Yin jooga – rentoutumista Pranamassa

Onko Pranama joogastudio teille tuttu? Itse kävin siellä ensimmäistä kertaa reilu vuosi sitten ja pidin erityisesti yin jooga -tunnista. Pramama sopii myös opiskelijan kukkarolle, sillä homma toimii maksa mitä haluat-periaatteella. Ymmärtääkseni tunnin tuotot menevät täysin ohjaajan pussiin. Pranaman facebook-sivuille pääset tästä. Tilat ovat siirtyneet osoitteeseen Kolmas linja 28.

Itse olen muutaman kerran kokeillut flow jooga- ja yin ja yang-tunteja yin joogan lisäksi. En ainakaan vielä ole näihin muihin joogamuotoihin ihastunut, mutta yin jooga on mielestäni ihanan rentouttavaa ja tekee minulle hyvää, olen nimittäin aika laiska venyttelemään. Yin tuntuu kuitenkin välillä haastavalta, koska minun on vaikea tyhjentää mieleni ja keskittyä harjoitukseen. Itse pyrin joogatunnilla rentoutumaan kunnolla ja huoltamaan kehoa, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos jossain vaiheessa innostun hikoilemaan ja tärisemään vaikeissa jooga-asennoissa. Olen aika kärsimätön ja turhaudun aika nopeasti, jos joku liikesarja tai asento tuntuu todella vaikealta.

Yin jooga

Yin joogassa tarkoituksena on hengittää tietoisesti yksittäisessä asennossa tai asentosarjoissa. Asennot parantavat liikkuvuutta ja venyttävät lihasten lisäksi sidekudoksia. Harjoitukset tasapainottavat elintoimintoja sekä rentouttavat kehoa ja mieltä. Yin jooga sopii kaikille, koska jokainen tekee harjoitukset oman sen hetkisen olotilansa mukaan. Keho ja mieli ovat kokoajan yhteydessä toisiinsa ja läsnäolon taito paranee. Pranamassa yin-tunnit kestävät 1,5h-2h. Tunneilla on kiireetön tunnelma ja jokainen tekee omaan tahtiinsa. Joskus olen itse vain pötkötellyt jonkin aikaa, jos en ole jaksanut vaihtaa asentoa.

Oletko käynyt Pranaman joogatunneilla ja kuuluuko Yin jooga myös omiin suosikkeihisi? 🙂

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Pakkomielle liikunnasta Oot säälittävä anorektikko Lisää liikuntaa x6! Milloin normaalista tuli liian laiha? Kesä shortsit ja jalkaläskit Kehon muodonmuutos; ennen ja jälkeen kuvat Pitää olla jotain mistä ottaa kiinni Tämän hetken paras hyvinvointivinkki Treeni joka meni päin persettä

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta