Minustako yrittäjä?

Olen viime aikoina miettinyt yrittäjäksi ryhtymistä, vaikken ikinä aiemmin ollut ajatellut itseäni varsinaisesti yrittäjätyyppinä. Olen lapsesta saakka ollut aika varman päälle pelaaja ja varovainen. Saatoin pelätä ihan hölmöjä asioita, sellaisia jotka eivät monelle edes tulisi mieleen. Elin siis pitkään välttäen turhia riskejä ja tehden järkevältä vaikuttavia päätöksiä.

Jossain vaiheessa tajusin hypänneeni turvallisuushakuisuudessani ojasta allikkoon. Olin päätynyt tilanteeseen, jossa en ollut tyytyväinen. Vaikka kaikki näytti ulospäin hyvältä ja tavalliselta nuoren naisen elämältä, olin aika hukassa. Reilu vuosi sitten päätin alkaa tekemään päätöksiä enemmän fiiliksen mukaan ja täytyy sanoa etten ole päivääkään katunut. Mikään uhkakuvistani ei ole toteutunut ja koen eläväni enemmän omannäköistäni elämää. Helppoa suunnan vaihtaminen ei ole minunlaiselleni kyseenalaistavalle ihmiselle aina ollut, mutta silti todellakin sen arvoista.

Kuten olen ehkä jo kyllästymiseen asti toitottanut kirjoittaminen, valokuvaaminen ja ylipäätänsä digitalisoitumisen mahdollisuudet tuntuvat tällä hetkeltä kutkuttavimmalta jutulta. Alan opiskelu on vahvistanut ajatustani siitä, että oikeassa suunnassa ollaan.

yrittäjäksi

yrittäjäksi

yrittäjäksiJokin aika sitten aloin kyseenalaistamaan myös omaa käsitystä itsestäni; olenko minä enää niin turvallisuushakuinen vai oliko se minulle vain ulkopuolelta annettu rooli tai teini-iän epävarmuuksia? Nyt olenkin alkanut pohtimaan yrittäjyyden mahdollisuuksia; vapaus ja se, että saisi tehdä sitä omaa juttuaan, tuntuu hyvältä ajatukselta. Tietysti tämä on mahdollista myös palkkatyössä. 🙂 Itse koen tällä hetkellä suurimman kiinnostukseni olevan juurikin sisällöntuotannossa ja siitä olisikin hyvä aloittaa. Opintojen edetessä ja taitojeni kehittyessä laajentaisin toimenkuvaani mielelläni myös valokuvaukseen sekä digimarkkinointiin. Mitä kaikkea sitä keksisinkään. 😀

Sitten on tietysti ne yrittäjyyden varjopuolet; mistä saa asiakkaita, mitä jos niitä ei saa, miten erottaa työ ja vapaa-aika? Kaikessa on tietysti puolensa, mutta yrittäjänä voi toimia miljoonalla eri tavalla eikä kaikki mene todellakaan samalla tavalla jokaisella. Onhan  palkkatöitäkin vaikka minkälaisia; toisissa leimaat kellokortilla tauotkin ja toisessa ei niin aikoja kysellä.

En olisi vuosi sitten edes ikinä harkinnut tällaista, mutta toisaalta ihmekös tuo, olin vasta aloittanut bloggaamisen ja olin vielä äitiyslomalla. Nyt en enää pidä yrittäjyyttä ollenkaan mahdottomana ajatuksena, sillä uskon kyllä että kaikki järjestyisi. Kuten olen aikaisemminkin sanonut, uskon että se aito motivaatio ja intohimo omaa juttuaan kohtaan kyllä kantaa pitkälle ja näkyy työn jäljessäkin.

yrittäjäksi

yrittäjäksiTämä idea tuli vahvempana mieleen oikeastaan vasta viime viikolla, joten pitää hieman sulatella tätä ajatusta ja ottaa asioista enemmän selvää.

Oletko sinä yrittäjä? Olisi kiva kuulla miksi sinä ryhdyit yrittäjäksi ja miten sait homman pyörimään?

Kuvat: Suvi, edit by me

Seuraa Facebook, Instagram & Youtube

Lue myös:

Uuden alku

Uskalla epäonnistua

Avautuminen

Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 7
Tykkää jutusta