Pääsimmekö tutista jo eroon?

Kirjoitin maanantaina tekstin Hyvästi tutti! Lupasin kirjoitella miten tutista luopuminen sujui, joten täältä pesee!

Tekstin julkaisupäivänä suunnitelmana oli, että kun vauva herää päiväunilta tutti otetaan lopullisesti pois. Näin teimme ja päivä sujui hyvin. Vauva ei muutenkaan erityisemmin kaipaa tuttia, paitsi harmin iskiessä ja nukkuessa. Nyt huomasin myös, että vauvan tylsistyessä vaunuissa hän rupesi kitisemään. Ennen olen aina laittanut tutin suuhun, mutta enää se ei ollut vaihtoehto. Aika vähillä kitinöillä selvittiin kun lapselle antoi muuta ajateltavaa.

Tutista luopuminen, tutista vieroitus, tutista vieroittaminen, tutti, tutittomuus, eroon tutista, milloin eroon tutista, milloin luopua tutistaIltahommien aikana tunnelma oli aavistuksen jännittynyt. Tiesin että vauva alkaisi itkemään nukkumaan mentäessä tutin puutetta. Iltavalaistus, iltapuuro, vaipanvaihto, rasvaus, hampaiden pesu, olohuoneessa iltasatu ja sänkyyn nallen kanssa. Vauva aloitti sellaisen huutokonsertin, että tuli ihan vauvan syntymän jälkeiset ajat mieleen. Yleensä tilanne on rauhoittunut tuttiin, mutta nyt kävimme miehen kanssa vuorotellen paijaamassa ja taputtelemassa vauvaa. Hetken päästä tuli hiljaista, mutta sitten huuto jatkui. Mennessämme huoneeseen huomasimme että hetkellinen hiljaisuus oli johtunut siitä että vauva oli lussuttanut nallen jalan aivan märäksi. Otin hänet syliin. Välillä hän käänsi päänsä ja oli alkamassa nukkumaan, mutta hetken päästä huuto jatkui. Lopulta sain vauvan sänkyyn ilman huutoa ja yllättävää kyllä hän nukahti!!! Kokonaisuudessaan suoritus kesti 15 min, eli todellakin nappiin meni!

Tutista luopuminen, tutista vieroitus, tutista vieroittaminen, tutti, tutittomuus, eroon tutista, milloin eroon tutista, milloin luopua tutistaVälillä huoneesta kuului pieniä itkuja ja öninöitä, ilmeisesti kevyen unen vaiheessa. Ne loppuivat kuitenkin äkkiä, joten asiaan ei tarvinnut puuttua. Veikkaan että kun lapsi on aiemmin nukahtanut tutti suussa ja sitten se puuttuukin, hän on havahtunut siihen että jokin on erilailla kuin nukahtaessa. Nyt kun lapsi on jo alusta asti ilman tuttia, havahtumista ei hereille asti tapahdu. Heräilimme yön aikana kyllä öninöihin, mutta sängystä ei tarvinnut nousta, joten yö meni paremmin kuin tutin kanssa! Jeee!

Pari seuraavaa yötä noudattivat aika samaa kaavaa. Nukahtamiset kävivät jo nopeammin eikä samanlaista huutokonserttia enää kuultu. Yöllä pieniä öninöitä, joihin emme taaskaan reagoineet mitenkään. Olemme siis erittäin tyytyväisiä! Olimme varautuneet vähintään viikon valvomiseen ja yöllisiin itkuihin, mutta heti ensimmäisestä yöstä alkaen yö meni paremmin kuin tutin kanssa. Äsken laitoin vauvan päikkäreille ja sinne hän jäi hetkeksi juttelemaan ja muutaman minuutin päästä tuli jo hiljaista. I can’t believe it!

Lapsi on onneksi kaiken suhteen aika sopeutuvainen, vaikka aika voimakastahtoinen onkin. Hyvä näin! Lapset usein yllättävät sopeutuvaisuudellaan. Uskaltaisin jo melkein sanoa, että tutista luopuminen onnistui varsin hyvin!

Tutista luopuminen, tutista vieroitus, tutista vieroittaminen, tutti, tutittomuus, eroon tutista, milloin eroon tutista, milloin luopua tutista

Miten teillä on sujunut tutista luopuminen?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Onko silikonit hyvä syy kieltäytyä imetyksestä? Miksi luovuin lastentarhanopettajan työstä? Toinen lapsi vai ei? Yhden lapsen äidillä ei ole oikeutta valittaa? Milloin kadehdin lapsettomia x 5 Kuinka usein äiti saa bilettää? Parjattu kuparikierukka – oma kokemukseni Vauva söi ranskalaisia, soittakaa poliisi! Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä?

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta