Kun pitäisi tehdä päätöksiä

Ajattelin pitkästä aikaa kirjoitella rehellisiä kuulumisia. Rehellisesti sanottuna, viime viikko oli aika …noh, tunteiden täyteinen hyvässä kuin pahassa. Olen miettinyt viime aikoina jonkin verran (liikaa!) tulevaisuutta ja stressannut siitä. Päätöksiä pitäisi pikkuhiljaa alkaa tekemään. Tai ainakin siltä minusta tuntuu. Toisaalta ei pitäisi mikään kiire olla minnekään. Silti minulla on kova kiire, olen aikamoinen hätähousu. En kestä sanontoja hiljaa hyvä tulee ja kaikki aikanaan, vaikka ne ihan viisaita sanoja ovatkin. Mottoni kuuluu enemmänkin kaikki mulle heti nyt. Harvemmin se elämässä vain menee niin, varsinkin ne parhaat asiat vaativat kypsymistä. Jään pian taas hoitovapaalle. Tiedostan kuitenkin ettei sekään kestä ikuisesti ja pieni paniikki alkaa iskeä, työtä, koulua vai molempia? Missä milloin mitä? Vaikeat päätökset ovat edessäpäin.

Vaikeat päätökset, vaikeat valinnat, elämänvalinnat, tulevaisuuden valinnat, miten valita oikein? tulevaisuus, elämä, työ, opiskelu, hoitovapaa, äitiys

Vaikeat päätökset, vaikeat valinnat, elämänvalinnat, tulevaisuuden valinnat, miten valita oikein? tulevaisuus, elämä, työ, opiskelu, hoitovapaa, äitiys

Vaikeat päätökset, vaikeat valinnat, elämänvalinnat, tulevaisuuden valinnat, miten valita oikein? tulevaisuus, elämä, työ, opiskelu, hoitovapaa, äitiys

Minulla on siis muutama vaihtoehto mitä aion tehdä, mutta en osaa päättää! Olen aika tunteellinen ihminen ja tunteeni voivat heitellä saman päivän aikana laidasta laitaan ja mieli muuttua täysin tietyn asian suhteen. Tylsän järkeviä päätöksiä on tullut tehtyä, mutta tunteiden valtaan olen heittäytynyt pääosin omalla kotisohvallamme, haha. Sanoin miehelle että kaikki typerät pelot saavat minut epäröimään vaihtoehtoja ja hän antoi neuvoksi että kirjoitan kaikkien vaihtoehtojen plussat ja miinukset ylös ja sitten poistan vain ne miinukset (eli pelot) ja mietin missä vaihtoehdossa on parhaat plussat.

Tiedän että välillä päätöksiä pitää vain tehdä eikä niitä voi jäädä veivaamaan ikuisuuksiksi. Eikä ne skenaariot ja mahdollisuudet mihinkään muutu vaikka millaisia ajatusketjuja päässään vääntäisi. Asioita nääs ei voi etukäteen nähdä. Mutta huoh, on tämä aikamoista veivaamista. Ihmismieli on niin kummallinen; tietää että joku asia on näin ja piste, mutta silti sitä saattaa tehdä asioista oman päänsä sisällä turhan hankalia. Pitää kokeilla tuota miehen antamaa vinkkiä, mutta kysyisin vielä teiltä; miten olette saaneet vaikeat päätökset tehtyä? Olisi myös supermahtavaa kuulla teidän tarinoita aiheesta!

 

Olisi kiva kuulla omia kokemuksiasi – miten tehdä vaikeat päätökset ja valita oikein?

Seuraa Facebook & Instagram

Lue myös:

Lifestyleblogimainen avautuminenHukassaRäväkkä ei ole sama kuin töykeäUnohda häpeä ja katso mitä tapahtuuSaako mistään enää mitään irti?Irtisanouduin työstäni!Keskeytin koulun – tuleeko minusta lusmu?5 asiaa, joita en olisi halunnut oppia kantapään kauttaRyhdyin yrittäjäksi – miten menee?

Taru

2 vastausta artikkeliin “Kun pitäisi tehdä päätöksiä”

  1. Hei Taru! Todella hyvä postaus taas. Kun minulla on ollut vaikea päätös tehtävänä tai päätös, joka toisi eteeni sekä paljon hyvää, mutta mukanaan myös itselleni vaikeita asioita, niin olen pyrkinyt ajattelemaan asiaa pala kerrallaan. Tarkoitan, että yritän hyväksyä myös ne vaikeilta ja todellakin pelottavilta tuntuvat asiat ja koetan saada ajatukseni pikkuhiljaa käännettyä niin että menisin ”kaikki järjestyy”-asenteella. Taru, uskon sinun olevan vahva persoona, joten älä anna pelkojesi vallata ajatuksia. Niinkuin poikaystäväsi kehoitti, niin positiivisten asioiden valta saa myös vaikeat asiat tuntumaan helpommilta. Paljon tsemppiä tulevaa! Täällä pidetään sulle peukkuja, mitä ikinä päätätkin!

  2. Kiitos ihanasta kommentista.<3 Onneksi täällä on niin viisaita lukijoita! Varmaan kirjoittelen sitten taas kun asiat selkenee. Kivaa viikkoa!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta