Somatosensorisen tinnituksen hoito

Moi! Kirjoitin viime viikolla tinnituksesta, postaus löytyy tästä. Tänään aiheena on tinnituksen hoito. Tässä tekstissä kerron kokemuksiani fysioterapiasta ja hoidoista, joilla pyrittiin lieventämään korvien soimista kylmävenyttely-hoidoilla ja akupunktiolla. Somatosensorisella tinnituksella tarkoitetaan tinnitusta, joka on lihasperäistä.

Fysioterapeuttini kertoi, että yleensä jo kahden tai kolmen käynnin jälkeen huomaa, muuttaako hoito tinnitusta mihinkään suuntaan. Jos mitään ei tapahdu, ei välttämättä ole järkeä jatkaa hoitoja, ainakaan fysioterapeutin vastaanotolla. Onneksi hän kertoi, että kyseistä kylmävenyttelyhoitoa voi tehdä myös kotona, mikäli joku perheenjäsen tai ystävä tulee kerran vastaanotolle katsomaan, miten hoito tehdään. Akupunktiota ei siis tehdä kotona, vaan pelkästään kylmävenyttelyhoitoa.

Ensin kävimme läpi historiaani tinnituksen kanssa, jonka jälkeen fysioterapeutti kokeili niskan, pään ja solisluiden seutua ja selvitti, onko siellä erityisiä jumeja. Mitään erityistä ei löytynyt, joten aloitimme kylmävenytyshoidot.

Ensin suihkutettiin kylmäsuihketta lihaksen suuntaisesti, jonka jälkeen lihasta venytettiin ja lopuksi lämmitettiin kuumalla vedellä kastellulla pyyhkeellä tai esimerkiksi lämpötyynyllä. Sama kohta käsiteltiin kolme kertaa, kunnes siirryttään seuraavaan. Tämän jälkeen minulle laitettiin akupunktioneulat kasvojen, niskan ja käsien alueille. Neulojen annettiin vaikuttaa noin vartti, jonka jälkeen ne otettiin pois. Toiselle hoitokerralla menimme suoraan kylmävenyttelyhoitoihin ja tällä kertaa poikaystäväni oli mukana katsomassa, miten hoito tehdään. Lopuksi jälleen akupunktio.

Hoidot tuntuivat ihan mukavilta, toisella kerralla tuntui rentouttavammalta kuin ensimmäisellä. Fysioterapeutti sanoi, että ensimmäisellä kerralla saatoin olla enemmän jumissa, jolloin hoito ei välttämättä ole niin rentouttavaa. Minua varoitettiin, että oireet saattavat lisääntyä hoidon jälkeen, mutta se on vain väliaikaista. En kuitenkaan huomannut oikeastaan oireiden muuttumista suuntaan tai toiseen. Seuraavana päivänä pää tuntui hieman kipeältä ja jano oli kova. Ainakaan tinnitus ei ollut häiritsevää hoitojen jälkeen, mutta toisaalta ei se kovin usein häiritse muutenkaan.

Tinnituksen hoito

Tinnituksen hoito

Tinnituksen hoito

Elämästä kannattaa nauttia, vaikka korva vähän vinkuisikin.

Varasimme minulle vielä kolmannen ajan, mutta en ole vielä varma, menenkö vastaanotolle vai jatkammeko hoitoja suoraan kotona. En odota ihmeitä näillä hoidoilla, mutta mielelläni kokeilen niitä. Hoitotulokset ovat kuitenkin paremmat, mitä nopeammin tinnituksen alkamisen jälkeen ne aloitetaan. Silloin kun itselläni alkoi korvat soimaan, näitä hoitoja ei tietääkseni tehty. Uskon, että ajan myötä tulee uusia hoitomuotoja, joilla voidaan poistaa tinnitus tai lievittää sitä.

Suosittelen etsimään aktiivisesti tietoa tinnituksesta ja sen hoidosta, vaikka lääkärit sanoisivat, ettei sille voi tehdä mitään. Kirjoitin oman aktiivisuuden merkityksestä terveysasioissa postauksessani Kun lääkäri on väärässä. 

Toivottavasti tästä on apua jollekin, joka kärsii tinnituksesta! Mikä tinnituksen hoito auttanut itselläsi?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kun lääkäri on väärässä Tositarina – addiktio Vauvalle vakuutus – kyllä vai ei? Blogien käytetyimmät kausahdukset Sähköinen asiointi you suck! Lääkärin sosiaalisten taitojen puute Pakko bilettää Lapsen yksityisyys netissäElämää tinnituksen kanssa

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta