Paljon menee viikossa rahaa ruokaostoksiin?

Olen miettinyt jo pitkään paljonkohan meillä menee viikossa rahaa ruokakauppaan. Välillä tuntuu, että rahaa menee turhan paljon ja tiedän että pääsisimme paljon halvemmalla jos vain miettisimme ostokset vähän tarkemmin. Toisaalta minulla ei ole mitään käsitystä paljon kolmihenkisellä perheellä menee keskimäärin rahaa viikon ostoksiin. Tässä esittelen paljonko meidän viikon ruokaostokset vievät rahaa budjetistamme.

Otsikko on hieman hämäävä; tarkoitan ruokaostoksilla myös tarvikkeita joita ostetaan ruokakaupasta kuten pyykinpesuaineet ja vessapaperit.

Viikon ruokaostokset – hinta

Sunnuntai 19.6.

Summa 174,78 €

Nämä ostokset olivat mielestäni keskimääräistä paljonkin kalliimmat, koska meillä oli auto käytössä ja teimme isot ostokset. Lisäksi meillä oli vaipat-, pyykinpesuaine-, roskapussit- yms. loppu joten niistä tuli hieman lisähintaa.

Viikon ruokaostokset hinta, Paljon menee viikossa rahaa ruokaostoksiin?

Viikon ruokaostokset hinta, Paljon menee viikossa rahaa ruokaostoksiin?

Torstai 23.6

Summa 62,46 €

Hyödynsin taas mahdollisuuden käydä Prismassa ja sieltä tarttui mukaan tuotteita, joita ei lähikaupoista saa.

Viikon ruokaostokset hinta, Paljon menee viikossa rahaa ruokaostoksiin?

Lauantai 25.6.

Summa 27,25 €

Juhannuspäivän ostokset tehtiin Kampin Alepassa, koska mikään ei melkein ollut auki. Summa oli luojan kiitos tällä kertaa hieman pienempi.

Viikon ruokaostokset hinta, Paljon menee viikossa rahaa ruokaostoksiin?

Viikon ostosten kokonaissummaksi tuli siis 264,49 €. Summa tuli kylläkin isommaksi kuin yleensä, sen takia, että hamstrasimme Prismareissuilla tiettyjä tuotteita ja koska saimme auton käyttöön. Lisäksi konetiskiaine, pyykinpesuaine yms. ostettiin myös tällä viikolla eli niistä ei tule kuluja joka viikko.

En kuitenkaan yhtään tiedä onko tuo paljon vai vähän. Varmaan jollain menee paljon enemmänkin ja toisella taas vähemmän.

Meneekö teillä ruokaan turhan paljon rahaa vai oletteko onnistuneet nipistämään kuluja? Millaiset on teidän viikon ruokaostokset?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Lääkärissä ramppaamista – rahapäiväkirja Hääviikko – paljon kului rahaa? Muotia Lidlistä? – rahapäiväkirja Polttarijuhlintaa – rahapäiväkirja Opintolainan sijoittaminen – rahapäiväkirja Paljon maksoi mun häämekko? – rahapäiväkirja Bonusta nettishoppailusta! Miksi valitsin ammattikorkeakoulun? Paljon haluaisin saada palkkaa? Tulisitko meille töihin? – palkaksi saat tikkunekun!

Taru

11 vastausta artikkeliin “Paljon menee viikossa rahaa ruokaostoksiin?”

 1. Kiitos kulujen jakamisesta! Olen itsekin miettinyt paljonkohsn minulla vs muilla menee rahaa ”ruokaan” ja pitänyt välillä kirjaakin omista menoista, jotta kulut pysyisi vähän alempana. Meillä menee saman verran kuukaudessa, mitä teillä viikossa. Tosin meillä ei ole lapsia.

 2. Mä oon joskus arvioinut että meillä menee ruokakauppaan noin 1000-1500 kuussa, mikä kuulostaa musta tosi isolta summalta siihen nähden että syödään vielä pari-kolme kertaa viikossa ulkona. Ruoka on törkeen kallista!

  Sääli, että kaikilla ei vain yksinkertaisesti ole mahdollisuutta syödä niin terveellisesti ja hyvin kuin haluaa 🙁 

 3. Mie oon omista menoistani pitänyt kirjaa kohta vuoden ajan. Asun yksin ja pelkkään ruokaan menee n. 180€/kk + ”herkkuihin” 20-30€. Tän lisäksi sarake ”kodinhoito”, johon luokittelen vessapaperit, pyykinpesuaineet yms. näyttää keskimäärin 16€/kk.

  Kaikkien menojen ylöskirjaaminen vaatii vähän viitseliäisyyttä, mutta jos joku kaipaa siihen apua, niin Marttojen sivuilta löytyy tosi näppärä Excel-taulukko, joka on helppo muokata mieleisekseen. 🙂

 4. Meidän kahden opiskelijan taloudessamme menee ruokaan ja päivittäistavaroihin noin 250 euroa kuussa. Tähän ei ole laskettu kahviloissa tai ravintoloissa syömistä. Summa on kai verrattain pieni, enkä kyllä keksi, miten kovin paljon halvemmalla voisi syödä terveellisesti ja monipuolisesti. Käymme useimmiten Lidlissä, ostamme lähes pelkästään kauppojen omia merkkejä sekä kokkaamme alusta alkaen itse kasvispainotteisesti ja hävikkiä vältellen.

  Tällä menolla pärjää, mutta odotan innolla työelämää ja sitä, että voi pitää edes vaihtoehtoina esimerkiksi leipiä tai kasviksia, joiden kilohinta on yli kolme euroa. Käyttäisin siis mielelläni hieman enemmän rahaa ruokaan.

 5. Meillä kahden hengen taloudessa menee noin 100e/vko, mutta siitäkin pystyis kyllä nipistämään, esim. hävikkileipää jää älyttömästi, samoin hedelmiä, maitoa yms. 🙂 

 6. Meilläkin kaksipäisessä ”perheessä” menee ruokakaupassa rahaa n. 100-140e/vko. 🙂 Ollaan tietoisesti päätetty ostaa luomua ja kotimaista, ja säästetään sitten muissa asioissa. Tähän ei tosin lukeudu esimerkiksi lounas työpaikalla tai muut ravintolakulut. 🙂

 7. Kahden aikuisen (ja yhden megakoiran) taloudessa meillä menee n. 150-170 euroa viikossa ruokaostoksiin – tai toisin sanoen ruokakaupassa tapahtuviin ostoksiin, savukkeet poissulkien. (Viinit ym. Alkon tuotteet sitten vielä tähän päälle.) 

 8. Meillä menee kuussa ruokaan rahaa noin 300-350 €/kk. Perheessä neljä ihmistä ja koira, yksi lapsi edelleen vaippaikäinen. Tuolla summalla jo saa aika kattavasti ostettua lihoja yms. Tähän ei ole laskettu mukaan ravintolasyömisiä. Aiemmin meillä meni kuukaudessa jopa 600-700€, mutta sitten menimme todelliselle kuurille, koska oikeasti tarjouksia seuraten säästää aivan sairaasti. 

 9. Perheessä kaksi aikuista, kolme teinipoikaa ja kaksi alle kouluikäistä tyttöä. Ruokaan menee 800-850€/kk. Tässä vain ruoka. 

 10. Yhden naisen ja kissan taloudessa ruokaan ja päivittäistavaroihin (mukaanlukien kissanhiekat, ruoka yms.) kuluu noin. 400 euroa kuussa. Leijonanosa ruokamenoista selittyy lounailla, mutta aina kun pitää valita jossain kivassa ravintolassa kollegoiden kanssa vietetyn lounaan ja yksinäisen eväsleipien mussuttamisen väliltä, valinta on harvinaisen helppo :D.

 11. Itselläni kuluu yhden hengen taloudessa ruokaan noin 800-100 euroa kuussa, sisältää kyllä pesuaineet ja saippuat jne, mutta ei vessapaperia (kuuluu opiskelijakämpän vuokraan). Lähes kaikki ostokset hoidan aina samassa kaupassa, pyöräilen erikseen 3 km matkan kyseiseen, halvempaan kauppaan kerran viikossa ja pyrin aina ostelemaan tarjouksien mukaan rakentaen viikon ruuat sitten niiden pohjalle eli tarkan kauppalistan kanssa tulee harvoin mentyä ruokakauppaan. Olisi aivan fantastista jos kyseinen kauppa Suomestakin löytyisi, asun siis 9 kuukautta vuodesta Ruotsissa, sillä kanta-asiakkaana voi puhelimeen ladata appin, josta voi helposti seurailla kuinka paljon rahaa milläkin viikolla kuluu ja vielä kuinka paljon tuli säästettyä ostamalla kanta-aiakastarjouksessa olleita tuotteita. Ruokamenoista olisi kieltämättä helppo nipistää, voisi sitten käydä vaikka ulkona syömässä paremmalla omatunnolla, kun normaalilaskusta jäisi aikaisempaan verrattuna hieman yli 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta