Vauvavuosi toi silmäpussit

df98 (1 of 1).jpg

Nuo tuossa noin.

Olen joskus kuullut että vauvavuosi vanhentaa ulkonäköä. Pyh pah, ajattelin. En aikonut lihoa tai kurpahtaa muutenkaan!

 

Vauvavuosi on aivan lopuillaan, miten kävi tämän ”lupauksen”? No, en ole lihonut – päinvastoin, mutta miehen ottamia asukuvia katsoessani huomasin kauppakasseja muistuttavien bägien ilmestyneen silmieni alle. Kuittasin tämän vain yhden päivän asiana, ehkä olin nukkunut liian vähän edellisenä yönä? Seuraavat asukuvat tulivat ja kassit edelleen roikkuivat silmien alla. What has happened?

 

Minulla on aina ollut tummat silmänaluset. Kyse ei ole nyt niistä, vaan noista bägeistä. Aloin miettimään mikä on vauvavuoden aikana muuttunut – halusin selvittää syyn silmäpusseilleni.

 

df97 (1 of 1).jpg

Vaihtoehdot:

 

A.) Liian vähäinen uni. Tämä on minusta aika epätodennäköistä, sillä unikoulun pitämisen jälkeen vauva on nukkunut aika hyvin. Sanoisin että nukumme aika varmasti paremmin kuin tämän ikäisen lapsen vanhemmat keskimäärin. Tietysti uni on ehkä hieman katkonaisempaa – kerran tai pari yössä pitää yleensä käydä siirtämässä ahdinkoon ajautunut vauva takaisin hyvään nukkumisasentoon.

 

B.) Lisääntynyt stressi. Olen aina ollut vähän turhaan stressaava, enkä tiedä onko stressi voinut vielä jopa lisääntyä? Kenties kyllä? Pitäisi varmaan alkaa taas meditoimaan.

 

C.) Huonompi ruokavalio. Tämä voi olla todennäköistä? Ennen raskautta söin todella puhtaasti satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta. Nykyään syön myös aika terveellisesti, mutta kasvisten syönti on ainakin vähentynyt!!! Lisäksi nykyään menee useammin prosessessoidumpia ruokia ja ehkä myös piilosokereita jonkin verran? Jostain syystä en ole jaksanut kiinnitää ravintoon niin paljon huomiota.

df99 (1 of 1).jpg

 

D.) Vähentynyt veden juonti. Tämä on ainakin fakta! En tiedä miksi veden juonti tuntuu yhtäkkiä niin vaikealta asialta. Ennen sitä veti koko ajan ja täytti uuden pullon heti kun edellinen tyhjeni. Nykyään vedän huikan hanasta, kun ennen se oli puoli litraa pullosta.

 

Veikkaan siis että kyseessä on näiden kaikkien yhteisvaikutus. Otan tavoitteekseni nyt kadottaa bägit sinne mistä ne on tulleetkin. Helpointa lienee aloittaa veden juonnin lisäämisestä. Sen ei kuvittelisi vaativan suuria ponnisteluja. Seuraavaksi siirryn ruokavalion siistimiseen; ei sokeroituja kastikkeita eikä valmisruokia! Namusia syön muutenkin harvoin (köh köh, paitsi tällä viikolla. Pyörrän puheeni tästä postauksesta!). Aloin miettimään, miksi ei tee enää mieli syödä aivan niin terveellisesti kuin ennen? Yleensä välttelen sokeripommeja jo sen takia että niistä tulee huono olo ja terveellisestä ruoasta (ja treenistä!) tulee niin hyvä ja freshi olo.

 

Totuus on kuitenkin, että melkein mikään ei maistu tällä hetkellä suussani kovin hyvälle ja syöminen on vain ”pakollinen paha”. Sitten ajattelee että namuset ovat hyviä, syönpäs niitä. Jotenkin en ole pitkään aikaan saanut mitään kiksejä freshistä ruoasta. Jopa treeni tuntuu vähän löllöltä. Tuntuu että treenienkin suhteen olen päästänyt itseni liian helpolla enkä ole treennannut niin kovaa että saisin sen endorfiinipiikin. Äskenkin olin juoksulenkillä ja jalat tuntuivat hyytelöiltä ja vauhti oli hidasta lönköttelyä. Ei tee mieli rehkiä niin täysiä jostain syystä. Syy voi olla tosin siinäkin että olen helvetin kyllästynyt saliin ja juoksemiseen. Aina sitä sama punttien veivausta ja metsässä lönköttelyä. Mutta näistä voin avautua uudessa postauksessa ettei menisi liian pitkäksi tämä.

df1+0 (1 of 1).jpg

Stressaamisen lopettaminen se vasta kivaa olisi. Mutta se ei olekaan niin helppoa. Vuosia jatkuneita ajatusmalleja ei tuosta vain muuteta. Mutta pitänee yrittää. Uneen en tällä hetkellä niin paljoa voi vaikuttaa. Paitsi mennä tietysti aikaisin nukkumaan.

 

Ja tiedän, maailmassa on pahempiakin asioita. Silti ei ole mielestäni kohtuutonta jos haluaa kantaa kauppakassit mieluummin käsissään kuin silmiensä alla.

 

Edit: Tänään silmäpusseja ei enää ollut, koska lisäsin veden juontia. 😀

 

Onko vauvavuosi tuonut teidän ulkomuotoonne jotain uutta?

 

Seuraa Facebook & Instagram

 

Lue myös:

Älä treenaa jos ei huvita

Miten innostua lenkkeilystä?

 

***

I have sometimes hear that having a baby makes you look older. Too little sleep, too much stress, too many tasks of things and BOOM, you look older than before you had a baby! No, That’s not going to happen to me, I thought. I’m not going to gain weight or go to seed!

 

How did it go? Well, I didn’t gain weight, but I’ve noticed that I have got bags under my eyes!!! How it’s possible? I promised myself that this wouldn’t happen to me! However, I started to think WHY this had happened. Here’s options:

 

A) Too little sleep

B) Too much stress

C) Nutrition

D) Not drinking enought water

 

Whatever the reason is, I want to get rid of these bags. I rather carry my shopping bags in my hands than under my eyes. And don’t take this too seriously.<3

 

Have you noticed that after being a parent your appearance have changed?

 

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Vauvavuosi toi silmäpussit”

  1. Minulle tuli vähän painoa lisää juurikin huonojen ruokatortumusten myötä. Ei ollut aikaa eikä energiaa tehdä kunnon ruokaa. Tuntuu myös, että hiukset ovat ohentuneet ja liekö vähän harmaantuneetkin 😀
    Onneksi nyt, kun taapero syö samaa ruokaa kuin mekin, niin on ollut pakko skarpata ruokavaliota monipuolisemmaksi ja terveellisemmäksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta