Kaikki työpaikkani ja palkkani

Olen joskus blogeissa nähnyt kaikki työpaikkani ja palkkani-postauksia – ajattelinkin siis tänään paljastaa, millainen on oma tähänastinen työ- ja palkkahistoria. Siinä kun ei mielestäni ole mitään kovin salaista ja arkaluontoista informaatiota (palkatkin saa aika helposti selville Googlaamalla).

Itseäni kiinnostaa aina hirmuisesti muiden koulutus ja työpaikat. Ei siksi, että arvottaisin ihmisiä niiden perusteella, vaan siksi että se on niin mielenkiintoista! On niin hauskaa kuulla miten kukin on päätynyt omaan työhönsä ja mitä kyseinen henkilö on opiskellut.

Yksi salaisista lempipuuhistani onkin tutkia kiinnostavia koulutusohjelmia ja haaveilla mitä kaikkea voisinkaan tulevaisuudessa vielä opiskella! Toinen lempipuuhani on työelämästä kertovien tekstien lukeminen. 😀

Työ- ja palkkahistoria

Tähänastinen työ- ja palkkahistoria:

Spice Ice

Olin 16-vuotias lukiolainen ja etsin kesätöitä. Muistaakseni hain muutamista kahviloista ja kaupoista töitä avoimella hakemuksella. Sain kutsun haastatteluun Spice Ice jäätelökioskille, joka sijaitsi kauppakeskuksessa. Pääsin töihin ja jatkoin kesän jälkeen osa-aikaisena työntekijänä lukion ohessa. Aluksi tuntipalkka oli ravintola-alan harjoittelijan palkka eli vähän päälle 7e/h. Jonkin ajan päästä se nousi reiluun 9e/h, jonka päälle tuli välillä reilun euron ilta- tai lauantailisä. Sunnuntaina oli tuplapalkka – se oli sitten luksusta!

Hyllyttäjä

Lukio alkoi olemaan pulkassa, joten mitäpä halusin tehdä lisääntyneellä vapaa-ajallani? No mennä aamulla klo 6:00 hyllyttämään tuotteita kaupan hyllylle. Tein hommaa hetken aikaa vuokrafirman kautta, koulun ja Spice Ice-työn ohessa. Jonkin ajan kuluttua päätin, että yksi työ ja yksi koulu riittää (muutama kurssi oli vielä kesken). Tästä en millään muista palkkaa, mutta veikkaan sen olleen aika lähellä myyjän palkkaa eli n. 11e/h.

Työ- ja palkkahistoria

Myyntineuvottelija

Toisin sanoen puhelinmyyjä. Tein tätä myös hetken lukion ohessa Spice Icen kanssa samaan aikaan. En ole aivan varma, miksi päädyin taas tekemään kahta työtä koulun kanssa samaan aikaan? Tässä minulla oli 8e/h tuntipalkka, mutta senkin eteen täytyi myydä eli varsinaista pohjapalkkaa ei ollut. Tuntipalkka kasvoi aina myyntien mukaan. Myin ihan hyvin, joten tuntipalkkani oli usein paras siihen astisista: 12e/h.

MC’ Donalds Oy

Lukion jälkeen päätin pitää välivuotta ja tehdä töitä. Päädyin mäkkäriin ravintolatyöntekijäksi. Palkka oli reilu 9e/h.

Lidl Suomi Ky

Välivuosi jatkui ja menin Lidliin myyjäksi. Ensin tein 20h viikossa sopparia, jonka jälkeen tein vähän aikaa 30h viikossa sopimuksella. Usein tunnit olivat kuitenkin lähellä kokopäiväisen työntekijän tunteja. Lidlissä jatkoin myös sosionomiopintojeni ohessa yhteensä lähes neljä vuotta. Palkka oli muistaakseni vähän päälle 11e/h. Tähän tuli sitten lauantai-, ilta- ja sunnuntailisiä. Lauantai- ja iltalisät olivat vähän vajaa 5e/h ja sunnuntaisin tuplaliksa.

Ohjaaja

Hitsi vie kun en muista tittelini virallista nimeä! Se oli nimittäin aika hieno; eikun hitsi nyt muistankin ehkä! Elämäntaidon ohjaaja! Tätä tein hetken sosionomikoulutuksen aikana. Kiersin siis yhdessä parin kanssa ohjaamassa ala-asteikäisille erilaisia tuokioita, joissa harjoiteltiin näitä edellä mainittuja ”elämäntaitoja”. Aiheina oli muun muassa kiusaaminen, erilaisuuden hyväksyminen jne. Palkka oli tässä taas se reilu 10e/h, jos en nyt ihan väärin muista!

Videobloggaaja/juontaja

Tämä oli ihan muutaman päivän homma. Sain tästä muistaakseni könttänä 400e. Juonsin siis yhdessä markkinointikampanjassa.

Työ- ja palkkahistoria

Lastenhoitaja

Opiskeluaikoina tein myös lastenhoitajana keikkaa eri päiväkodeissa. Palkka oli reilu 12e/h.

Toimistosihteeri/etuuskäsittelijä

Tein kesätyönä sosiaalistoimistossa toimeentulotuen etuuskäsittelijän työtä. Palkka 2000e/kk.

Lastentarhanopettaja

Tämän työn sain kun olin juuri valmistumassa. Jäin melkein heti kuitenkin äitiyslomalle ja nyt olen jo irtisanoutunut. Palkka oli 2367e/kk.

Bloggaaja & sisällöntuottaja

Tällä hetkellä teen siis blogijuttuja + sisällöntuotantoa friikkuna. Blogipalkkiota en voi kommentoida ja sisällöntuotannonkin hinta vaihtelee luonnollisestikin hommasta riippuen. Pyrin sisällöntuotannon hinnoittelussa noudattamaan Journalistiliiton suositushintoja. Tämän hetkiset tuloni ovat pientä, mutta tästä suunta ylöspäin! 😉

Sellainen työ- ja palkkahistoria minulla! Aivan satavarmasti unohdin tästä jonkun pikkujutun, mutta ei se mitään. Olen jokaisesta työstäni oppinut jotakin ja veikkaisin oman työhistoriani olevan aika kirjava ikäisekseni. Nyt onneksi tiedän mitä haluan ja siihen suuntaan olen menossa! 🙂

Kannustankin jokaista etsimään sen oman juttunsa ja tekemään töitä sen eteen! Kannattaa pyrkiä tekemään työtä, josta oikeasti nauttii. Elämä on vähän turhan pitkä aika elää pelkille lomille ja viikonlopuille.

Olisi kiva kuulla millainen työ- ja palkkahistoria sulla on? 🙂

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miksi haluan blogata työkseni? ”Sillä alalla ei oo töitä” Bonusta nettishoppailusta! Miksi valitsin ammattikorkeakoulun? Paljon haluaisin saada palkkaa? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun! Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata?7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Miksi en alkanut luomaan uraa personal trainerina?

Taru

24 vastausta artikkeliin “Kaikki työpaikkani ja palkkani”

 1. Mielenkiintoinen lopetus postaukselle…eli kaikki muut palkat ja palkkiot voit listata, mutta et bloggauksesta maksettavia 🙂 huvittavaa ja ei kovinkaan yllättävää.

  • Kiva että oli huvittavaa. 🙂 Valitettavasti en voi kertoa palkkiota, koska sopimus on salainen. Kivaa viikonloppua!

  • Sama reaktio täälläkin. Kiinnostaisi kuitenkin tietää, miksi sopimus on salainen, ja miksi tämä tuntuu olevan yleinen käytäntö blogipiireissä. Ei ole siis tarkoitus kritisoida sinua tai tätä postausta mitenkään, vaan ihan yleistä ihmettelyä asiasta, johon olisi mukava saada vastaus.

   Joka tapauksessa kiinnostava kirjoitus, kiitos siitä! 🙂

   • Kiitos kommentista! Ymmärrän hyvin – olisi kiva vähän tietää yleisesti tämän alan palkkausta.En tiedä miksi sopimukset on salaisia. :/

 2. Heippa!

  Kiva aihe postaukselle. Kun kerta aihetta pyörittelit, niin voitko esimerkiksi kommentoida siten, että tienaatko blogaamisella (kokonaisuudessaan) enemmän tai vähemmän kuin lastentarhanopettajan työllä? 🙂 Oletko muuten ajatellut, että meinaatko tehdä vielä paluuta tuohon työhön?

  Mukavaa viikonloppua! 🙂

  • Kiitos kommentista! Paljon vähemmän. 🙂 En usko palaavani kyseisiin hommiin. Kivaa viikonloppua!

 3. Olipa hauska lukea, että olet ollut toimeentulotuen etuuskäsittelijänä. Itse teen kyseistä hommaa tällä hetkellä työkseni. 🙂 kovasti mietin, mihin suuntaan tästä lähtisi itse etenemään tai kouluttautumaan.

  • Kiitos kommentista! 🙂 Jep, se oli ihan mielenkiintoista hommaa! Toivottavasti oma ala löytyy!

 4. Tosi mielenkiintoinen postaus! Joitain samantapaisia duuneja ja palkkoja ollut itselläkin. 🙂

  Mulla on ollut vastaava kirjoitus luonnoksissa jo pidemmän aikaa, ei ole ollut aikaa viimeistellä. En oo ihan päässyt päätökseen siitä, kuinka tarkkaan uskallan kertoa, kun muutamissa firmoissa on ollut vähän hämäriä juttuja. Mutta ehkä niistäkin voisi uskaltaa kertoa, jos ei mainitse firman nimeä…

  Sain idean postaukseen kun löysin mun vanhimman työsopparin ajalta, jolloin olin kai 16-17-vuotias. Se oli marjojen myyntiä yms, ja tuntipalkka oli 5,40€. Nyt kun jälkeenpäin ajattelee, niin vaikka silloin olikin nuori ja eka työpaikka, niin olihan toi aika orjapalkka. D:

  ~ Helmi Hytti
  http://www.helmihytti.fi

  • Kiva kun tykkäsit! 🙂 Mulla kävi sama mielessä, mutta jätin firmat kertomatta enkä mitään erityisiä yksityiskohtia maininnut. 🙂 Joo ei tuo kyllä kovin hyvin ole. 😀

 5. Mielenkiintonen postaus! Toisten palkkoja on mielenkiintoista kuulla, en ymmärrä mikä salaisuus se muka on😁 pystyy samalla vähän vertailla mitä eri aloilla oikeasti tienaa, eikä näitä iltalehden yläkanttiin kerrottuja….

  Ensimmäinen kesätyö, 13v tiskari ja 5,70e tunti!! Ja olin niin ylpeä tästä, kun koko kesän jälkeen sain tonnin tilille. Samassa paikassa olin 5v ja viimeisenä vuonna palkka muistaakseni 7,40.

  Kahvilatyöntekijä 9,50e tunti.

  Toimistoassistentti kuukausipalkka 2250e. Myös muita lisätienestejä 10,60e palkalla.

  Eipä suuria summia, en toki oo korkeasti koulutettukaan 😊

 6. Olen toiminut keikkatyöläisenä kaupankassalla, Hesburgerissa kassalla muutaman päivän, postissa on tullut hetken oltua sekä lukuisia muita lyhyen aikaa kestäviä töitä. Olen tehnyt edellä mainittujen töiden ohella kosmetiikkamyyjän hommia kunnes paikka vakinaistettiin. Koska kosmetiikkamyyjäksi mentäessä minulla oli alan koulutus joten sain suoraan 3. vuoden palkkaa. Työskenneltyäni 2-vuotta palkkani nousi suoraan 5. vuoden palkkaan.
  Mielenkiintoisia työkokemuksia sinulla!

 7. Todella kiinnostava postaus, kyllä sitä vaan on niin utelias, että toisten työhistoria ja tulot kiinnostaa 😀

 8. Hauska ja melko rehellinen postaus! En muista lukeneeni vastaavia aikaisemmin. Ymmärrän, että sopimukset ovat sopimuksia, mutta siitä huolimatta tuo viimeinen kohta oli myös minulle vähän sellainen ns. huono kirjan lopetus. Harmi, olisi kiinnostavaa tietää myös tämän ”tarkoin varjellun” alan palkkatietoja. Työ siinä missä muutkin. 🙂

  http://pisteitaruudulla.blogspot.fi/

  • Moi! Oon samaa mieltä – olisi kiva että bloggaajien palkat olisi vähän paremmin tiedossa olevia juttuja. Ehkä tähän asiaan tulee muutos jossain vaiheessa! 🙂

 9. Monipuolinen työhistoria sulla 🙂 Itsekin on tullut tehtyä vähän kaikenlaista hommaa ja tällä hetkellä pyörittelen monia, monia kuvioita somen, toimiston, asiakastyön ja oman blogin ympärillä. Pysyy ainakin mielenkiinto yllä kun on niin paljon erilaisia juttuja työn alla 😀

 10. Jäätelökioskilla olin yhden kesän keräämässä leirikoulua varten rahaa, olin yks aktiivisimmista ”myyjistä” ja sain leirikouluun lisärahaa 200€. Lääketehtaalla olin pakkaajana alaikäisenä, palkka tais olla jotain 7€ luokkaa tunnissa. Joku kesä yritin jakaa lehtiä, oli karseeta. Palkkaa en edes muista, kun vitutti niin paljon. Olin siivoustöissä, palkat oli 5€-12€ luokkaa, riippuen firmasta ja kokemuksesta. 5€ palkalla en tosin tehnyt kuin pari hommaa, oli ihan typerää. Viimeisimmässä siivoustyössä mulla oli kk-palkka, johon tuli välillä palkkiotakin, kk-palkka tais olla 1350€ ja sain käyttää firman autoa tai otin kilsakorvaukset. Lisäksi olin haastattelijana telemarkkinointiyrityksessä, aluksi palkka oli about 12€/h, mutta yllättäen kun vuosi vaihtui, homma muuttui provisiopalkkaukseen ja koska haastatteluita ei ollut, jätin hommat. Keikkatyönä tein haastattelujen purkua, ns. ”koodausta” ja siitä hommasta maksettiin muistaakseni 11€/h. Kaupan alalla tein duunia ensin Kelan kautta, lopulta olin myymäläpäällikkösijaisena ja tein hommia 30h/vko, palkka oli 3v tasolla. Nyt edelleen kaupan alalla, tuntipalkka päälle 12€ plus kaikki kiva lisä, mitä voi saada nykyään, kun on vapautetut aukiolot. Töitä tälläkin hetkellä 30h/vko. Ikää 31 ja aloja ihan mukavasti koettuna.

  Tällaiset on aina kiinnostavia tekstejä, hihii 🙂

  • Kiitos kommentista! 🙂 30h viikossa on varmaa kiva, jää vähän enemmän vapaa aikaa. 🙂 Kiva kuulla!

 11. Mun työhistoriaa: 16-18 -vuotiaana kassalla, sain 7-10€ tunti, sitten hesburgerissa vuoden lukion ohella ja siellä taisi myös olla 9€ tunti. Jouluisin tein aina kiireapulaisen hommia Citymarketissa. Olin myös parikymppisenä kaksi kesää toimistosihteerinä, palkka 1800€ kuussa. Sen jälkeen yhden kesän jätskikiskalla ja 10€ tunti. Viimeisimpänä sain luokanopettajan työtä, jossa nyt palkka 2600€ kymmenen vuoden jälkeen valmistumisesta.

 12. Vanha postaus mutta kommentoin silti. Pakko ihmetellä mikset voi sanoa nykyistä ansiotasoasi vaikka kaikki muut olitkin luetellut. Eikä kukaan ole yksittäisistä blogiyhteistöistäsi saamistarahallisista korvauksista kiinnostunut vaan kokonaisansioista. Mikset voinut laskea vaikka puolen vuoden keskiansioita blogista tienaamistasi tuloista ja laittaa sitä näkyville. Vai kieltääkö sopimukset muka senkin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 17
Tykkää jutusta