Raskaus alle vuoden seurustelun jälkeen

Karoliinan tämä postaus herätti minut miettimään parisuhteita ja sitä missä tahdissa on hyvä edetä. Mielestäni ei ole mitään kaikille sopivaa tahtia. Elämä ei aina mene tietyn kaavan mukaan ja kaikki riippuu tilanteesta; onko kaksi harkitsevaista ihmistä parisuhteessa vai kaksi riskinottajaa, mikä on yleinen elämäntilanne, onko suhteessa ollut suuria vastoinkäymisiä jne. Faktahan on että ihmiset etenevät parisuhteissa omaan tahtiinsa; toiset seurustelevat vuosia ennenkuin muuttavat yhteen, toiset menevät naimisiin ennen kuin vuosi seurustelua tulee täyteen ja sitten ovat ne pariskunnat ketkä saavat raskausuutisia ennen vuoden seurustelua ennenkuin edes asuvat yhdessä. Minä ja mieheni kuulumme tähän uusi suhde ja raskaus -ryhmään

uusi suhde ja raskaus

Uusi suhde ja raskaus – tuhoon tuomittua?

Hassua kyllä mutta emme oikeastaan ajatelleet että raskaus olisi parisuhteen kannalta liian aikainen. Raskaus tuli iloisena pienimuotoisena yllätyksenä. Toki sitä raskausaikana kävi päässään kaikenlaisia skenaarioita läpi, mutta mielestäni se on täysin normaalia suureen elämänmuutokseen valmistautumista. En missään vaiheessa pelännyt että mitä jos eroamme kun saamme lapsen. Luotimme enemmän fiilikseemme ja toisiimme. Hyvin meillä on mennyt ja suhteemme on vain vahvistunut. Liika epäily ja pelko aiheuttaa vain stressiä kaikille.

uusi suhde ja raskaus

uusi suhde ja raskausOnhan se tietysti pienimuotoinen riski hankkia lapsi tuoreeseen suhteeseen tai mennä pian tapaamisen jälkeen naimisiin, mutta riskejä ne ovat joka tapauksessa. Mikään ei takaa että suhde kestäisi vaikka odottaisi vuosia. Tietysti pitää miettiä tulevan lapsen etua ensisijaisesti, mutta jos kaikki tuntuu hyvältä ja pari kokee olevansa valmiit vanhemmiksi, en näe syytä odottaa vuosia vain sen takia että suhde on tuore. Vaikka vatvoisit ja veivaisit vuosikaudet et silti saa mistään varmuutta mihinkään. Ainoa varmuus, jonka voit saada on oma tunteesi; se tulee joissakin suhteissa aiemmin, joissain myöhemmin ja joissain ei koskaan. Elämässä on läsnä jatkuva epävarmuus ja sen mukaan täytyy vain elää.

 

Tiedän pareja jotka ovat seurustelleet kymmenen vuotta, menevät naimisiin ja eroavat alle vuoden kuluttua. Tiedän myös pareja, jotka ovat edenneet pikavauhtia ja ovat yhdessä edelleen. Näitä asioita ei voi ikinä etukäteen tietää ja siksi kannattaa luottaa omaan fiilikseensä. Jos ero tulee, niin se on tullakseen. Sitä ei kannata etukäteen pelätä; turha stressi ja pelko usein juuri aiheuttaa suhteeseen ongelmia. Elämä on lyhyt ja jos suhde tuntuu hyvältä ja oikealta se usein on sitä.

uusi suhde ja raskausEn nyt tarkoita että jokaisen pitäisi lisääntyä heti kun mukava tyyppi osuu kohdalle tai karata naimisiin ulkomaille. Olen minäkin joskus edennyt aikaisemmassa suhteessa nopeasti ja erosimme aika pian. Mutta olen vain tyytyväinen että sain tietää suhteen todellisen laidan aikaisin enkä hukannut vuosia siinä. Suhdeasioissa ei usein kuitenkaan pitkälle pötki pelkällä järjen voimalla ja siksi onkin tärkeää luottaa fiilikseen ja puhua näistä asioista kumppanin kanssa. Kukaan muu ei voi tietää milloin on oikea aika edetä suhteessa, sen tiedätte vain sinä ja kumppanisi. Muulla ei olekaan väliä.

Etenettekö te suhteissanne nopeasti vai hitaasti? Onko siellä joku muu jolle tämä uusi suhde ja raskaus -tilanne on tuttu? Kuinka teidän kävi?

 

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

 

Lue myös:

Vihkisormukseen tuli reikä!Paljon maksoi mun häämekko? – rahapäiväkirja Meidän parisuhteen salaisuus x 9 14 parasta asiaa miehessäniMiksi rakkaus loppuu lapsiperheessä? Pitkä parisuhde vai monia kumppaneita? Haluan avioehdon – enkö luota parisuhteeseen? 8 faktaa meidän parisuhteesta! Erotaanko nykyään liian helposti?

Taru

3 vastausta artikkeliin “Raskaus alle vuoden seurustelun jälkeen”

 1. Sepä olisikin hienoa, jos olisi kristallipallo, jolla näkisi, miten tulevaisuus menee, ja kestääkö suhde 😀 Olen kanssasi samoilla linjoilla, että oman fiiliksen mukaan on mentävä, ja jos tulee takkiin, niin silloin tulee takkiin. Ja siitäkin selvitään.

  Itse olen ehkä kuitenkin enemmän sellainen hidas etenijä, vähän semmoinen hiljaa hyvää tulee -tyyppi. Tosin olen ollut mieheni kanssa jo niin pitkään yhdessä, että en tiedä minkälainen seurustelija olisin nyt, jos sinkuksi joutuisin..

 2. Oon aika pitkälti samaa mieltä. Hyvä ”mittari”, tai no mittari on väärä sana, mutta hyvä etappi on mielestäni yhdessä asuminen. Se kertoo aika paljon ihmisestä, millainen hän on kotona. Ja varsinkin toisen kanssa. Yhteisen elämän näkee siinä mielestäni parhaiten, kun asuu toisen kanssa. Silti se ei estä, etteikö voisi vaikka heti muuttaa yhteen, siitä vaan! Kyllä se oma sydän kertoo paljon asioita, jos sitä kuuntelee. Ehkä neuvoisin, että ennen lapsia olisi hyvä kokeilla yhdessä asumista 😉 Mutta kyllä omassa suhteessa on viisain, ketään muuta ei kannata liikaa kuunnella, oikeastaan  missään asiassa. Kiva postaus! 🙂

 3. Lily pompsautti sun postauksen mulle ehdotukseksi, varmaan syystä että raskaus 🙂 Onneksi pompsautti.

  Hyviä ajatuksia ja oon aivan samoilla linjoilla. 4kk deittailun jälkeen mieheni muutti Yhdysvaltoihin ja vaikken ihan heti seurannut pysyvästi perässä, oli pitkien Skypepuheluiden kautta meille itsestäänselvyys että naimisiin mennään. Häitä juhlittiin alle 1,5v ensitapaamisesta ja raskaaksi tulin SAMANA PÄIVÄNÄ kun muutin virallisesti saman katon alle tänne kauas 😀

  On inhottavaa, kuinka jotkut oman kokemuksen ns. syvällä rintaäänellä tuomitsevat muita tai näkevät muiden tavan vääränä sillä itse pitäytyvät uppiniskaisesti perussuomalaisessa (anteeksi huono kärjistys mutta esim täällä jenkeissä ei tämä todellakaan ole tapana), seurustelua 3 vuotta, yhdessä asumista 5 vuotta, kihlat 2 vuotta, häät ja lasta yritetään häiden jälkeen. Toivon että kaikki osaisi olla onnellisia toisten onnesta!

  ihana blogi sulla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta