Uskalla epäonnistua

Avauduin toissa päivänä senhetkisistä fiiliksistäni ja ihmettelin että miksi sitä on puskenut itseään väkisin suuntaan, jonka tietää olevan väärä. Jäin pohtimaan asiaa tarkemmin ja veikkaan että ainakin osittain kyse on ollut epäonnistumisen pelosta; mitä jos epäonnistun ja jään tyhjän päälle? Mitä jos sitten kaduttaa ettei mennyt sitä tuttua ja turvallista reittiä mitä äiti/isä tai joku muu suositteli? Miten monesti asioita jääkään tekemättä, koska ajattelemme ettemme onnistu tai pelkäämme mokaavamme? Miten paljon tuhlaamme omaa talenttiamme ja kykyjämme vain siksi että pelko päättää puolestamme? Mitä tuhlausta – Uskalla epäonnistua!!!

Jossain vaiheessa kyllästyin tähän. Hitto vie kun kyllästyin siihen, että muut menevät ja tekevät ja minä nuolen näppejäni sivussa. Kyllästyin olemaan se tyyppi vailla riittävää uskallusta ja se joka ei uskaltanut ottaa haasteita vastaan. Päätin muuttaa asian laidan; aloitin näyttelemisen, vaikka koin aluksi esillä olemisen ahdistavaksi. Menin laulutunneille, vaikka laulussani ei muka ollut säveltä. Aloin kertomaan mielipiteeni ääneen ja olemaan oma itseni, vaikka siitä seurasi silmien muljauttelua kerran jos toisenkin.

Uskalla epäonnistua

Uskalla epäonnistua

Uskalla epäonnistuaEnkä ole sitä päivääkään katunut. Olen uskaltanut yrittää. Joskus olen herättänyt hilpeyttä, mutta kyllä niinäkin kertoina olen toisinaan myös onnistunut. Joskus on tullut epäonnistumisia, mutta ne kerrat ovat aina opettaneet ja olen saanut motivaatiota kehittää itseäni. Onnistumisetkin olisin totaalisesti missannut, jos en olisi viitsinyt edes yrittää. Nykyään tulee enemmänkin naurettua omille epäonnistumisilleen (jos niille vain suinkin voi nauraa!).

Haluan siis sanoa sinulle; uskalla epäonnistua! Mieti mitä kaikkea voit saada aikaiseksi vain kokeilemalla ja uskaltamalla! Toisinaan pelkäämme myös aivan turhaan – pelkomme eivät aina ole kovin realistisiakaan. Epäonnistuminen ei ole niin vakavaa ja voit oppia siitä paljon. Opit luottamaan itseesi vaikeissa tilanteissa ja menemään mukavuusalueesi ulkopuolelle. Kuten tuossa jo sanoin, kehittyminen ja onnistuminen tulee yleensä niiden epäonnistumisten kautta. Vanha klisee kertoo myös että ihmiset katuvat tekemättä jättämiään asioita enemmän kuin niitä tehtyjä. 😉

Uskalla yrittää ja uskalla epäonnistua, äläkä anna pelon määritellä tekemisiäsi!

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

”Jokainen oman onnensa seppä”

Kun tunnet itsesi luuseriksi

Jos vain kehtaisin

Taru

2 vastausta artikkeliin “Uskalla epäonnistua”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta