Voiko nainen kosia?

Tänään pohditaan seuraavaa kysymystä – voiko nainen kosia? Sitä ennen jaan hieman omia ajatuksiani naimisiinmenosta ja kosinnasta.

En muista lapsena haaveilleeni erityisemmin suurista häistä. Minulla oli kuitenkin ajatus, että 25-vuotiaana olen kaksosten äiti ja naimisissa. 😀 Nyt olen kuitenkin tyytyväinen että lapsi syntyi yksinään ilman sisarusta. Emme myöskään ole naimisissa poikaystäväni kanssa, vaikka häntä teksteissäni mieheksi kutsunkin. Poikaystävä on liian pitkä sana ja Avokista tulee mieleen kanawokki.

Joskus olemme miehen kanssa keskustelleet naimisiinmenosta ja siitä onko se meille tärkeä asia. Kumpikin oli ja on sitä mieltä, ettei avioliitto ole mitenkään välttämätön asia, vaikka yhdessä ollaankin tosissaan. Toisaalta taas miksi ei? Todennäköisesti joskus siis kuitenkin haluamme mennä naimisiin.

voiko nainen kosia

voiko nainen kosia

Pikkuhiljaa keskustelu siirtyi kosinnan puolelle ja sanoin että miehen pitää sitten joskus kosia minua romanttisesti. Mies ei ole mikään kynttiläillallisia järjestävä tai ruusupuskia tuova yksilö ja kysyikin miksen minä kosi häntä. Mietin asiaa, kuvittelin itseni polvistuneena sormusrasian kanssa hiekkarannalla auringonlaskussa…ja mieleeni tuli yksi ainut perustelu: ”koska miehen kuuluu kosia”. Ja se on huono perustelu se.

Tämä aihe jätettiin taakse kun mies kysyi, että miksi edes pitää olla joku romanttinen kosinta miksi emme voi vain päättää että nyt me mennään ensi kesänä naimisiin ja sitten se on meidän ”kihlaus”. Sitten minä vastasin että kun se olisi niin kauheen kiva jos hän kosisi minua romanttisesti. 😀

Aloin kuitenkin miettimään kuulemiani kosintatarinoita ja aina morsian on sanonut jälkeenpäin ”Kyllä mä jo etukäteen tiesin, että se aikoo kosia kun oltiin tästä etukäteen puhuttu”. Harva varmaan nykyään kosii siis tietämättä että vastaus on kyllä (lukuunottamatta äkillisiä mielenmuutoksia)? Olen myös kuullut että ”Kyllä se on niin, että miehen kuuluu kosia, tosimies kosii plaaplaa…”

voiko nainen kosia

voiko nainen kosia

Viimeistään tässä vaiheessa alan kyseenalaistamaan koko kosinnan tärkeyden! Näiden kuivakkaiden perustelujen ja huonojen syiden muistelu sai minut ajattelemaan että miksi ihmeessä minä en muka voisi kosia mun miestä? Siksi että on joku ”perinne” että mies kosii?

Voiko nainen kosia? Vai pitäisikö koko kosinta – ellei naimisiinmenokin jättää väliin?

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Kuluuko stripparit polttareihin? Ankea, seksitön avioliitto Vihkisormukseen tuli reikä! Miten luottaa petetyksi tulemisen jälkeen? Haluan avioehdon – enkö luota parisuhteeseen? Meidän parisuhteen salaisuus x 9 Pitkä parisuhde vai monia kumppaneita? Haluan avioehdon – enkö luota parisuhteeseen? 8 faktaa meidän parisuhteesta!

Taru

7 vastausta artikkeliin “Voiko nainen kosia?”

 1. En ole koskaan ymmärtänyt, miksei voisi. Jos unelmoi häistä, on senkin unelman eteen oltava oma-aloitteinen, etenkin jos on maalaillut minkäänlaista mielikuvaa siitä, millainen olisi nappi kosinta. En toisaalta ole koskaan myöskään itse haaveillut naimisiinmenosta tai ymmärtänyt ko. hommasta hirveästi muutakaan, kun koko konsepti on täynnä vanhanaikaisia formaliteetteja jotka tuskin ovat kellekään ~oikeasti tärkeitä.

  Koska kyse on kuitenkin monelle aika isosta asiasta, niin kuten sanoit, että harvoin se puskista tuleekaan. Tai jos tulee, niin en tiedä onko parisuhteen molemmat osapuolet ihan samalla kartalla tulevaisuudensuunnitelmien suhteen.

 2. Kiitos kommentista! 🙂 Niimpä, kyllä yhtälailla nainenkin voi kosia. 🙂

  Kivaa sunnuntaita!

 3. Ahahahhaha avokki, kanavokki 😀 En kanssa tykkää avokki-sanasta, ehkä siitä tulee mieleen vajakki.

  Nainen voi toki kosia ihan yhtä hyvin kuin mieskin, mutta jostain syystä itsekin toivon miehen tekevän aloitteen meilläkin. Ehkä vain siksi, että Disney ja prinsessasadut?

 4. Mä tein kesällä yhtä tv-ohjelmaa ja meidän piti todella nopealla varotusajalla (3päivän) saada kuvauksiin pariskunta joista jompi kumpi on ajatellut kosia ja tekee sen tv-kameroiden edessä. No laitoin älyttömän someluukutuksen käyntiin kun mitään suurempaa hakua ei ehtinyt siinä kohtaa tehdä. Muhun otti yhteyttä ympäri Suomen 16 ihmistä. He oli kaikkia naisia ja olivat koko kesän suunnitelleet, että aikovat kosia heidän miestään. Eli selkeästi nouseva trendi että nainenkin voin kosia. Olin tosi yllättyny tästä ja heidän kaikkien mielestä se oli tosi normaalia, eikä kokenu sitä yhtään outona asiana. Eli go for it! 😉

 5. Meillä kai asia vain jotenkin päätettiin, en enää oikein edes muista. Paitsi sen, kun ennen kihloja mies kysyi että ”pitääkö polvistua, vai riittääkö että ostetaan sormukset ja päivitetään facebookiin”. Ah, miten romanttista. 😀

  Häistä päätettiin yhtä romanttisissa merkeissä,  totesin että miehen kolmekymppiset sattuu lauantaille ja hän totesi vaan että sehän ois hyvä. Eli se niistä ruusuista ja kynttilöistä. 😉 

 6. Me oltiin myös pitkään sitä mieltä että ei tarvita mies- ja vaimo-titteleitä ollaksemme onnellisia, lapsetkin voi tehdä ilman avioliittoa. Sitten tuli karkauspäivä, hamekankaat haaveissa MINÄ järjestin miehelle sen kynttiläillallisen ja kysymyksen naimisiinmenosta. Vastaus olikin myöntää ja tässä sitä ollaan, kolmisen viikkoa naimisissa olleina 😂
  Se vanhanaikainen perinne, että miehen pitää kosia, pitäisi heittää roskiin. Eihän esim.naisparit päätyisi koskaan naimisiin vaikka laki sen heille jo suo.

  • Kiva kun kommentoit! 😀 Ja hurjasti onnea! Myös me menemme nyt perjantaina naimisiin. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta