paikkaansa.

  Kiva, että lupasivat korjata. Omissa timanttisormuksissa timantit on kyllä aina olleet ”rei’issä” eli minun timanttisormuksissani kyllä on reiät.

  Sen olen kuullut, että (no suositus koskee varmaan kaikki sormuksia) helmisormukset sormissa ei kannata pestä käsiä, sillä helmi voi irrota eli se kiinnitysiima kärsii.

 3. Ihan normaalia, että timantit irtoavat sormuksista, jos ne saavat kolhuja. Reiät timantteja varten sormuksessa ovat ainakin sitä varten, että sormuksen puhdistus liikkeessä on helpompaa. Sormukset ja timanttien reiät keräävät käytössä runsaasti likaa. Jos timantti ei mene sormuksen läpi on puhdistus työläämpää, koska kuoppa sormuksessa keräisi vain lian ja veden sisäänsä. Reiän läpi saadaan helpompin suihkutettua lika pois. Toivotaan kuitenkin, etteivät timantit enää tipahtele 🙂

 4. Kuulostaa erikoiselta. Timantit ovat pysyneet tiukasti omissa sormuksissani useita vuosia.

 5. Hei se reikä mikä on timantin takana! Mun sormus on miehen serkun tekemä ja hän sanoi, että reiät timanttien takana ovat sitä varten, että ns. ”valo” pääsee timantin taakse (eli sun iho) ja saa timantit näyttämään kirkkaammilta vs. kuin jos ne olisi upotettu ilman sitä reikää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 10
Tykkää jutusta