Räväkkä ei ole sama kuin töykeä

Jokainen on joskus törmännyt ihmiseen, joka puhuu mitä sylki suuhun tuo, ei kuuntele muita ja nauraa vain omille vitseilleen. Ihminen, joka haluaa huomion aina itseensä ja jyrää muut. Puhuu suoraan, sanoo loukkaaviakin asioita eikä kunnioita yksityisyyden rajoja. Saattaa muka leikillä huomautella lihomisestasi, vähätellä työpaikkaasi tai kommentoida persoonaasi. Hän saa sinut tuntemaan itsesi tylsäksi huumorintajuttomaksi käntyksi, kun huomautat huonosta käytöksestä: ”No se oli vitsi!”, Usein tällaista käytöstä oikeutetaan sillä että ”Olen vain niin räväkkä ja suorapuheinen” Tämän perustelun jälkeen muut nielevät kiukkunsa ja tyytyvät kohtaloonsa.

 

Räväkkä ei ole sama kuin töykeä

 

Toivottavasti kukaan ei toimi näin loukatakseen. Ihmiset eivät aina tajua että heidän käytöksestään joku voi loukkaantua. Siksi siitä pitää sanoa, eikä niellä edellä mainittua köykäistä perustelua. Vaikka joku kokisi olevansa räväkkä ekstrovertti tai jotain muuta, se ei silti tarkoita että mikä tahansa käytös on hyväksyttävää. Omalla luonteellaan ei kannata oikeuttaa omaa epäkohteliasta käytöstä – se nimittäin antaa ihmisestä aika ikävän kuvan. Mihinkään yksittäisiin luonteenpiirteeseen tai ominaisuuteen ei mielestäni suoranaisesti linkity huono käytös, joten se ei ole hyvä selitys. Tietysti voi tuntua helpommalta uskotella itselleen ja muille että tämä käytös nyt vain on osa minun persoonani, kuin ottaa vastuu omasta käytöksestään. Olen myös itse joskus sortunut tähän; uskotellut että satun vain olemaan tällainen ja siksi käyttäydyin äsken tietyllä tavalla jne. Vaatii enemmän työtä myöntää virheensä ja pyrkiä jatkossa toimimaan toisin. Jokainen voi vaikuttaa käytökseensä, oli sitten millainen persoona tahansa.

Räväkkä, Räväkä nainen, Räväkät naiset, millainen ihminen on räväkkä? Persoonallisuus, persoona, luonne, luonteenpiirteet, ihmissuhteet

Räväkkä, Räväkä nainen, Räväkät naiset, millainen ihminen on räväkkä? Persoonallisuus, persoona, luonne, luonteenpiirteet, ihmissuhteetJoskus ihmiset toimivat hölmösti oman pahan olonsa takia. Kaikki tekevät virheitä, mutta on myös tärkeää ottaa rakentavaa palautetta vastaan jos haluaa muuttua. Toisinaan ihmiset kuitenkin loukkaavat tietoisesti. Sitä on välillä vaikea ymmärtää. Mikä saa henkilön kuvittelemaan että hänellä on vain oikeus tulla kuulluksi ja nähdyksi ja että hänen mielipiteensä ovat tärkeämpiä ja kiinnostavampia? Miksi tällainen henkilö ei suvaitse muiden kohtelevan häntä samoin kuin hän kohtelee muita? Palautetta voi olla todella vaikeaa ottaa vastaan silloin jos ei tarkoituksella loukkaa ja myös silloin jos vain osa ihmisistä loukkaantuu henkilön käytöksestä. Tällöin ei välttämättä ihan oikeasti ymmärrä mistä on kyse. Mutta silti; jos joku siitä huomauttaa niin kannattaa olla vastaanottavainen.

Äänekkäitä ja suorapuheisia ihmisiä kutsutaan usein myös vahvoiksi. Mielestäni se ei liity vahvuuteen mitenkään. Ei äänekkyydessä ja suorapuheisuudessa mitään huonoa ole, ominaisuuksia siinä missä muutkin. 🙂 Kaikkia ominaisuuksia voi käyttää hyvin ja huonosti. Ehkä se onkin homman juju; miten haluaa omaa persoonaansa käyttää ja hyödyntää. Tilan antaminen muille on aivan yhtä tärkeää kuin tilan ottaminen. On ilmeisesti jollain tapaa in olla aina äänessä ja keskipisteenä. Silti en suosittele tekemään sitä muiden kustannuksella.

Sana on vapaa! Millainen on räväkkä ihminen?

Seuraa Facebook & Instagram

Lue myös:

♥ Toivottavasti sä kuolet – kokemukseni kiusaamisesta ♥ Väärä seura vai yksinäisyyden tunnelukko? ♥ Pitääkö kumppanin olla korkeakoulutettu? ♥ ”Jokainen on oman onnensa seppä”  ♥ Kamala lääkäri Oletko sinäkin kiusaaja? ♥ Täydellisen elämän suorittaminen ♥ Oletko sinäkin kiusaaja? ♥ Saako huomiota haluta? ♥ Ulkonäöstä huolehtiminen on itsensä ja toisten kunnioittamista

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta