Rajoitatko turhaan elämääsi?

Oletteko huomanneet miten viikonpäivät vaikuttavat fiilikseemme? Maanantaina alkaa aina uusi elämä, jota ei jostain syystä voi aloittaa vaikka jo torstaina. Lauantai-illan viettäminen kotona on erikoisempaa, kuin esimerkiksi sunnuntai-illan. Monesti saatan itsekin sanoa ” tänään tuntuu ihan perjantailta ”, mutta mistä juuri se perjantai fiilis tulee?

Vuorotyöläisellä saattaa viikonpäivien merkitykset olla pienemmät, kuin esimerkiksi 8-16 töitä tekevän ja viikonloput vapaalla olevalla ihmisellä. Millainen päivä maanantai olisi, jos viikot toistuisivat esimerkiksi kolmen päivän sykleissä – kaksi päivää töitä ja yksi vapaa?

Monesti tuntuu, että joitain asioita on oudompaa tehdä tiettynä viikonpäivänä. Esimerkiksi viinilasillisen juominen tiistaina on jotenkin erikoisempaa, kuin perjantaina. Suursiivous lauantai-iltana muka osoittaa, ettei kyseinen henkilö tykkää bilettää. Oikeastihan tämänkaltaiset yleistykset ovat naurettavia.

Viikonpäivät

Mitä jos tekisimme sitä mitä huvittaa, välittämättä viikonpäivien luomista ”rajoituksista?” Lainausmerkit siksi, että osa noista rajoituksista on oman mielemme tuotosta. Toisaalta, myös yhteiskunta luo raameja esimerkiksi virastojen aukioloaikojen suhteen. Tietenkin kannattaa miettiä, mikä on omalta kannalta järkevää, ei ehkä kannata valvoa neljään aamulla, jos on aikainen herätys töihin. Tiettyyn pisteeseen asti, voimme kuitenkin elää miten haluamme, viikonpäivistä riippumatta.

Onko sinulla ajatusmalleja, joiden mukaan tietyt asiat kuuluu tehdä tiettynä viikonpäivänä? Vaikuttavatko viikonpäivät omaan tekemiseesi?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Miksi paska blogi menestyy? Bloggaajan viikko – mitä siihen kuuluu? Paljon blogilla pitää olla lukijoita, jotta voi tienata? Paljastuksia bloggaamisesta! Feikit somettajat – missä menee raja? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? 7 vinkkiä – miten saada unelmatyö? Kohti unelmaduunia! Bloggaaminen – itsekeskeisten tyttöjen harrastus? Irtisanouduin työstäni

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta