Vastustuskykyä parantavat vinkit – täyttä huuhaata?

Vastustuskyky paremmaksi, mutta miten? Siinä kysymys, jota moni miettii  ja jonka olen itsekin monia kertoja googlettanut.

Olen aina ollut perusterve ja minulla on ollut hyvä vastustuskyky, enkä ole nuorempana hirveästi flunssia sairastellut. Neljä vuotta sitten sairastuin poskiontelontulehdukseen, johon söin antibioottikuurin. Oloni parani, mutta kolmen viikon päästä olin taas kipeänä. Paljastui että tulehdus ei ollut lähtenyt ja sain vieläkin pidemmän antibioottikuurin. Tästä eteenpäin olin kaksi vuotta 3 – 6 viikon välein flunssassa. Eikä se ollut mikään pieni flunssa vaan sellainen, että oli aina pakko pitää puolentoista- kahden viikon treenitauko ja olo oli huono. Ei paljoa naurattanut. Kävin verikokeissa ja kaikki oli kunnossa. Lääkärit sanoivat, että joskus näitä kierteitä vain tulee ja kehottivat syömään maitohappobakteeria.

Antibiootit tuhoavat vastustuskykyä – ne tappavat niiden sairastuttavien bakteerien lisäksi vastustuskykyä ylläpitäviä bakteereja suolistosta. Muistan kun tuolloin vannoin, etten enää ikinä söisi antibiootteja jollei ole pakko. Tuona aikana tein kaikkeni parantaakseni vastustuskykyä; Otin paljon vitamiineja, söin haisevia valkosipulin kynsiä, join järkyttävän makuisia terveysjuomia ja ripottelin juomiini ruusunjuuriuutteita. Mikään ei auttanut ja aina se flunssa vain tuli uudelleen. Olin tuolloin todella epätoivoinen ja kyllästynyt; koin etten voi tehdä- tai suunnitella mitään, koska tiesin että kun flunssa alkaa, niin viimeistään kuuden viikon päästä olen samassa tilanteessa; tulossa kipeäksi juuri kun olen edellisestä toipunut.

vastustuskyky paremmaksi

vastustuskyky paremmaksiJossain vaiheessa tämä ”vastustuskyky paremmaksi” -projekti lähti vähän lapasesta. Eihän minulla ollut sairastaessani muuta tekemistä kuin pyrkiä katkaisemaan flunssakierre. Tiesin että asiasta stressaaminen ei ainakaan auta asiaa. Kokeilin välillä olla miettimättä koko asiaa ja elää kuin sitä ei olisi. Ei toiminut sekään.

Kun tämä oli jatkunut pari vuotta, tulin raskaaksi. Olin lukenut että raskausaikana kaikki taudit tarttuvat entistäkin helpommin. Mutta kappas vain, olin raskausaikana tasan kerran funssassa, vaikken todellakaan syönyt sen terveellisemmin, olin luopunut valkosipulin syönnistä ja muistakin tempuista. Kierre oli siis katkennut.

Pysyin terveenä, vaikken syönyt mitään vastustuskykyuutteita, enkä elänyt mitenkään erityisen terveellisesti. Viime syksynä minulla oli taas useampi flunssa putkeen, mutta sekin kierre katkesi ilman sen kummempia temppuja. Kieltäydyin ryhtymästä siihen rohtojen ja taikakeinojen etsimiseen, koska en itse ikinä ole havainnut minkäänlaista hyötyä niistä ja se yliyrittäminen aiheutti lisää stressiä.

vastustuskyky paremmaksiSiksi olenkin todella skeptinen kaikenmaailman pulvereille ja jauheille. Sain kuitenkin Ruohonjuurelta testiin tällaista Puhdistamon vastustuskykyuutetta ja olen tätä nyt syönyt, vaikka olenkin ollut terveenä. En siis tehosta osaa sanoa, en ainakaan kipeäksi ole nyt tullut, hahah. En siis odotakkaan tältä tuotteelta oikeastaan mitään, mutta en usko että siitä haittaakaan on. Voin sitten tulla kertomaan jos pysynkin yhtäkkiä kokonaisen vuoden terveenä käyttässäni tätä. 😉

Terveyden tavoittelu ei saisi mennä överiksi ja usein parhaaseen lopputulokseen pääsee vain olemalla stressaamatta ja elämällä perusterveellisesti. Silti jokin minussa haluaisi uskoa, että olisi olemassa jokin yksinkertainen keino pysyä lähes aina terveenä.

Onko sinulla mielessä kikka, jossa saada vastustuskyky paremmaksi?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Törkyinen ruokapäiväkirja

Proteiinivanukkaat testissä!

Herkullinen suklaa-mustikka smoothie

 

Taru

2 vastausta artikkeliin “Vastustuskykyä parantavat vinkit – täyttä huuhaata?”

  1. Voikun sellainen löytyisi..olen juuri kuvailemassasi kierteessä ja ollut jo useamman vuoden😔 poskiontelotkin leikattiin mutta flunssat vaan jyllää ja kaikki alkoi noista ab kuureista,seitsemän söin putkeen😔 aika neuvoton olen,tein jossain välissä juuri myös samaa että kokelin kaikki keinot parantaa vastustuskykyä,tuloksetta..enää käytössä vaan maitohapot ja perusvitskut, tulos sama..parhaillaan taas flunssassa,ottaa kyllä niin päähän tämä tilanne.

    • Osanottoni, se on todella hanurista. 🙁 Seitsemän kuuria on kyllä hirmuinen määrä. 🙁 Kyllä se vastustuskyky palautuu varmasti ennemmin tai myöhemmin, mutta ymmärrän että ottaa päähän! Onko sulla leikattu nielurisat? Kuulemma niiden leikkaaminen voisi joissain tapauksissa auttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta