”Meillä on nyt tällainen tutittomuusaate”

Kun vauva syntyi, vietimme muutaman päivän perhehuoneessa. Jossain vaiheessa kätilön kanssa tuli puheeksi tutin käyttö. Kysyin kannattaako tutti antaa ja onko sillä vaikutusta imetykseen. Kätilö ei kommentoinut asiaa muuten kuin sanomalla ”Meillä on nyt tällainen tutittomuusaate”. Ei mitään perustelua asialle. Tästä jäi meille mielikuva, että tutti olisi jotenkin pahasta. Tutin käytöstä on mielipiteitä puolesta ja vastaan. Olen samaa mieltä, ettei tutti varmaan ole paras vaihtoehto ensimmäisinä päivinä ja viikkoina mikäli ei halua ottaa mitään riskejä imetyksen onnistumiselle. Mielestäni jokainen kuitenkin tekee kuten haluaa. 🙂 Loppupeleissä mielestäni sillä ei ole paljoakaan merkitystä, onko vauvalla tutti vai ei.

Tutti vai ei?

Tutti vai ei?

Itse aloitimme tutin käytön kun vauva välillä huusi kokoajan vaikka olin syöttänyt häntä tunteja putkeen. Maha oli ihan pulleana ruuasta ja päätin kokeilla tuttia. Kun vauvalle antoi tutin hän rauhoittui ja nukahti. Siitä lähtien tuttia on käytetty, sen mukaan haluaako vauva vai ei.

Jossain vaiheessa alkoi kova huuto mikäli tutti putosi suusta, mutta nykyään hän ei kaipaa sitä yhtä paljon. Nukkuessa vauva kaipaa tuttia ja joskus hän alkaa huutelemaan tutin perään jos se putoaa.

Tutti vai ei?

Vauvat ovat erilaisia, joillakin on suurempi imemisen tarve kuin toisilla. Siksi mielestäni oli hieman hassua kätilöltä vain todeta että nyt on tutittomuusaate eikä asiaa perusteltu lainkaan. Onneksi kaikenmaailman aatteita ja suosituksia ei ole pakko noudattaa.

Mitä mieltä itse olet – tutti vai ei?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

”Onko sun paikat nyt ihan löysät?”  Lapsi, mikä ihana tekosyy  Ranskassa vauvalle syötetään sokeria, pitäisikö meidänkin?Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen? Itkumöykky Kun lapsi menetti tajuntansaKelvollinen äiti on loistava isä  Voiko nainen kosia? Viimeistään 25-vuotiaana pitää ostaa ryppyvoide Ei siivota, leikitään vaan halihippaa” – Tarvitseeko sotkua sietää lapsiperheessä?

Taru

3 vastausta artikkeliin “”Meillä on nyt tällainen tutittomuusaate””

  1. Meillekin sanottiin sairaalassa, että on tutitonsairaala. Ystäväni, joka synnytti 5 päivää ennen minua, vauvalle kuitenkin laitettiin tutti suuhun jo heti kun syntyi samassa sairaalassa. Jotenkin kummallista tämä tuttius 😀 Me emme sitten ensimmäiseen 2 viikkoon tuttia annettu ja nyt se ei kelpaa sitten yhtään vaikka ollaan yritettykin. Tarvitsee käyttää muita keinoja rauhoittumiseen ja hiljentymiseen. Kapalointi tuntuu meillä toimivan hyvin!

  2. Joo aika nopeasti noi aatteet muuttuu. 😀 Onneksi niitä ei tarvitse noudattaa. 🙂 Mekin annettiin varmaan pariviikkoisena ja vauva on siitä lähtien syönyt tuttia. 🙂 Jännä miten erilaisia lapset on.

  3. Hah, ja sitten on lopulta kuitenkin niin että vauva ihan itse päättää huoliiko tarjottua tuttia vai ei.
    Meidän molemmat pojat viskasivat tutit kaikki järjestään nurkkaan. Kummallekaan ei kelvannut.
    Ystävät olivat kateellisia kun ei ollut myöskään tarvetta vierottaa tutista….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta