Toinen lapsi vai ei?

Meidän tyttö täyttää tämän kuun lopussa 2-vuotta. Aika usein tässä vaiheessa moni nainen alkaa kuulemaan uteluita seuraavasta lapsesta; ”koskas teille tulee toinen lapsi?” tai aletaan vaivihkaa silmäilemään vatsanseutua. Itse olen onneksi säästynyt näiltä kyselyiltä, vaikka joskus on toki kysytty haluammeko lisää lapsia.

Toinen lapsi Toinen lapsi Toinen lapsi Tiedän monen ahdistuvan, ärsyyntyvän tai loukkaantuvan kyselyistä – onhan kyseessä todella henkilökohtainen asia ja utelut saattavat tuntua inhottavilta. Varsinkin jos lapsen saamisessa on ollut vaikeuksia tai on juuri yritys päällä. Silloin ei tosiaankaan kaipaa päälle mitään urkkimisia. Nykyään moni on varmasti hienotunteisempi näiden asioiden kanssa, mutta kyllä muistan itsekin ennen ensimmäistä raskauttani kuulleni vähän sellaisia ”koskas teette lapsia?”-töksäytyksiä. Eivät ne tosiaankaan kivalta tuntuneet, varsinkin kun pelkäsin etten voisi edes tulla raskaaksi.

Toinen lapsi vai ei?

Olen aina ajatellut haluavani kaksi lasta. En tiedä miksi. Voihan olla, että tähän vaikuttaa se että omat vanhempani saivat kaksi lasta – minut ja siskoni. Olen kuitenkin jo raskausajasta lähtien ollut vahvasti sitä mieltä, etten halua kahta pientä samaan aikaan. Tällä hetkellä toinen lapsi ei siis ole suunnitelmissa, vaikka joskus pieni orastava vauvakuume meinaakin iskeä. Tiedän sen kuitenkin olevan ihan biologiasta johtuvaa – en siis tosissani tällä hetkellä halua toista lasta.

Toinen lapsiMoni haluaa lapset lyhyellä ikäerolla, jotta heistä on seuraa toisillensa ja jotta pikkulapsiarkea olisi ns. pois alta. Tietysti olisi mukavaa jos lapsellamme olisi leikkikaveri, mutta se ei luonnollisestikaan ole tarpeeksi hyvä syy minulle yrittää toista lasta. Mieluummin keskityn tällä hetkellä nykyiseen lapseemme, parisuhteeseen ja unelmieni uran saamiseen. 😉

Onneksi tällä asialla ei ole mikään kiire. Jos kuitenkin mietin elämääni esimerkiksi 10 vuotta eteenpäin, näen itseni kahden lapsen äitinä. Haluaisin myös kokea vielä kerran lapsen syntymän ja vauva-ajan. Ja olisihan se tietysti ihanaa, että lapsemme saisi kokea sisaruuden, vaikka läheisiä suhteita voi syntyä monilla muillakin tavoilla.

 Monta lasta itse haluaisit vai haluatko yhtään? 🙂

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Ankea, seksitön avioliitto ”Kroppa- ja parisuhde menee pilalle kun saa lapsen” ”Onko sun paikat nyt ihan löysät?” On julmaa jättää lapsi ilman sisarusta  ”Ei siivota, leikitään vaan halihippaa” – Tarvitseeko sotkua sietää lapsiperheessä? Ranskassa vauvalle syötetään sokeria, pitäisikö meidänkin? Esikoinen hoidossa, vanhempi kotona vauvan kanssa? Nuoret hulttiovanhemmat Valmis äidiksi? Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinä ♡  Hedelmällisyystietokone ehkäisykeinona, suosittelenko? ♡ Parjattu kuparikierukka – oma kokemukseni

Taru

8 vastausta artikkeliin “Toinen lapsi vai ei?”

 1. Mun muksuilla on 5 ja 6 vuotta ikäeroa ja todellakin nautin siitä, kun ei ole tarvinnut juosta kahden, eikä kolmen vaippaikäsien tai taaperon perässä räkäposkella! Saa keskittyä yhden lapsen vauva aikaan täysillä ja isommat sisaret nauttivat myös vauvan hoidosta. Nuorena kun alottaa, ehtii kyllä muksuja vääntää isommillakin ikäeroilla.

  • Kiitos kommentista. 🙂 Lapset isolla ikäerolla kuulostaa enemmän omalta jutulta. 😁

 2. Itse sain lapset 22- ja 23 vuotiaana, ikäeroa jäi 1v4kk. Olihan se jossain vaiheessa puuduttavaa, mutta emme ole sitä katuneet. Nyt ovat siis koululaisia, ja kaverit ovat välillä yhteisiä 🙂 Meille tämä sopi hyvin. Olin lasten kanssa kotona, ja nyt voin olla ”rauhassa” työelämässä. Toki omat haasteensa ovat koululaisillakin =)

  • Kiva kun kommentoit. 🙂 Jep, puolensa kaikissa vaihtoehdoissa. Siksi parasta onkin mennä oman fiiliksen mukaan. 🙂

 3. Meillä todellakin samanlainen tilanne kuin siellä! 2-vee tytär, minulla koulu ja puolisolla työt. Tähän taloustilanteeseen ja muutenkaan emme vielä toista lasta jaksa, vaikka välillä itse haluaisinkin ajatuksen tasolla. Tosin koin raskausajan henkisesti todella raskaana, minkä takia en ainakaan vielä ole yhtään lämmennyt ajatukselle kokea sitä uudestaan. Mutta tiedän ja toivon, että meille vielä toinen lapsi siunaantuisi, ehkä sitten kun kierukastani loppuu veto 😀 aikaa siis jäljellä kolmisen vuotta vielä!

  • Hahah on kyllä samanlainen tilanne. 😀 Mulla taitaa olla kierukassakin juuri saman verran puhtia kuin sulla. :’D

 4. Mulla on 8kk ikäinen lapsi ja mun suurin unelma ois saada toinen lapsi -ja pian!! Mulla on ikää jo niin paljon ettei ois aikaa enää odotella yhtään. 🙁 Ja urani on nyt sillä tolalla et nyt just ois paras aika tehä vauva. Olisin todellaki valmis kokee uudelleen kaikki raskausvaivat ja vaikka sen koliikkikaudenkin. Mä olisin valmis siihen raskaaseen aikaan heti uudelleen.

  Mutta… mun mies ei halua, ei suostu toiseen lapseen 🙁 se ottaa muhun niin paljon. Oon pääni puhki kelannu tätä asiaa et mitä teen. Mulla on vaan tää yks elämä. Mulla on tää yks tärkee unelma. Ja ikää vaan tulee koko ajan 🙁

  Mies ei oikeen osaa perustella ees muutaku et ei enää jaksa sitä kun pikkuvauva vaan huutaa. Meillä oli siis tää vauvamme kunnon koliikkitapaus. Ja mä valvoin ja hoidin kaiken. Mä hypin illat pomppupallon päällä ja hytkytin… Silti ajattelin jo silloin et mä haluan toisenkin. En vaihtais tätä elämänvaihetta mihinkään!

  • Kiitos kommentista! Vaikea tilanne sulla. 🙁 Onneksi se vauvavaihe ei kestä kauaa ja sitten helpottaa..Toivottavasti saatte juteltua miehesi kanssa ja pääsette yhteisymmärrykseen. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 10
Tykkää jutusta