Työelämän ulkonäköpaineet – mitä voi vaatia?

Tänään aiheena meikittömyys, työelämän ulkonäköpaineet sekä uusi vlogi. 🙂

Nykyään meikittömyys on minulle aika luonnollinen tila – kotona tulee vietettyä paljon aikaa, joten päiväni saattavat usein kulua ilman meikkiä rönttöisissä vaatteissa. Välillä tosin tekee mieli hieman laittautua, usein kyllä vasta silloin jos olen lähdössä jonnekin.

Joskus minulla oli todella epävarma olo ilman meikkiä – lapsena tummien silmienalusten takia ja myöhemmin vaaleiden kulmakarvojen. Nykyään tummat silmänaluset eivät enää niin häiritse, olen jo niin tottunut niihin. 😀 Kesäisin näytän sitten hieman pirteämmältä, kun iho saa vähän väriä. Kulmakarvojen ”ongelman” ratkaisin kestopigmentoinnilla, joka oli erittäin hyvä ratkaisu!

Tietenkin olisin voinut pitää vaaleat kulmani mukisematta, mutta en nähnyt mitään syytä olla kokeilematta kestopigmentointia. En ole koskaan niin innostunut ripsien pidennyksistä herkkien silmieni takia, mutta kestopigmentointi on mielestäni erittäin jees (vaikka lopputulos jännittikin aika tavalla, pigmentoija ei puhunut ollenkaan suomea ja englantiakin huonosti. :D) Pigmentointi on kylläkin jo vähän haalistunut. Postauksen voit aiheesta lukea täältä.

Olen viime aikoina miettinyt paljon ulkonäön vaikutusta työelämään; useissa työpaikoissa vaaditaan siistiä ulkomuotoa. Itse ajattelen siisteyden kertovan hyvästä hygieniasta ja puhtaudesta – puhtaat vaatteet ja hiukset jne. Valitettavan usein siisteydellä tarkoitetaan edellä mainittujen lisäksi myös meikkiä.  Meikitön ei kelpaa, muttei myöskään liian meikattu.

ulkonäköpaineet

ulkonäköpaineetSiistiä ulkomuotoa saa toki vaatia; useimmille puhtaus ja hyvä hygienia ovat itsestäänselvä asia. Sen sijaan muut vaatimukset ovat minusta epäreiluja. Meikitön ei ole mielestäni todellakaan sama kuin epäsiisti ja on mielestäni erittäin harmi, että moni tuntuu edelleen ajattelevan näin. Meikkaamista ei välttämättä suoraan vaadita, mutta kuitenkin annetaan ymmärtää sen olevan suotavaa. Tässä yksi artikkeli aiheesta. Artikkelissa puhutaan ylipäätänsä työelämän ulkonäkövaatimuksista; urheiluliikkeen myyjän tulee olla sporttinen ja lentoemännän kaunis. Tullaankohan työpaikkojen ulkonäkövaatimuksista pääsemään koskaan eroon?

En itse esimerkiksi ajattelisi meikittömästä kosmetiikkamyyjästä yhtikäs mitään – tuskin edes huomaisin asiaa. Mielestäni jokaisen pitäisi saada olla meikitön tai runsaammin meikattu, myös työpaikoilla. Olisi kiva saada aikaan keskustelua tästä, kerro siis oma näkemyksesi; ovatko työelämän ulkonäköpaineet lisääntyneet viime vuosina? Mitä saa vaatia ja mitä ei? Omasta mielestäni ulkonäköpaineet ovat lisääntyneet kaikilla elämän osa-alueilla – ei pelkästään työelämässä.

Sitten päivän vlogiin; päätin kuvata Youtubeen 5 minuutin meikkihaaste -videon. Tuota video katsoessa tuli kyllä sellainen olo, että voisi olla aika alkaa panostamaan meikkaamiseen enemmän. Sen verran oli ronskit otteet tuossa meikkivoiteen levityksessä. Tuli tuossa tehtyä myös aika monta meikkimokaa jos niin voi sanoa. 😀 Jos aikaa on enemmän niin meikkaan kyllä hitusen huolellisemmin, mutta en paljoakaan! Jos tykkäsit videosta niin olisi tosi jees jos tilaisit mun kanavan Taru Mari. En tiedä miksi se laittaa videon alkamaan 3 minuutin kohdalta, mutta sen saa itse kelattua alkuun. 😀

Mukavaa keskiviikkoa!

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Power of makeup?

Madara luonnonkosmetiikka

En ole sairas jos mulla ei oo meikkiä

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta