Vauvalle vakuutus, kyllä vai ei?

woman-child-doctor-hospital-large.jpg

Raskausaikana minulle ei tullut edes mieleen sellaista asiaa kuin terveysvakuutus. Äitini suositteli ottamaan vauvalle vakuutuksen – minulla ja siskollanikin oli lapsena terveysvakuutukset. Ne olivat kuulemma hyödylliset, ainakin omalla kohdallani sillä lapsena minulla oli kokoajan korvatulehduskierre ja yksityiselle pääsi helposti korvien putkitukseen.

Haimme lapselle siis terveysvakuutusta, joka huom. kannattaa ottaa jo ennen syntymää. Mikäli vakuutusta hakee vasta myöhemmin lapsen synnyttyä, sitä ei välttämättä enää myönnetä mikäli jotain ongelmia vauvan terveydessä ilmenee. Yleisesti ottaen vakuutusta haetaan viimeistään kolme kuukautta ennen vauvan syntymää. Vakuutusta haettaessa täytetään tiedot raskaudesta – onko jotain poikkeavaa löytynyt ja kysellään äidin terveydentilasta yms.

Vakuutuksen hintaan vaikuttaa se, mitä kaikkea haluaa vakuutuksen kattavan ja mihin summaan asti haluaa tietyt sairaudet korvattavan. Yleisesti ottaen hyvä vauvan vakuutus maksaa joitakin satoja euroja. Itse valitsimme 100 € omavastuun eli summan joka maksetaan kerran vakuutuskaudessa itse, mikäli vakuutukselle tulee käyttöä.

red-school-blur-factory-large.jpg

Onko vakuutus ollut kannattava? Osan mielestä vakuutusta ei tarvita, koska julkinen terveydenhuolto on hyvä ja tarvittaessa yksityisellekin pääsee joitakin kertoja vuodessa vakuutuksenkin hinnalla.

Meidän kohdallamme vakuutukselle on kyllä tullut käyttöä ja tämä vaihtoehto on tullut paljon halvemmaksi. Mikäli meillä ei olisi ollut vakuutusta, olisimme joutuneet maksamaan aika suuria summia muun muassa Lastenklinikan osastojaksoista, tutkimuksista, yksityisistä lääkärikäynneistä sekä lääkkeistä. En ole laskenut paljon meillä olisi mennyt rahaa näihin kaikkiin ilman vakuutusta. Veikkaisin paria- kolmea tuhatta euroa ja lapsemme on alle vuoden ikäinen. Vakuutus on siis ollut meille todella hyödyllinen ja vaikka sitä ei olisikaan tarvinnut käyttää, olisin tyytyväinen että meillä on vakuutus, koska ikinä ei voi tietää. Olen ottanut vakuutuksen itsellenikin.

Oletteko te ottaneet vauvalle vakuutuksen ja onko siitä ollut hyötyä?

 

Seuraa blogia

Facebook

Bloglovin’

Blogit.fi

Blogipolku.fi

Taru

2 vastausta artikkeliin “Vauvalle vakuutus, kyllä vai ei?”

  1. Me otettiin ihan kunnon kallis vauvavakuutus jo odotusaikana, oikeastaan kalliimpi, kuin mikä näin opiskelijataloudessa olisi tuntunut mukavalta. Ajateltiin kuitenkin, että vaikka vakuutukselle ei tulisikaan käyttöä, niin maksaisimme kuitenkin mielellämme sen summen terveenä pysyvästä vauvasta. No, sitten oli ennenaikaisuutta, pitkä sairaalajakso, kalliita reseptilääkkeitä… Ei kyllä varsinaisesti kaduttanut se muutama satanen, jonka raskausaikana vauvan terveydenhoitoon sijoitimme.

  2. Itse en ole ottanut lapsilleni. Mutta tyttäreni otti vauvalleen, eikä ole katunut.
    Osallistu Riviera Maisonin arvontaan mun blogissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta