Voiko nainen kosia?

dsg88 (1 of 1).jpg

En muista lapsena haaveilleeni erityisemmin suurista häistä. Minulla oli kuitenkin ajatus, että 25-vuotiaana olen kaksosten äiti ja naimisissa. 😀 Nyt olen kuitenkin tyytyväinen että lapsi syntyi yksinään ilman sisarusta. Emme myöskään ole naimisissa poikaystäväni kanssa, vaikka häntä teksteissäni mieheksi kutsunkin. Poikaystävä on liian pitkä sana ja Avokista tulee mieleen kanawokki.

Joskus olemme miehen kanssa keskustelleet naimisiinmenosta ja siitä onko se meille tärkeä asia. Kumpikin oli ja on sitä mieltä, ettei avioliitto ole mitenkään välttämätön asia, vaikka yhdessä ollaankin tosissaan. Toisaalta taas miksi ei? Todennäköisesti joskus siis kuitenkin haluamme mennä naimisiin.

dsg89 (1 of 1).jpg

Pikkuhiljaa keskustelu siirtyi kosinnan puolelle ja sanoin että miehen pitää sitten joskus kosia minua romanttisesti. Mies ei ole mikään kynttiläillallisia järjestävä tai ruusupuskia tuova yksilö ja kysyikin miksen minä kosi häntä. Mietin asiaa, kuvittelin itseni polvistuneena sormusrasian kanssa hiekkarannalla auringonlaskussa…ja mieleeni tuli yksi ainut perustelu: ”koska miehen kuuluu kosia”. Ja se on huono perustelu se.

Tämä aihe jätettiin taakse kun mies kysyi, että miksi edes pitää olla joku romanttinen kosinta miksi emme voi vain päättää että nyt me mennään ensi kesänä naimisiin ja sitten se on meidän ”kihlaus”. Sitten minä vastasin että kun se olisi niin kauheen kiva jos hän kosisi minua romanttisesti. 😀

Aloin kuitenkin miettimään kuulemiani kosintatarinoita ja aina morsian on sanonut jälkeenpäin ”Kyllä mä jo etukäteen tiesin, että se aikoo kosia kun oltiin tästä etukäteen puhuttu”. Harva varmaan nykyään kosii siis tietämättä että vastaus on kyllä (lukuunottamatta äkillisiä mielenmuutoksia)? Olen myös kuullut että ”Kyllä se on niin, että miehen kuuluu kosia, tosimies kosii plaaplaa…”

dsg90 (1 of 1).jpg

dsg91 (1 of 1).jpg

Viimeistään tässä vaiheessa alan kyseenalaistamaan koko kosinnan tärkeyden! Näiden kuivakkaiden perustelujen ja huonojen syiden muistelu sai minut ajattelemaan että miksi ihmeessä minä en muka voisi kosia mun miestä? Siksi että on joku ”perinne” että mies kosii?

Mitäs siellä ajatellaan? Pitääkö miehen kosia vai voiko teidän mielestä nainenkin tehdä sen? Vai pitäisikö koko kosinta ellei naimisiinmenokin jättää väliin?

Seuraa blogia FacebookBloglovin’, Blogit.fi, Blogipolku.fi

***

When I was a kid I thought that when I’m 25 years old I’d have twins and I’d be married. Now I’m happy with just one kid and me and my boyfriend aren’t married either. We have also discussed whether it’s even necessary to get married. We both think that it’s not necessary, but on the other hand, why not?

We started to think about the proposal and I said that he shoud propose me in a romantic way. He asked ”Why don’t you pop the question to me?” I started to think about the idea and to be honest I haven’t got any good reason to why not. Because I think the argument ”man should do the proposal, as always”, is not a good reason.

Then the subject shifted and we started to question whether either of us should propose at all. We would just get married without a marriage proposal! But then I said that it would be soooo nice if my boyfriend popped the question for me ROMANTICALLY! But then I started to think AGAIN, is it necessary? And why couldn’t I pop the question to my boyfriend? Of course I can if I want, for god’s sake! It’s just an old habit that men have to propose. And I think we have to make our own desicions, not blindly follow old traditions if we don’t want to!

What do you think? Do men have to be the ones to propose or can women do it too?

 

Taru

5 vastausta artikkeliin “Voiko nainen kosia?”

 1. En ole koskaan ymmärtänyt, miksei voisi. Jos unelmoi häistä, on senkin unelman eteen oltava oma-aloitteinen, etenkin jos on maalaillut minkäänlaista mielikuvaa siitä, millainen olisi nappi kosinta. En toisaalta ole koskaan myöskään itse haaveillut naimisiinmenosta tai ymmärtänyt ko. hommasta hirveästi muutakaan, kun koko konsepti on täynnä vanhanaikaisia formaliteetteja jotka tuskin ovat kellekään ~oikeasti tärkeitä.

  Koska kyse on kuitenkin monelle aika isosta asiasta, niin kuten sanoit, että harvoin se puskista tuleekaan. Tai jos tulee, niin en tiedä onko parisuhteen molemmat osapuolet ihan samalla kartalla tulevaisuudensuunnitelmien suhteen.

 2. Kiitos kommentista! 🙂 Niimpä, kyllä yhtälailla nainenkin voi kosia. 🙂

  Kivaa sunnuntaita!

 3. Ahahahhaha avokki, kanavokki 😀 En kanssa tykkää avokki-sanasta, ehkä siitä tulee mieleen vajakki.

  Nainen voi toki kosia ihan yhtä hyvin kuin mieskin, mutta jostain syystä itsekin toivon miehen tekevän aloitteen meilläkin. Ehkä vain siksi, että Disney ja prinsessasadut?

 4. Mä tein kesällä yhtä tv-ohjelmaa ja meidän piti todella nopealla varotusajalla (3päivän) saada kuvauksiin pariskunta joista jompi kumpi on ajatellut kosia ja tekee sen tv-kameroiden edessä. No laitoin älyttömän someluukutuksen käyntiin kun mitään suurempaa hakua ei ehtinyt siinä kohtaa tehdä. Muhun otti yhteyttä ympäri Suomen 16 ihmistä. He oli kaikkia naisia ja olivat koko kesän suunnitelleet, että aikovat kosia heidän miestään. Eli selkeästi nouseva trendi että nainenkin voin kosia. Olin tosi yllättyny tästä ja heidän kaikkien mielestä se oli tosi normaalia, eikä kokenu sitä yhtään outona asiana. Eli go for it! 😉

 5. Meillä kai asia vain jotenkin päätettiin, en enää oikein edes muista. Paitsi sen, kun ennen kihloja mies kysyi että ”pitääkö polvistua, vai riittääkö että ostetaan sormukset ja päivitetään facebookiin”. Ah, miten romanttista. 😀

  Häistä päätettiin yhtä romanttisissa merkeissä,  totesin että miehen kolmekymppiset sattuu lauantaille ja hän totesi vaan että sehän ois hyvä. Eli se niistä ruusuista ja kynttilöistä. 😉 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta