Mönkään mennyt maanantai!

Plaah! Totaalisen mönkään mennyt maanantai – tänään oli meidän päivää ”ilahdutti” vauvan vatsatauti. Aamu alkoi normaalisti, ja yhdeksän aikaan aloin laittamaan vauvaa ensimmäisille päikkäreille. Otin pesukoneen päältä tutin ja laitoin sen vauvan suuhun. Hetken päästä huomasin että pesukoneen päällä oli aavistus pesuainetta, mutta ajatellut mitään sen kummempaa.

Vauva meni päikkäreille, mutta uni oli todella levotonta ja vauvan pää tuntui todella hikiseltä. Toin hänet pois ja mittasin kuumeen – ei kuumetta. Vauva oli kitisevä ja väsyneen oloinen ja pelästyin että onko hän syönyt tutin mukana pesuainetta, koska hänen käytöksensä poikkesi selkeästi normaalista. En älynnyt soittaa Myrkytyskeskukseen, joten soitin hätänumeroon ja selitin tilanteen. Hätäkeskuspäivystäjä lähetti ambulanssin ja kehotti pitämään vauvan hereillä. Meni jonkin aikaa ja vauva rauhoittui, mutta hän oli koko ajan nukahtamassa. Jonkin ajan päästä ambulanssin henkilökunta tuli ja he kysyivät mikä pesuaine on kyseessä. Kerroin, ja hän soitti Myrkytyskeskukseen ja kysyäkseen onko aine vaarallinen. Sieltä vastattiin ettei aineesta olisi vaaraa, varsinkin jos kyseessä olisi ollut muutama hippu.

Vauvan vatsatauti, oksennustauti, vauva, lasten taudit, lasten sairastelu, sairastelu, vanhemmuus, äitiys, Stuff aboutHe lähtivät ja vein väsyneen vauvan takaisin nukkumaan. Vauvan uni oli edelleen levotonta ja jouduin monta kertaa käydä rauhoittelemassa häntä. Lopulta hän nukkuikin yli kolme tuntia ja ihmettelin sitä myös hieman. Kun hän heräsi yritin syöttää hänet koska edellisestä ruokailusta oli vierähtänyt jo aikaa. Mielestäni vauvan käytös oli edelleen omituista, hän oli jotenkin huonovointisen oloinen vaikkei kuumetta vieläkään ollut. Ruoka ei maistunut ja hän kitisi. Päätin viedä hänet vielä lääkäriin, koska mielestäni hän ei käyttäytynyt normaalisti. Sain onneksi ajan nopeasti.

Lääkärissä hänet tutkittiin ja hän määräsi verikokeita. Juuri ennen koetta lapsi yhtäkkiä oksensi, jota hän ei ole ikinä tehnyt (pukluja ei lasketa.) Tämän jälkeen hän vaikutti vain väsyneeltä eikä vieläkään syönyt. Lääkäri laittoi lähetteen Lastenklinikalle. Verikokeiden tulokset olivat kuitenkin normaalit. Lastenklinikalla lapsi oksensi taas, mutta muuten kaikki vaikutti normaalilta ja diagnoosiksi tuli vatsatauti.

Pääsimme kotiin nesteytysohjeiden kera. Nyt sitten seurailemme tilannetta. Tämän lisäksi huomasin päivän aikana, että omakin kurkku on todella kipeä ja olo nuutunut. Onneksi vauva voi tänään jo paremmin ja sain syötettyä pienen määrän sosetta ja juotettua nesteitä. Hän on myös jaksanut jo vähän touhuta ja leikkiä.

Vauvan vatsatauti, oksennustauti, vauva, lasten taudit, lasten sairastelu, sairastelu, vanhemmuus, äitiys, Stuff about

Toivottavasti teidän viikko on lähtenyt paremmin käyntiin! Vauvan vatsatauti ei ole mikään kiva juttu – onneksi se menee ohi nopeasti!

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Hedelmällisyystietokone ehkäisykeinona, suosittelenko? Hormonaalinen ehkäisy – ei enää ikinä Pilaako imetys rinnat? Toinen lapsi vai ei? Yhden lapsen äidillä ei ole oikeutta valittaa? Ankea, seksitön avioliitto Parjattu kuparikierukka – oma kokemukseni Vauva söi ranskalaisia, soittakaa poliisi! Miksi rakkaus loppuu lapsiperheessä?

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Mönkään mennyt maanantai!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta