Elämäni huonoimmat päätökset x 10

*Sisältää mainoslinkkejä

Viime perjantaina listasin blogissani Elämäni parhaita päätöksiä. Vaikka kyseisessä tekstissä muistuttelin itseäni siitä, ettei valintojaan kannata jäädä surkuttelemaan, aion silti tässä postauksessa tuoda esiin niitä huonoja valintoja. Tässä listauksessa on jälleen kerran niitä valintoja, jotka tulivat kohtuullisen pohdinnan jälkeen mieleen – varmasti niitä huonompiakin löytyy. 😀 Onneksi aika monelle näistä voi jo nauraa – elämäni väärät valinnat voisivat olla paljon pahempiakin.

väärät valinnat

väärät valinnat
Mekko (saatu*): TÄÄLTÄ Koodilla TARU20 saat 20% alennusta Ivyrevelin tuotteista, verkkokauppaan pääset osoitteesta: www.ivyrevel.com 

Elämäni huonoimmat päätökset x 10

Olen tehnyt aivan liikaa asioita, siksi että muka täytyy. Tuonkin ajan olisi voinut käyttää tehden, mitä oikeasti haluaa. Tuntuu, että vasta 25-vuotiaana sitä alkoi luottaa omaan päätöksentekokykyynsä kunnolla.

Lukioon meneminen. Meidän silloisen opon sanoma meni about näin: ”Jos et tiedä mitä haluat tehdä hautaan asti, mene lukioon niin saat miettimisaikaa!”, sekä ”Jos haluat yliopistoon, mene lukioon”. Harmi etten tuolloin tajunnut, että myös ammattikoulusta voi päästä yliopistoon tai joillekin aloille jopa täysin ilman pohjakoulutusta ja että hei, ammattia voi myös vaihtaa. Kaiken kukkuraksi olin lukion jälkeen aivan yhtä pihalla. 😀 Koen edelleen sen olleen itselleni täyttä ajanhukkaa.

Karppaaminen. 😀 Kokemuksestani olenkin kirjoittanut tekstin Kannattaako karpata?

Hiusten lyhyeksi leikkaaminen aikoinaan. Kaduin sitä välittömästi. Sen jälkeen, en ole koskaan ikinä edes harkinnut moista. Olen niin kiintynyt pitkiin hiuksiin.

Teininä tietyssä porukassa liikkuminen. Nykyään ajatuskin puistattaa, ties mihin ongelmiin sitä olisi voinut joutua. Onneksi tuo vaihe kesti alle vuoden.

väärät valinnat

väärät valinnatKaloreiden laskeminen. Täysin turhaa!

Omilleen muuttaminen 19-vuotiaana. Nyt koen että olisi ollut paljon fiksumpaa asua kotona vähän pidempään, käydä koulut loppuun, kerätä säästöjä ja muuttaa sitten suoraan omistusasuntoon. Muuttaessani pois kotoa, minulla oli pahin teini-ikä päällä ja tein ratkaisun aika hätiköidysti. Toisaalta pieni hajurako vanhempiini paransi silloisia, hitusen kireitä välejämme.

Yläasteikäisenä olin todellinen nirppanokka! Hävettää oma silloinen käytös. 😀 Toisaalta, ehkä hölmöys suotakoon kasvaville nuorille…

Olen joskus tehnyt työtä aivan naurettavaan polkuhintaan – ei kiitos enää. Tästäkin aiheesta olen kirjoittanut: Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun!

Hiusten värjääminen punaiseksi. Tämän olen tehnyt vieläpä todella monta kertaa ja joka kerta olen todennut, ettei se ole oma juttu. Olen myös liian laiska ylläpitääkseni väriä hyvänä.

Sellaisia huonoja päätöksiä. Onneksi nämä eivät ole mitään maata kaatavia. Voi olla, että ne kaikista huonoimmat päätökset ovat vielä edessäpäin, who knows.

 Mitkä on oman elämäsi huonoimmat päätökset?

Vaikuttavatko väärät valinnat elämääsi vielä tänä päivänä?

Kuvat: Jutta Hirsimäki, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Tämän elämän aikana haluan…5 ällöttävää tapaani Vauva söi ranskalaisia, soittakaa poliisi! Miksi paska blogi menestyy? Älä ole oma itsesi, ole positiivinen ”Sillä alalla ei oo töitä” Mitä ajattelen juuri nyt – ilman sensuuria! Oudot tapani x6 Asia jota kadun

Taru

3 vastausta artikkeliin “Elämäni huonoimmat päätökset x 10”

  1. Ei ihan liity aiheeseen, mutta ”Harmi etten tuolloin tajunnut, että myös ammattikoulusta voi päästä yliopistoon tai jopa täysin ilman mitään pohjakoulutusta” whaaat! 😀 Eikös yliopisto vaadi lukion tai amiksen?

    • Joillekin aloille voi, en nyt muista mihin kaikkiin pystyi päästä mutta ainakin taidealoille. Jos on poikkeuksellisen lahjakas. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta