Onko unelmatyön tavoittelu epärealistista?

Mikä on sun unelmien työ? Näyttelijä, laulaja, vai lääkäri? Tuntuvatko haaveesi epärealistisilta?

Monesti jos ihminen haaveilee ammatista, jossa työllistyminen on hankalampaa kuin monessa muussa työssä, häntä ei tueta haaveessaan. Hänelle saatetaan sanoa ”sillä alalla ei ole töitä”, tai ”sinne on vaikeaa päästä”. Usein henkilöä kehotetaan jopa luopumaan haaveestaan ja tyytymään johonkin muuhun.

On totta, että työllistyminen on tällä hetkellä hankalaa. Toisaalta, en muista koskaan kenenkään puhuneen aikakaudesta, jossa töitä olisi helppo löytää. Sellainen kuitenkin lienee ollut joskus jopa minun elinaikanani. Joskus tuntuu, että ”pitäisi” ikään kuin varmuuden vuoksi hankkia helposti työllistävä ammatti, vaikka se ei olisi se ykkösjuttu tai pahimmassa tapauksessa se ei kiinnostaisi lainkaan.

Mielestäni työtä ei voi valita pelkästään sen perusteella, että alalla on paljon töitä. Valitettavasti se näkyy sitten työn jäljessä, jos ei oikeasti nauti siitä mitä tekee. Yleensä myös jos tekee intohimoisesti jotain, on mahdollisuus työllistyä alan hommiin, koska hommaan panostaa täysillä mikäli se kiinnostaa. Työnantaja palkkaa yleensä mieluiten henkilön, josta huokuu aito kiinnostus työhön kuin sellainen, joka on hommissa vain koska ei keksinyt parempaakaan.

Unelmien työ

Unelmien työ

On hyvä muistaa, ettei mikään ammatti ei takaa duunia. Se vasta harmittaisi jos opiskelisi ”varmasti työllistävän” ammatin itselleen, josta ei olisi niin kiinnostunut edes ja jäisi silti työttömäksi. Joku myöskin saa aina duunia siltä alalta, jolla ”ei ole töitä”.

Ymmärrän, että läheiset kokevat helposti tarvetta palauttaa astronautin ja ihmistykinkuulan urasta haaveilevan ihmisen maanpinnalle. Mikäli ”vaikeasta” urasta haaveileva tiedostaa ammatin varjopuolet, mielestäni läheisten tai kenenkään muun ei ole järkeä yrittää unelmaa estellä tai ohjailla. Jokaisen pitäisi saada tehdä päätöksensä itse. Mikäli haastavaa uraa tavoitteleva ei onnistukaan tavoitteessaan ja päättääkin lähteä toiselle alalle, hän ei ainakaan ala miettimään jälkeenpäin mitä jos. Hänen ei myöskään tarvitse ”syyttää” ketään unelmansa estämisestä. Hän voisi olla tyytyväinen, että tavoitteli unelmaansa, vaikkei onnistuisikaan. Mikäli ”vaikeaa” uraa tavoitteleva henkilö toteuttaakin unelmansa ja työllistääkin itsensä unelmatyöllään, hän kiittää itseään että teki niin kuin itse halusi.

Unelmien työ

Unelmien työ

Kannustan jokaista ottamaan selvää, mitä omaan unelmatyöhönsä pääseminen vaatii. Jokaisen on punnittava, onko unelman tavoitteleminen kannattavaa ja onko valmis tekemään sen vaatiman työn. Mahdollisesti samalla joutuu luopumaan joistain asioista. Mitä epätodennäköisempää työllistyminen on, sitä enemmän kannattaa miettiä, mistä on valmis luopumaan unelmansa vuoksi. Mielestäni jos nautttii nykyisestäkin työstään, mutta joku muu olisi ehkä vähän kivempaa ja unelman saavuttaminen vaatisi todella suuria uhrauksia, kannattaa harkita vielä. Jos kuitenkin tuntuu, ettei nykyinen työ ole se oma juttu, kannattaa mielestäni tavoitella jotain muuta. Ihmisen työikä on pitkä ja työ vie suuren osan ajasta. Sen takia olisi hyvä, että työstään nauttisi. Haluan uskoa, että unelmien työ on jokaisen saavutettavissa.

Joku sitä unelmatyötä kuitenkin tekee ja myös sinä voit päästä siihen 🙂 Millainen on sun unelmien työ?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miksi paska blogi menestyy? Bloggaajan viikko – mitä siihen kuuluu? Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Paljastuksia bloggaamisesta! Feikit somettajat – missä menee raja? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Kohti unelmaduunia! Bloggaaminen – itsekeskeisten tyttöjen harrastus? Irtisanouduin työstäni

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta