Tumpelo keittiössä ja tomaattikastikkeen ohje

namnan höyryää (1 of 1).jpg

Olen itse surkea kokki, enkä erityisemmin nauti ruuanlaitosta. Täytyy kyllä myöntää, että harvoin edes noudatan ohjeita, joten mahdollisuudet epäonnistua, ovat suuremmat kuin ohjeita noudattavalla.

Eräänä iltana oli kuitenkin pakko alkaa kokkaamaan, koska emme jaksaneet syödä viidettä kertaa saman päivän aikana leipää tai mysliä. Leijonan luolan loputtua, Australian Master Chefin kokki neuvoi televisiossa, miten tehdään pastalle tomaattikastike. Kastike näytti hyvältä, joten yritimme painaa ohjeen mieleemme ja teimme kastikkeen (tai siis mieheni teki). Kastike onnistui, joten kirjoitan ohjeet teille. Nämä ovat vähän sinnepäin-ohjeet, mutta ehkä joku taitava kotikokki osaa vähän improvisoida.

TOMAATTIKASTIKE n. 6 annosta

Ainekset

  • Valkosipuli, 3 kynttä
  • 1-2 sipulia
  • Oliiviöljyä
  • Kirsikkatomaatteja n. 500 g
  • 750 g paseerattua tomaattia
  • Tuore basilika

Valmistus

Purista valkosipulin kynnet puristimen läpi kattilaan ja hienonna sipuli sekaan esim. juustoraastimella. Lisää öljyä niin, että sipulit peittyvät kunnolla. Anna paistua hetken. Lisää kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti, ennen kuin sipulit kärähtävät. Kiehauta ja hämmentele samalla. Laita liesi ykköselle ja anna hiljakseen kiehua 40 min. Hämmennä välillä, ettei kastike pala pohjaan. Valmiiseen annokseen basilikan lehtiä päälle.

ensin tomaatit (1 of 1).jpg

sitten kaataa (1 of 1).jpg

pullo (1 of 1).jpg

basilika (1 of 1).jpg

Minun kontolleni jäi spagetin keittäminen. Ajattelin kerrankin noudattaa ohjeita ja päätin odottaa veden kiehumista, ennen spagettien laittamista, (yleensä laitan spagetit samaan aikaan kuin veden). Kun vesi kiehui, laitoin spagetit kattilaan ja katsoin kellosta aikaa. Kiehumisaika oli ohjeen mukaan 11 minuuttia. Menin siis siksi aikaa kirjoittamaan blogia olohuoneeseen.

Harmi vaan, että kun 11 minuutin päästä spagetin piti olla valmista. joku tumpelo (minä), ei ollut älynnyt taittaa kaikkia spagetteja veden alle asti,  osa oli jäänyt siis raaoiksi. Onneksi edes kastike oli hyvää.

valmis (1 of 1).jpg

Kivaa keskiviikkoa kaikille<3

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta