Turhat vauvatarvikkeet x 8

Ennen vauvan syntymää en ostellut vauvalle oikeastaan mitään. Ajattelin että kyllä sitä ehtii ja niinhän sitä ehti. Tiesin myös että saamme käytettynä paljon vauvan tavaraa ja lahjaksikin tuli kaikenlaista. Ajattelin kirjoitella siitä, mitä tavaroita en ole kokenut niin tarpeelliseksi. Tässä siis turhat vauvatarvikkeet x8!

Nämä asiat ovat tietenkin mielipiteitä, jollekin nämä tavarat ovat voineet olla todella hyödyksi!

Käsipumppu: Sähköpumppu oli vaivattomampi.

Turhat vauvatarvikkeet, Turhat vauvatavarat, Turhat hankinnat vauvallaMaidonkerääjä: Aukesi aina väärällä hetkellä ja maidot lensivät ties minne.

Hoitopöytä: Tätä emme hankkineet, koska tiesin ettei sitä tulisi käytettyä. En muutenkaan halunnut hoitaa vauvaa pöydällä – koen turvallisemmaksi vaihtaa vaipat yms. lattialla ettei vauva pääse putoamaan.

Lämpömittari kylpyvedelle: Ehkä vähän hifistelyä. Kunhan kädellä kokeilee ettei ole kylmää tai kuumaa.

Turhat vauvatarvikkeet, turhat vauvatavarat, turhat hankinnat vauvalleRuokalaput: Hahah. Nämä olisi tosi käteviä jos vaan muistaisi laittaa. Usein vaatteet menevätkin vaihtoon syömisen jälkeen.

Aurinkolasit ilman kuminauhaa: Eivät pysy sitten millään päässä. Elämä helpottui kun ostimme kunnolliset aurinkolasit, joissa säädettävä kuminauha.

Suojat vaunujen renkaille: Eipä ole tullut käytettyä. Olin varma että kun vauva on nukahtanut lenkillä vaunuihin, laitan nopeasti vain suojukset renkaisiin ja siirrän parvekkeelle. Oikeasti likaa tuli aina mukana ja kun kurkkasin vaunuihin, vauva olikin aina hereillä. Nykyään vauva ei nuku rattaissa kuin pikkupätkiä. Kaappiin ovat jääneet pölyttymään.

Turhat vauvatarvikkeet, turhat vauvatavarat, turhat hankinnat vauvalleManduca kantoreppu: Meillä oli kantoreppu, jossa vauva oli naama menosuuntaan mutta se oli hieman hankalakäyttöinen. Jossain sanottiin että kasvot pitää olla äitiä päin, koska vauvaa pitää suojata ”liialliselta ärsyketulvalta”.  Tilasin kehutun Manducan ja laitoin vauvan reppuun. Tuloksena rimpuileva ja itkevä vauva. Lopulta opettelimme käyttämään vanhaa reppua ja vauva viihtyy naama menosuuntaan vallan mainiosti. Hän tykkää ilmeisesti tästä kauheasta ärsyketulvasta. 😀 Nykyään on kyllä jo sen verran painava etten kauaa jaksa kanniskella.

Oliko tässä kaikki turhat vauvatarvikkeet jo lueteltu vai tuleeko sulle mieleen lisää? 🙂

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Toinen lapsi vai ei? Jumppaa vauvan kanssa Vatsalihastreeni raskauden jälkeen Raskauskilot Saako lapselle antaa karkkia? – lapset ja sokeri Oikea ikä tulla äidiksi Äiti kännissä ”Kroppa- ja parisuhde menee pilalle kun saa lapsen” Miltä tuntuu olla äiti?

Taru

2 vastausta artikkeliin “Turhat vauvatarvikkeet x 8”

  1. Mun mielestä vaipparoskis on aivan turha! Esikoiselle sellaisen ostin, mutta kahdelle seuraavalle en enää. Pissavaipat vien keittiön roskiin heti vaihdon jälkeen ja kakkavaipat pussissa ulos kuistille! Vaipparoskis vaan haisee mun kokemuksen mukaan. 😉

  2. Meillä turhaksi osoittautui vaunut, rintapumput ja rintakumit, kehto ja ruokalaput. Meidän nuorimmainen ei viihtynyt vaunuissa lainkaan ja ekat 8kk hän kulki lähinnä kantoliinassa, sittemmin totuteltiin rattaisiin, mutta edelleen kannetaan paljon. Tuo Manduca oli meilläkin, mutta käyttöön se pääsi todenteolla vasta kun kiepsautettiin pieni selän puolelle kannettavaksi. Kannattaa koittaa sillä vielä uudestaan! Ergonomisella kantovälineellä jaksaa kantaa isompaakin vaikka kuinka pitkään. Nyt meillä käytössä taapero-kokoinen Tula, kun Manducan paneeli jäi kapeaksi. 12 kiloinen kulkee selässä helposti ja kevyesti useammankin tunnin, kun se on tarpeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta